کد خبر: 050803177601
اخبار شرکت هااقتصادانرژیبازاربازارها و خدمات مالیروزنامهصنعت و معدنمعاون وزیر نیرو:

محدودیت های قانونی “اصلاح اقتصاد برق” رفع شد

معاون وزیر نیرو “اصلاح اقتصاد برق” را از جمله راهکارهای اصلی برای رفع این معضل دانست و عنوان کرد که ظرفیت‌های قانونی مورد نیاز در قوانین مادر موجود مانند ” قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق”، “قانون تسهیل تامین مالی تولید” و “قانون برنامه هفتم توسعه ” فراهم شده است و بر این اساس امروز هیچ محدودیت قانونی در این حوزه وجود ندارد.

به گزارش عصراقتصاد، یزدان رضایی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو در نشست تخصصی فرصت‌ها و چالش‌های سرمایه‌گذاری در صنعت برق که در سومین روز برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق برگزار شد با بیان اینکه کشور امروز با ناترازی انرژی مواجه است، گفت: این امر شامل همه حامل‌های انرژی از جمله برق می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو افزود: به رغم پیشبرد اقدامات مفید، ارزنده و پرثمری که طی سال‌های گذشته و دهه‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت؛ به دلیل ناترازی اقتصادی صنعت برق امروز کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد.

وی “اصلاح اقتصاد برق” را از جمله راهکارهای اصلی برای رفع این معضل برشمرد و ادامه داد: ظرفیت‌های قانونی مورد نیاز در قوانین مادر موجود مانند ” قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق”، “قانون تسهیل تامین مالی تولید” و “قانون برنامه هفتم توسعه ” فراهم شده است و بر این اساس امروز ما هیچ محدودیت قانونی در این حوزه نداریم.

رضایی بیان داشت: همه ارکان اصلی موثر در اصلاح اقتصاد برق امروز در این نشست با یک دیدگاه واحد برای جذاب کردن محیط کسب و کار در سرمایه گذاری صنعت برق گرد هم آمدند.

معاون وزیر نیرو به تشریح ابعاد و محورهای اصلی اصلاح اقتصاد صنعت برق پرداخت و افزود: ” اصلاح نظام تعرفه‌گذاری صنعت برق”، “توسعه رقابت در بورس”، “کاهش نقش دولت در تجارت و ارتقای نقش نظارتی دولت”، “اصلاح و تدوین مدل‌های جدید سرمایه‌گذاری”، “ارتقای کارایی در سمت عرضه و بنگاه‌های دولتی صنعت برق ” و ” جذابیت فضای کسب و کار در صنعت برق” را می‌توان از جمله محورهای اصلی اصلاح اقتصاد برق برشمرد.

وی با بیان اینکه تعرفه برق خانگی بر اساس قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق امروز پیاده‌سازی شده است، اضافه کرد: بازبینی و اصلاح هزینه‌های انشعاب برق مساله مهمی دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. از سال ۱۳۹۵ قیمت انشعاب برق تاکنون ثابت باقی مانده است.

رضایی یادآور شد: با همت دولت در ارکان مختلف تصمیم گیری در کمیسیون های مختلف و در ستاد تنظیم بازار با یک مدل اقتصادی طی چهار سال این نرخ به قیمت واقعی خود می‌رسد و در نوبت‌های اصلی خود را متناسب با شرایط تورم به روز می‌کند. بر اساس مصوبه معاونت حقوقی دولت، هم اکنون وزارت نیرو می تواند این موضوع را ابلاغ کند و برای این منظور منتظر نظریه معاونت حقوقی دولت هستیم.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو، ضمن ارائه تعریفی از تابلوی آزاد برق، اظهار داشت: بر اساس قانون وزارت نیرو مکلف به ارائه برق با قیمت‌های مخفف برای مشترکان خانگی با مصرف داخل الگو و مشترکان بخش کشاورزی مشروط به رعایت الگوی مصرف تعیین شده است. طبق قانون، الگوی مصرف در بخش خانگی ۷۵ درصد مشترکان همان اقلیم در دوره مشابه قبل تعریف شده است.

وی با اشاره به ابلاغ برنامه اجرایی ماده ۱۰ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، اضافه کرد: مصمم هستیم با همکاری وزارتخانه‌های اقتصاد، نفت وسازمان برنامه از ابتدای سال آینده این برنامه به اجرا برسد؛ با اجرای آن حذف یارانه در طول زنجیره اتفاق خواهد افتاد و افزایش راندمان و اصلاح کارایی در سمت تولید محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه در راستای اصلاح گردش مالی صنعت برق اقداماتی آغاز شده است، ابراز داشت: با تکمیل این اقدامات نگرانی بخش خصوصی مبنی بر اینکه تعهدات دولت یا وزارت نیرو به موقع پرداخت نمی‌شود مرتفع خواهد شد.

رضایی از تدوین دستورالعملی برای ارائه تمام یا بخشی از برق صرفه جویی توسط سرمایه گذار غیر‌دولتی در تابلوی آزاد خبر داد و گفت: امید است با ابلاغ این دستورالعمل، سرمایه گذارانی که در حوزه بهینه‌سازی انرژی و صرفه‌جویی برق فعالیت می‌کنند بتوانند برق مازاد خود را در تابلوی آزاد برق عرضه کنند.

ریل گذاری در قانون مترقی جهش دانش بنیان اتفاق افتاده است

همچنین مجتبی توانگر، معاون مالی، حقوقی و مجلس وزیر نیرو در بازدید از بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق با اشاره به عرضه توانمندی‌ شرکت‌های داخلی و فعالیت چشمگیر بخش‌های دانش بنیان در این نمایشگاه گفت: شرکت‌های قدیمی صنعت برق زوایای دانش بنیانی خود را بیشتر بروز می‌دهند، به این علت که ریل گذاری در قانون مترقی جهش دانش بنیان اتفاق افتاده است و بر این اساس هرچه بتوانیم به این قانون اتکا کنیم، اتفاقات خوبی را در صنعت برق شاهد خواهیم بود.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد شاخص برای شرکت‌کنندگان خارجی نمایشگاه صنعت برق، اظهار کرد: شرکت‌های خارجی باید حضورشان منجر به انتقال فناوری شود. شرکت های داخلی بتوانند از فناوری و توانمندی‌های کارشناسی آنان استفاده بیشتری کرده و ناترازی‌های موجود را با استفاده از این تجربیات و دانش روز مرتفع کنیم.

معاون مالی، حقوقی و مجلس وزیر نیرو درباره ارتباط وزارت نیرو با مجلس در دولت چهاردهم تصریح کرد: وزیر نیرو بر این باور است که برای مدیریت ناترازی انرژی نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها و مجلس با وزارت نیرو است و این در حالی است که در دوره جدید جلسات کارشناسی‌ وزیر نیرو با مجلس و قوه قانونگذاری کشور افزایش پیدا کرده است.

توانگر با بیان اینکه در مجلس سیزدهم تعداد افرادی که دغدغه و نگاه کارشناسی نسبت به حوزه انرژی، برق و ناترازی دارند، افزایش یافته و این موضوع به رفع چالش‌های صنعت آب و برق کمک می‌کند، خاطر‌نشان کرد: با توجه به اینکه در آستانه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ قرار داریم، موارد خوب و مهمی از سمت دولت در لایحه مطرح شده است که امیدواریم با بهره‌گیری از نظرات و رویکردهای کارشناسانه نمایندگان مجلس در پیشبرد اهداف کلان کشور در سال آینده به مرحله اجرا درآید.

۲۵۰۰میلیارد تومان صرف نوسازی شبکه برق شهر تهران می‌شود

کامبیز ناظریان؛ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ نیز با بیان اینکه شبکه برق شهر تهران در شرایطی کاملا پایدار قرار دارد و برق‌رسانی به تمامی نقاط پایتخت به شکلی شایسته در حال انجام است، از پیش بینی و تخصیص ده هزار میلیارد تومان اعتبار به منظور بهسازی شبکه توزیع برق در این کلانشهر خبر داد و گفت: از این مبلغ دو و نیم همت طی سال آتی صرف نوسازی شبکه برق کلانشهر تهران خواهد شد.

وی همچنین از تدوین نخستین سند تحول در این شرکت در راستای طرح‌های تحولی خبر داد و با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۳، هفتاد برنامه تحولی در این مجموعه اجرا شده است افزود: در اقدامی ابتکاری برای نخستین بار در صنعت برق کشور با توسعه زیرساخت‌های فنی موفق به حذف مرزهای جغرافیایی مناطق ۲۲گانه برق شدیم و هم اکنون تمامی خدمات خود را در سطح شهر به صورت یکپارچه و بدون مرز به مشترکان و شهروندان ارائه می‌کنیم.

ناظریان از همچنین برنامه‌ریزی گسترده این شرکت همگام با ۱۴ مگا پروژه وزارت نیرو برای تابستان سال آینده خبر داد و گفت: امیدواریم با تدابیر اتخاذ شده در سال آینده شاهد استفاده ده درصدی ادارات از انرژی‌های تجدیدپذیر باشیم.

وی با بیان اینکه در تابستان ۱۴۰۳ با توجه به گرمای بی‌سابقه رخ داده بیش از ده مرتبه شاهد افزایش بی سابقه دما و شکسته شدن حد نصاب‌های مصرف برق بوده‌ایم از افزایش مصرف برق این کلانشهر به میزان ۲۵۰ مگاوات به ازای هر درجه افزایش دما خبر داد و گفت: علی‌رغم رشد بیش از ۸ درصدی پیک مصرف برق پایتخت موفق شدیم برق مورد نیاز هموطنان تهرانی را در تابستان سال جاری بدون نیاز به اعمال هر گونه محدودیت تامین کنیم.

وی از نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق به عنوان فرصتی ارزنده برای حضور صنعتگران و ارتباط با جامعه دانشگاهی به منظور معرفی دستاوردهای این صنعت یاد کرد و گفت: با تسهیل ارتباط صنعت با دانشگاه بی تردید شاهد بهبود فرآیندهای مرتبط با تولید، انتقال و توزیع انرژی در سطح کشور خواهیم بود.

مدیرعامل برق پایتخت همچنین با بیان لزوم توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: تا به امروز چهارده ایستگاه شارژ خودروهای برقی توسط این شرکت تامین برق شده و با ایجاد شرایط مورد نیاز و احداث زیر ساخت های لازم شاهد توسعه و استقرار این ایستگاه‌ها در سطح شهر تهران خواهیم بود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مصرف برق بیشتر مشترکان خانگی تهرانی کمتر از الگوی مصرف تعیین شده ذکر کرد و از توسعه هوشمندسازی و کنترل بر خط بار شبکه به عنوان یکی دیگر از طرح های پیش روی این شرکت نام برد.

ناظریان تصریح کرد: طی برنامه‌ریزی انجام شده تمامی مشترکان پر‌مصرف مجهز به کنتورهای هوشمند خواهند شد.

وی در پایان ضمن قدردانی از اقدامات ارزنده وزارت نیرو و شرکت توانیر و همچنین همکاری و همراهی مشترکان برق در گذر از ایام پیک بار سال ۱۴۰۳ابراز امیدواری کرد، با توسعه استفاده از فناوری های نوین شاهد تعالی دوچندان صنعت برق کشور در ارائه خدمات نوین به هموطنان باشیم.

تولید محصولات صنعت برق در ایران مزیت صادراتی دارد

همچنین محمد جهانی رئیس هیئت مدیره فرانور گستر پارسیان لیو نیز درباره تولیدات این شرکت و تمایز آنها با محصولات مشابه خارجی گفت: شرکت ما تولیدکننده محصولات روشنایی و به خصوص انواع پروژکتور است و در کنار تولید لامپ های حبابی، قطعات PCB هم تولید می‌کند.

جهانی ادامه داد: ویژگی خاص محصولات ما طراحی مهندسی خاص آنها است که باعث شده بیشترین بازده نوری را داشته و طول عمر طولانی تری نسبت به محصولات مشابه داشته باشند.

این تولید کننده درباره امکان ارزآوری محصولات شرکت با اشاره به پتانسیل های بالای ایران برای تولید این محصولات،گفت: چند موضوع در مورد صادرات اهمیت دارد. موضوع نخست بحث نیروی کار در ایران است. در ایران قیمت نیروی کار نسبت به سایر نقاط جهان ارزانتر بوده و حدود ۲۳۰ دلار در ماه است در حالیکه این مبلغ برای کارگران چینی به ۵۸۰ دلار می رسد.

وی ادامه داد: موضوع دوم مسئله انرژی است. از نظر انرژی ایران کشور ارزانی برای تولیدکنندگان محسوب می شود. به همین دلیل هم اکنون امکان صادرات این محصولات وجود دارد. در گذشته به سوریه، صادرات داشته ایم و کشورهای دیگری مانند ارمنستان و گرجستان هم از جمله مشتریان ما هستند.

جهانی تصریح کرد: در حال حاضر نیاز نخست شرکت ما رشد و توسعه سرمایه در گردش است. محصولات روشنایی تنوع زیادی دارند و اگر ما بخواهیم محصولات خود را افزایش دهیم به دلیل اینکه بیشتر بازار در ایران به صورت اعتباری است در موضوع سرمایه در گردش مشکلات و چالش هایی وجود دارد.

جهانی با بیان اینکه این شرکت در سال ۱۳۹۷ تاسیس شده است،گفت: شرکت ما برای نخستین بار در نمایشگاه صنعت برق شرکت کرده است و جلسات خوبی را در این نمایشگاه برگزار کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا