کد خبر: 130903183088
اقتصادبانک و بیمهروزنامهصنعت و معدنرئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به عصر اقتصاد:

لایحه بیمه تکمیلی بازنشستگان به مجلس رفت/ بیمه در بن بست نیست اما شرایط عمومی اقتصاد برای شرکت های بیمه سخت است

پرویز خوش‌ کلام خسروشاهی در نشست خبری با اصحاب رسانه و در پاسخ به سئوال عصر اقتصاد درباره جزئیات بیشتر بیمه تکمیلی بازنشستگی گفت: بیمه تکمیلی بازنشستگی در سال‌های گذشته توسط برخی از شرکت‌های بیمه‌ای طراحی شده و در سال گذشته تنها در یکی از شرکت‌های بیمه‌ای ۸۱۵ هزار نفر بیمه تکمیلی بازنشستگی خریداری کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که لایحه ارائه شده به نوعی دست در جیب کارمندان دولت و پس انداز و پاداش پایان خدمت آنها نیست؛ گفت: طبق قانون مبلغی از حقوق کارمندان به حسابی در بانک مرکزی واریز می شود که به آن سود ۱۰ درصدی تعلق می گیرد. طبق این لایحه کارمندان به طور اختیاری می تواند این مبلغ را در شرکت های بیمه ای سرمایه گذاری کنند که حتما سود آن از سود بانکی فعلی بیشتر خواهد بود.

معاون رئیس کل بیمه مرکزی نیز در توضیح این سئوال عصر اقتصاد گفت: این طرح توسط بیمه ایران دو سال پیش مطرح شد اما محدودیت های قانونی داشت که لایحه جدید ظرفیت های قانونی را برای اختیار کارمندان در انتخاب نحوه سرمایه گذاری پاداش پایان خدمتشان را فراهم می کند.

در ادامه خسروشاهی در پاسخ به سئوال دیگر عصر اقتصاد مبنی بر این که با توجه به شرایط اقتصادی کشور و شرکت های بیمه ای اهم از تورم بالا و غیر قابل پیش بینی، به پایین کشیده شدن طبقه متوسط، سختی محاسبه ریسک بیمه ها و… آیا می توان چنین استنباط کرد که افزایش ضریب نفوذ بیمه سخت شده و بیمه ها به بن بست اقتصاد کلان رسیده اند، گفت: بیمه ها در بن بست نیستند زیرا در سال ۱۴۰۲ بیمه ها ۱۶۵ هزار میلیارد تومان بیمه خسارت کرده اند. پرداخت این میزان خسارت نشانه سرمایه گذاری و پویایی صنعت بیمه است. اما نمی توان با توجه به سرانه درآمد ملی و جی دی پی کشور انتظار ضریب نفوذ بیمه مشابه کشورهای توسعه یافته را داشت.

وی با اشاره به موضوع استقبال از بیمه‌های زندگی بازنشستگی گفت: در طرف دیگر موضوع وضعیت اقتصادی و درآمدهای جامعه نیز در استقبال از این محصول بیمه‌ای اثرگذار است، چرا که این محصول بیمه‌ای از متغیر مهمی همچون تورم تاثیر بسیاری می‌پذیرد.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: از آنجایی که بیمه‌های زندگی با موضوع تورم و شرایط اقتصادی مرتبط هستند این موضوع بر پورتفوی سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه‌ای اثرگذار است و اگر ریسک پرتفوی سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه‌ای بیشتر شود، در نقد شوندگی خسارات بیمه‌ای نقش منفی ایفا می‌کند.و لذا با احتیاط و حساب شده باید به آن ورود کرد.

هزینه های جانبی و ضریب خسارت ۸۰ درصدی

وی همچنین بر فشارها و محدودیت های بودجه ای که بر صنعت بیمه فشار می آورد اشاره کرد و گفت: علی القاعده دولت در تلاش است تا منابع کسری بودجه اش را از محل هایی تامین کند که کمترین هزینه و تورم را تحمیل کند اما برخی تصمیمات باعث شده تا ضریب خسارت شرکت های ایرانی ۸۰ درصد باشد در حالی که ضریب خسارت در دنیا حدود ۶۰ درصد است.

وی ادامه داد: در چنین وضعیتی که مالیات و بیمه و هزینه های جانبی در صنعت بیمه ضریب خسارت را بالا برده نمی توان انتظار ورود بیمه ها به بخش های جدید و پر ریسک شوند و لذا شرکت های بیمه کار سختی برای افزایش ضریب نفوذ بیمه دارند.

رئیس کل بیمه مرکزی ضمن اعلام اینکه در هفت ماهه سال جاری ۵۶۰ هزار کروکی گزارش شده که ۴۶۰ هزار کروکی آنلاین استعلام شده است، گفت: آیین نامه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادفات از ابتدای دی ماه اجرایی می‌شود و در حال حاضر مقدمات آن فراهم شده است.

وی در ادامه به موضوع نظارت بر صنعت بیمه از سوی بیمه مرکزی اشاره کرد و گفت: بیمه مرکزی وظیفه نظارت بر شرکت‌های بیمه‌ای را برعهده دارد و رسالت نظارت و کنترل بیمه گذارانی که تخلف می کنند بر عهده بیمه مرکزی نیست.

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: آیین نامه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادفات از ابتدای دی ماه سال جاری اجرایی می‌شود و در حال حاضر مقدمات آن فراهم شده است اما این آیین نامه ایراداتی دارد که باید برطرف شود.

ضریب نفوذ بیمه ایران در منطقه خوب است

خسروشاهی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر پایین بودن ضریب نفوذ بیمه در ایران نسبت به میانگین جهانی ضریب نفوذ بیمه گفت: میانگین ضریب نفوذ بیمه در کشورهای پیشرفته جهان ۹.۵ درصد است و میانگین ضریب نفوذ جهانی ۷.۱ درصد است که سهم مهمی از بالا بودن میانگین ضریب نفوذ جهانی مربوط به نقش کشورهای پیشرفته در بالا بردن این ضریب نفوذ است. طبق آمار ۸۱ درصد از بازار بیمه جهان در اختیار چند کشور پیشرفته است که همین عامل باعث می‌شود میانگین ضریب نفوذ بیمه در سطح جهانی بالا برود.

وی گفت: چنانچه کشورهای توسعه یافته را از آمار حذف کنیم ، ضریب متوسط اکثر کشورها حدود ۲.۶ تا ۲.۸ است که ایران با ضریب نفوذ ۲ فاصله چندانی با متوسط کشورها نداشته و در منطقه خاورمیانه نیز اوضاع ما بد نیست زیرا ضریب نفوذ بیمه در خاورمیانه ۱.۵ است.

وی ادامه داد: برای مثال ضریب نفوذ بیمه در کشور ترکیه ۱.۷ درصد است. در طرف دیگر ضریب نفوذ بیمه کاملاً وابسته به درآمد سرانه کشورها است. به عبارتی وقتی درآمد سرانه پایین باشد نمی‌توان انتظار بالا رفتن حق بیمه تولیدی را داشت.

رئیس کل بیمه با اشاره به این که بازار بیمه بازاری اعتباری است و نمی توان آن را با بازار خودرو و یا کالاهای سرمایه ای مقایسه کرد، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد از سهم بیمه‌های زندگی حاصل پس انداز خانوارها است که سرمایه‌گذاری در بیمه زندگی را با مشکل روبرو می‌سازد چرا که افراد ترجیح می‌دهند پس‌اندازهای خود را در محل‌هایی سرمایه‌گذاری کنند که سودآوری برای آنها داشته باشد.

بنابراین بیمه‌ها و مسئله بیمه‌گری نیازمند منابع است. تا زمانی که منابع و درآمد شرکت‌ها افزایش نداشته باشد نمی‌توان انتظار پرداخت خسارات به موقع و افزایش ضریب نفوذ بیمه را داشت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا