کد خبر: 30010178708
اقتصاد

قیمت تخم‌مرغ به زیر نرخ مصوب رسید

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار گفت: در حال حاضر صادرات تنها راهکاری که به برون‌رفت از این شرایط به تولیدکنندگان کمک می‌کند؛ تولیدکنندگان می‌توانند سالیانه حدود ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ صادر کنند.

ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به کاهش فروش تخم‌مرغ، گفت: تجربه نشان داده است که میزان مصرف تخم‌مرغ در ماه رمضان کاهش پیدا می‌کند؛ علاوه‌بر این گرم شدن هوا کاهش فروش تخم‌مرغ را تشدید کرده است.

وی با انتقاد از عملکرد ضعیف مسئولان در تنظیم بازار، گفت: زمانی‌که قیمت تخم‌مرغ از کیلویی ۱۸ هزار تومان به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسید کمتر از ۲ روز مسئولان با ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام به واردات ۲ هزار و ۵۰۰ تن تخم‌مرغ از ترکیه کردند.

به گفته نبی‌پور؛ زمانی‌که نرخ تخم‌مرغ ۱۷۰۰ تومان بیشتر از نرخ مصوب شد بازرسان تعزیرات و سازمان اطلاعات به تولیدکنندگان فشار وارد کردند که قیمت‌ها باید شکسته شود نمی‌دانم این بازرسان چرا الان برای تخم‌مرغی که در دست تولیدکنندگان مانده است فکری نمی‌کنند.

این فعال اقتصادی با اشاره به کاهشی شدن خرید تخم‌مرغ با نرخ مصوب، افزود: سازمان پشتیبانی امور دام، خرید تخم‌مرغ را با این استدلال که نیازی ندارد متوقف کرده است. در حال حاضر خبری از بنکدارها و واسطه‌هایی که سازمان معرفی می‌کرد تا تخم مرغ خریداری و در میادین عرضه کنند هم نیست.

وی با اشاره به قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری‌ها، خاطر نشان کرد: در حال حاضر تخم‌مرغ کیلویی ۱۵هزار تومان درب مرغداری بفروش می‌رسد این در حالیست که نرخ مصوب تخم‌مرغ کیلویی ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان است؛ هم اکنون تخم مرغ ۳ هزار و ۳۰۰ تومان زیر نرخ مصوب بفروش می‌رسد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار گفت: در حال حاضر صادرات تنها راهکاری که به برون‌رفت از این شرایط به تولیدکنندگان کمک می‌کند؛ تولیدکنندگان می‌توانند سالیانه حدود ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ صادر کنند. اما متاسفانه سیاست‌ها به‌ گونه‌ای است که این تصور برای تولیدکنندگان ایجاد شده است که عده‌ای می‌خواهند روند تولید در کشور متوقف شود؛ چرا که نه اجازه صادرات به تولیدکنندگان داده می‌شود و نه اینکه مازاد تولیدشان را دولت خریداری می‌کند.

به گفته وی؛ در حال حاضر ظرفیت صادرات روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن تخم‌مرغ به عراق و افغانستان برای تولیدکنندگان وجود دارد.

نبی‌پور روند تخصیص نهاده به تولیدکنندگان را کند دانست و افزود: بسیاری از تولیدکنندگان سهمیه نهاده اسفند سال گذشته را دریافت نکردند. باید بگویم سویا برای عرضه در سامانه بازارگاه وجود ندارد و فقط به تولیدکنندگان ذرت می‌دهند.

به گفته وی؛ تخم‌مرغ موجود در بازار داخلی و خارجی است.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: سال گذشته مسئولان تولید‌کنندگان را برای افزایش تولید تشویق کردند و به آنها قول دادند که نهاده‌های مورد نیاز در زمان مقرر به آنها تحویل داده می‌شود از این‌رو در زمستان ماهی ۵ تا ۶ میلیون جوجه‌ریزی انجام شد اما متاسفانه هم اکنون راهکاری برای فروش مازاد تولید وجود ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که مدت زمان ماندگاری تخم‌مرغ چقدر است؟ گفت: مطابق با نظر دامپزشکی ۲ ماه می‌توان تخم‌مرغ‌ها را بعد از تولید نگه داشت از این‌رو باید هر چه سریع‌تر شرایط را برای صادرات مازاد تخم‌مرغ فراهم کرد که تولیدکنندگان متحمل ضرر نشوند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button