کد خبر: 160703175395
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیمدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مطرح کرد؛

لزوم اولویت‌بندی طرح‌ها و استفاده از ابزارهای تامین مالی برای پیشبرد طرح‌های کلان

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با اشاره به انتصاب شهلا لونی به عنوان مدیر سرمایه گذاری بر لزوم اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای در صنعت پالایش و پخش تاکید کرد.

عصراقتصاد: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، محمدصادق عظیمی فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در مراسم تودیع و معارفه مدیر سرمایه‌گذاری این شرکت، ضمن تقدیر از سرپرست پیشین و آرزوی موفقیت برای شهلا لونی به عنوان مدیر سرمایه‌گذاری این شرکت گفت: بانوان شاغل در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت‌های تابعه آن دارای توانایی، تجربه و دانش لازم برای تصدی پست‌های کلیدی هستند و می‌توان از حضور آنان، بر مبنای شایسته‌سالاری برای پیشبرد اهداف سازمان بهره‌برداری کرد.

وی افزود: تاکنون مدیریت سرمایه‌گذاری در تصمیم‌گیری‌های این شرکت نقش موثری نداشته و بخش عمده این موضوع متاثر از آن است که بخش عمده تصمیم‌ها در پالایش و پخش معطوف به مدیریت امور جاری است. بنده اعتقاد دارم که این مدیریت رکن اصلی در ساخت آینده سازمان خواهد بود.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه برخی ضعف‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری وجود دارد که باید برطرف شوند، گفت: انتظار دارم که مدیریت سرمایه‌گذاری در دوره جدید مبتنی بر ۳ راهکار به بازآفرینی نقش اساسی خود بپردازد.

اولین راهکار، اولویت‌بندی مناسب طرح‌های توسعه‌ای در مجموعه پالایش و پخش است. متاسفانه به دلیل وجود طرح‌های متعدد در حوزه‌های توسعه ظرفیت پالایشی کشور، ذخیره و انتقال فرآورده و نیز محدودیت جدی منابع مالی؛ طرح‌های ناتمام زیادی در این شرکت وجود دارد. مدیریت سرمایه‌گذاری بایستی با در نظر گرفتن ملاحظات اسناد بالادستی و اهداف ترسیمی مصرح در آنها، براساس شاخص‌های اقتصادی مانند بازده اقتصادی این طرح‌ها را اولویت‌بندی نماید.

دومین راهکار، استفاده از ظرفیت‌های قانونی داخل سازمانی برای سرمایه‌گذاری و تامین مالی پروژه‌های صنعت پالایش و پخش است. ظرفیت‌های مناسبی مانند صندوق سرمایه‌گذاری نفت و گاز، قانون بودجه سنواتی، صندوق بهینه‌سازی انرژی و نیز سایر ابزارهای تامین مالی وجود دارد که بهره‌مندی از آنها برای پیشبرد پروژه‌های ناتمام بسیار ضروری است.

سومین راهکار، استفاده از ظرفیت‌های تامین مالی خارج از سازمان مانند صندوق توسعه ملی، انتشار اوراق و نیز تامین مالی خارجی است که در طراحی بسته‌های سرمایه‌گذاری و تامین مالی تاکنون به آنها به طور کامل توجه نشده است.

مهندس عظیمی‌فر در ادامه بیان کرد: لازمه اجرای این راهکارها آن است که یک تیم فعال با برنامه مناسب در مدیریت سرمایه‌گذاری شکل بگیرد که خوشبختانه در مجموعه پالایش و پخش، سرمایه‌های انسانی با کیفیت و شاخصی وجود دارند که با هدایت خانم لونی تحقق اهداف ترسیمی و مورد انتظار از این مدیریت را ممکن خواهد کرد. همچنین به منظور ترسیم اهداف و تحقق ماموریت‌ها، کمیته سرمایه‌گذاری و تامین مالی تشکیل خواهد شد که از سرآمدان و متخصصان حوزه بازار سرمایه و تامین مالی در این کمیته بهره خواهیم گرفت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا