مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی: برنامه های وزارت صمت در سال ۱۴۰۲ در حوزه صنایع خلاق موجب تحول این حوزه خواهد شد
مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی، با برشمردن برنامه های وزارت صمت در سال ۱۴۰۲ در حوزه صنایع خلاق از تحولی که در این حوزه ایجاد خواهد شد، خبر داد.
با توجه به گسترش صنایع فرهنگی و صنایع خلاق در سطح دنیا در طی سالهای اخیر، در اقدامی مناسب وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۴۰۰ با تغییر تشکیلات اداری دفتر صنایع خلاق و ورزشی را در حوزه فعالیت معاونت صنایع عمومی ایجاد و این دفتر نوپا در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ شروع به فعالیت کرد.
در همین رابطه به بهانه روز صنعت گفت و گویی با مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی؛ انجام داده ایم.
محمدرضا زارع برزشی، مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی در ابتدا اظهار کرد: امروزه در جوامع صنعتی و توسعه یافته با گسترش و پیشرفت تکنولوژی در زمینههای مختلف علمی و فناوری و شدت گرفتن رقابت در حوزههای مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور ایجاد توان رقابتی، ماندگار بودن و جلوگیری از عقب ماندگی علمی و صنعتی از سایر جوامع و رقبا نیاز جدی به مقوله خلاقیت و نوآوری و استفاده حداکثری از علم و دانش روز برای پیشبرد صنایع، افزایش تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت خلق ثروت احساس می شود.
زارع برزشی افزود: عنصر خلاقیت در راستای تقویت صنایع و ایجاد کسب و کارها و تولید محصولات نوین جز در سایه تعامل جدی و موثر دستگاه های مربوطه اعم از دانشگاه ها، مراکز علمی، واحدهای صنعتی و دانش بنیان و دستگاه متولی سیاست گذاری و حمایت کننده و قانون گذار میسر نخواهد بود.
مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی بیان کرد: با شروع به فعالیت دفتر صنایع خلاق و ورزشی در معاونت صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت که اصلی ترین نهاد حکمرانی صنعتی و اقتصادی کشور است، برای پیشبرد و راهبری هرچه موثر و مفیدتر در این زمینه تلاش می کنیم، تا امر مدیریت و نظارت را در این خصوص ارتقا دهیم.
وی با اشاره به فعالیت دفتر صنایع خلاق و ورزشی در سال۱۴۰۱ گفت: در روزهای آغاز فعالیت دفتر با بررسی و احصا کد تعرفه ها و کدهای آیسیک مربوطه بنا به وظیفه قانونی و ذاتی خود و بر اساس ماموریتهای محوله به جمع آوری، تدوین و ایجاد کدها و شناسه کالاهای جدید و افزایش تعداد آنها اقدام کردیم.
بر این اساس تعداد کدهای تعرفه از ۱۲۶ عدد به ۳۲۷ عدد رسیده که رشد ۱۶۰ درصدی داشته و همچنین تعداد کد آیسیک از ۱۸۹ عدد به ۲۲۶ عدد افزایش داشته که با رشد۲۰ درصدی روبرو شده و نیز کد شناسه کالا در حوزه تولیدی ۳۰۱ عدد و وارداتی به ۲۷۰۰ عدد رسیده است.
بنابر اعلام مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی در حال حاضر این دفتر۳۵۰ کد تعرفه را در لیست رشته فعالیتهای اصلی خود دارد.
وی درباره آمار واحدهای تولیدی در سال گذشته بر اساس رشته فعالیتهای اصلی دفتر صنایع خلاق و ورزشی اظهار کرد: در رشته فعالیت فلزات، جواهرات، سنگ های قیمتی و بدلیجات در دو بخش مصنوعات فلزات گران بها با ۳۶ درصد افزایش و مصنوعات تزیینی با ۱۳ درصد کاهش، در رشته فعالیت اسباب بازی و سرگرمی با ۲۱ درصد افزایش، در رشته فعالیت تجهیزات و البسه تخصصی ورزشی در سه بخش تجهیزات ورزشی با ۱۲ درصد کاهش، توپ های ورزشی با ۶۵.۵ درصد افزایش و چمن مصنوعی با ۴۰ درصد افزایش روبرو بودیم.
زارع برزشی برخی از برنامهها و اقدامات دفتر صنایع خلاق و ورزشی در سال ۱۴۰۲ را تدوین سند راهبردی در حوزه تخصصی اسباب بازی، بازی و سرگرمی، تدوین سند راهبردی در حوزه تخصصی طلا و جواهر و سنگهای گرانبها و تدوین سند راهبردی در حوزه تخصصی البسه و تجهیزات ورزشی برشمرد و خاطر نشان کرد: در تنظیم هر یک از این سندهای راهبردی نظرات گروهی در بخشهای دولتی، خصوصی و انجمن ها که با این رشته فعالیتها مرتبط هستند؛ در طی جلسات کارشناسی اخذ شده است.
وی در ادامه از برنامهها و اقدامات استراتژیک این دفتر در سال ۱۴۰۲ برای شناسنامهدار شدن گوهرسنگها و جواهرات و همچنین مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق در حوزه اسباببازی، فلزات گرانبها و جواهرات، البسه تخصصی و تجهیزات ورزشی گفت.
مدیرکل دفتر صنایع خلاق و ورزشی همچنین از ساماندهی کد تعرفه و آیسیک دفتر صنایع خلاق و ورزشی در رشته فعالیتهای تعریف شده، پیگیری جدی طرح درج کد شناسه و رهگیری بر روی محصولات، کنترل صادرات و واردات به وسیله وضع قوانین تشویقی، پیگیری تشکیل اتحادیه اسباب بازی، بازی، سرگرمی و شهربازی به منظور ساختارمند کردن این حوزه و پیگیری راه اندازی پایانه صادراتی سنگ ها و فلزات گران بها در کشور خبر داد.
زارع برزشی در خاتمه گفت: کشورهایی که به اهمیت استراتژیک صنایع خلاق پی برده و اقدامات متناسبی را در این خصوص به انجام رسانده اند، امروزه از نظر اقتصادی و همچنین نفوذ فرهنگی در سطح بین المللی، موقعیت ممتازی دارند و کشورهایی که به دلایل مختلف اعم از ایدئولوژیک، سیاسی، اهداف اقتصادی کوتاه مدت یا حتی ماهیت فرهنگی، از صنایع خلاق خود حمایت نکرده اند؛ امروز گرفتار هجوم محصولات و محتواهای فرهنگی بیگانه شده اند و در معرض همه گونه پیامدهای جدی آن همچون به خطر افتادن هویت فرهنگی و پرداخت هزینه های سنگین بابت حق تکثیر (کپی رایت) یا فشار برای ایجاد مانع در برابر واردات فرهنگی قرار گرفته اند و بدین سبب چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ فرهنگی در معرض خطر انزوا قرار دارند.