مذاکره با کشورهای همسایه برای جایگزینی لوازم خانگی ایران با محصولات ترک و چینی
به گفته دبیرکل انجمن صنایع خانگی ایران، از مذاکره شرکتهای یکی از کشورهای همسایه برای جایگزینی لوازمخانگی ایرانی با محصولات ترک و چینی مصرفی در این کشور خبر داد.
دبیرکل انجمن صنایعخانگی ایران با اشاره به برنامهریزی برای صادرات قطعات خاطرنشان کرد: اکنون بیشترین میزان صادرات، اجزا و قطعات لوازمخانگی به ترکیه است که خود، صادرکننده لوازمخانگی به دیگر کشورهاست.
عباس هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا ادامه داد: این مهم با توجه به وجود انرژی و نیروی کار ارزان، همچنین موقعیت سوقالجیشی کشورمان که دسترسی به بازارهای آسیای مرکزی، روسیه و اروپا را میسر میکند، در دستور کار است و بهطور قطع یکی از برنامههای اصلی در حوزه لوازمخانگی در آینده نزدیک، توسعه صادرات اجزا و قطعات خواهد بود.
او افزود: برای سال ۱۴۰۰، رشد تولید معقول و منطقی بین ۱۰ تا ۱۵درصدی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صنعت لوازمخانگی در نظر گرفته شده است.
پیشتر کیوان گردان، مدیرکل صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: پارسال ۲۰۰میلیون دلار صادرات لوازمخانگی محقق شد که این رقم در سال جدید ۶۰۰میلیون دلار هدفگذاری شده است.
سال گذشته بیش از ۱۵میلیون دستگاه لوازمخانگی در کشور تولید شد که این میزان تولید در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۷۸ درصدی داشته است.
بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۱۷۹هزار و ۶۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت و رشد ۴۰.۹درصدی آن در همسنجی با پارسال است.
در دو ماهه نخست امسال ۲۷۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد. آماری که گویای رشد ۲۹.۶درصدی این محصول در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.
تولید انواع تلویزیون نیز در این مدت با ثبت رشد ۲۵درصدی به ۱۴۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسید.
همچنین کارخانههای داخلی در این مدت ۳۶۸ هزار و ۱۰۰ دستگاه کولر آبی تولید کردند. آماری که در همسنجی با سال گذشته حکایت از رشد ۶.۳ درصدی دارد.