کد خبر: 14040036123
اقتصادبازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

مدیرعامل بورس انرژی خبر داد: راه‌اندازی معاملات گواهی صرفه‌جویی انرژی در نیمه نخست امسال

مدیرعامل بورس انرژی از راه‌اندازی معاملات گواهی صرفه‌جویی انرژی در بورس کالا در نیمه نخست امسال خبر داد.

به گزارش بازار، علی نقوی در نشست خبری که روز گذشته در بورس انرژی برگزار شد گفت: بورس انرژی در سال ۹۱ تاسیس شد و اکنون ۷۴کارگزاری از طریق ۹۶ ایستگاه معاملاتی، معاملات خود را انجام می‌دهند.

او افزود: تاکنون ۴۰۸کالا و اوراق در این بازار پذیرفته شده است که به وسیله ۷۱ شرکت عرضه می‌شود ضمن اینکه برق ۷۴ نیروگاه نیز در بورس انرژی عرضه می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی اضافه کرد: از ابتدای امسال تا ۹تیر، در مجموع ۲۹هزار میلیارد تومان معاملات صورت گرفت که ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل۴۰درصد رشد داشته است.

او درباره راه‌اندازی بازار قرارد آتی فراورده‌های نفتی گفت: در بورس کالایی بیشترین حجم معاملات قرارداد آتی است که راه‌اندازی این بازار در دستور کار بورس انرژی است و در مرحله تست نرم‌افزار معاملاتی هستیم و امیدواریم در نیمه نخست امسال راه‌اندازی شود که در مرحله نخست شامل محصولات بنزین، متانول، میعانات گازی و نفتی خواهد شد.

راه‌اندازی معاملات گواهی صرفه‌جویی انرژی

 مدیرعامل بورس انرژی درباره راه‌اندازی معاملات گواهی صرفه‌جویی انرژی افزود: با توجه به اینکه کشور ما یکی از بزرگترین مصرف کنندگان انرژی است از سال‌های پیش در شورای عالی موضوع انرژی مطرح شد و دستورالعمل معاملات گواهی صرفه‌جویی انرژی هفته گذشته تصویب شد و در آخرین جلسه شورای عالی بورس سال ۹۹، به عنوان ابزار جدید مالی تصویب شد.

او تاکید کرد: راه‌اندازی معاملات گاز طبیعی یکی دیگر از بازارهای جدید بورس انرژی است که امسال در بودجه ۱۴۰۰ تکلیفی به شرکت ملی گاز ایران مبنی بر عرضه ۱۰میلیارد متر مکعب گاز در بورس انرژی شد که امیدواریم در نیمه نخست سال، معاملات گاز طبیعی را در بورس انرژی شاهد باشیم.

نقوی در ادامه درباره عرضه نفت خام در بورس انرژی یادآور شد: در بودجه سال ۹۸ وزارت نفت موظف شد تا نفت خام را بصورت ماهیانه در بورس انرژی عرضه کند که در سال‌های بعد این اتفاق صورت نگرفت. اگر بخواهیم معاملات نفت خام در بورس انرژی رونق بگیرد شرکت نفت باید به عرضه نفت خام در بورس اعتقاد پیدا کند، زیرا مسیر بورس یک فضای شفاف است که کشف قیمت در آن صورت می‌گیرد، اما اراده کافی از سمت عرضه‌کننده نفت خام برای عرضه در بورس در کشور وجود ندارد.

او بیان کرد: در سال گذشته بزرگترین صادر‌کننده بنزین در منطقه بودیم به طوری‌که بنزین ایران به عنوان بنزین شاخص در منطقه شناخته شد این موفقیت ناشی از اراده در عرضه بنزین در بورس بود و عرضه‌کننده بنزین محکم پای عرضه بنزین در بورس ایستاد و همه محصول خود را در بورس عرضه کرد.

نقوی درباره عرضه برق در بورس انرژی نیز گفت: ۶۰درصد تولید برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می‌شود و ۳۰درصد برق نیز برای مصرف کنندگان بالای ۵ مگاوات است وبراساس تصویب هیات وزیران مصرف کنندگان بالای ۵ مگاوات باید از طریق بورس اقدام به خرید برق کنند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا