کد خبر: 060901110384
اقتصادبازار

قیمت نجومی بازار لوازم خانگی را خلوت کرد

بنابر گزارش‌ها بازار لوازم خانگی در رکود فرو رفته است. علت آن هم چیزی جز افزایش قیمت لوازم خانگی و نبود نقدینگی متقاضیان نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز، به‌دلیل قیمت لوازم خانگی که روزبه‌روز بالاتر می‌رود متقاضیان این بازار به تعمیر وسایل خود روی آورده‌اند.

به نقل از ایسنا، مشاهدات میدانی از بازار لوازم خانگی امین حضور حاکی از خلوت بودن این بازار است؛ موضوعی که فروشندگان نیز آن را تایید می‌کنند.

یکی از فروشندگان با اشاره به افزایش نرخ ارز در هفته‌های اخیر، می‌گوید: «قبلا دلار بالا می‌رفت، بازار رونق می‌گرفت و مردم شروع به خرید می‌کردند، اما در حال حاضر پول ندارند و ترجیح می‌دهند با چیزی که دارند کنار بیایند یا سراغ تعمیرات بروند. مردم فقط اگر مجبور باشند خرید می‌کنند.»

او همچنین درباره تاثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت کالاها می‌گوید: «وقتی دلار بالا می‌رود، مغازه‌دار می‌گوید پس بالاتر هم می‌رود.

برای مثال دلار ۳۶ را ۳۷هزار تومان حساب می‌کند تا ضرر نکند. چون فروشنده‌ها تا حالا چندین‌بار ضرر کرده‌اند. البته در حال حاضر یک هفته است که نرخ ارز روی ۳۵هزار تومان مانده است.»

قیمت لوازم خانگی‌های بزرگ

بررسی قیمت‌ها نیز نشان می‌دهد که در حال حاضر قیمت یخچال سایدبای‌ساید ایرانی در بازار ۲۷ تا ۵۶میلیون تومان و ساید خارجی حدود ۴۸ تا ۱۳۰میلیون تومان است. محدوده قیمت یخچال و فریزر دوقلوی ایرانی نیز ۱۷ تا ۴۰ و خارجی ۵۲ تا بیش از ۱۰۰میلیون تومان است.

انواع لباسشویی ایرانی نیز ۶میلیون و ۵۰۰ تا ۱۷میلیون تومان و انواع خارجی این محصول ۱۴ تا ۴۰میلیون تومان فرخته می‌شود. انواع ماشین ظرفشویی ایرانی نیز ۱۲ تا ۱۹میلیون تومان و انواع خارجی آن ۱۶ تا ۴۵میلیون تومان قیمت دارد.

در این میان قیمت انواع گاز با طرح فر ۲ تا ۸میلیون تومان است و گازهای فردار نیز ۵میلیون و ۷۰۰ تا ۱۷میلیون تومان عرضه می‌شود. البته فروشنده تاکید می‌کند که ارزان‌ترین گاز فردار فقط یک مدل است و فراوانی زیادی در حداقل قیمت نیست.

همچنین انواع تلویزیون ۵۰ اینچ برندهای داخلی حدود ۱۰ تا ۱۳ و قیمت انواع خارجی این محصول ۱۴ تا ۲۴میلیون در بازار عرضه می‌شود.

قیمت لوازم خانگی‌های کوچک

بررسی برخی از قیمت لوازم خانگی کوچک‌تر و ضروری نیز نشان می‌دهد که انواع جاروبرقی به قیمت ۲میلیون و ۲۰۰هزار تومان تا ۱۲میلیون تومان، اتو یک میلیون و ۸۰۰ تا ۴میلیون و ۶۰۰هزار تومان و ماکروفر ۳میلیون و ۵۰۰ تا ۱۷میلیون تومان فروخته می‌شود. فروشندگان می‌گویند که اکثر ماکروفرها و اتوهای بازار خارجی است.

فروشندگان درباره گارانتی هم اظهارات جالبی دارند. آن‌ها تاکید می‌کنند که شرکت‌های خصوصی که لوازم خانگی قاچاق را گارانتی می‌کنند، با تعهدات خود عمل می‌کنند.

یکی از فروشندگان می‌گوید: این شرکت‌های خصوصی ۱۰ سال گارانتی موتور و ۱۸ماه گارانتی قطعات دارند و تا حالا هیچ موردی نبوده که کالا برگشت بخورد یا دچار مشکل شود.

همچنین به گفته او این شرکت‌های خصوصی گارانتی، با تاجرها قرارداد می‌بندند و به مشتریان آن‌ها خدمات می‌دهند.

این شرکت‌ها برای نصب هزینه دریافت می‌کنند، اما تا زمانی که در گارانتی ذکر شده باشد، برای تعمیر هزینه دریافت نمی‌کنند.

گفتنی است واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ ممنوع است و در حال حاضر عمده کالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند که با گارانتی‌های تقلبی فروخته می‌شوند. تاکنون بارها بحث آزادسازی واردات لوازم خانگی مطرح شده، اما به نتیجه نرسیده است.

موافقان آزاد شدن واردات لوازم خانگی می‌گویند این قانون حقوق مصرف‌کننده را در نظر نگرفته، اما مخالفان معتقدند تولیدکنندگان ایرانی شرایط برابر با تولیدکنندگان خارجی ندارند که بتوانند با آن‌ها رقابت کنند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا