کد خبر: 150204203544
اخبار شرکت هابانک و بیمهروزنامهمعاون اول رئیس جمهور:

بانک سپه در صف اول بانک‌های توسعه‌ای کشور قرار دارد

معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه گفت: بانک سپه در تأمین پروژه‌های توسعه‌ای و حوزه‌های مالی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حجم سپرده‌های بانکی در صف اول بانک‌های توسعه‌ای کشور قرار دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی‌ دولت، دکتر عارف همچنین در ابتدای این مراسم از بانک سپه به عنوان اولین و نخستین بانک ایرانی با سابقه خوب در میان مردم و همراه با افتخار و سربلندی در تاریخ معاصر یاد کرد و گفت: ضمن پاسداشت یک قرن تلاش و پیشتازی در شبکه بانکی باید دید بانک سپه در برنامه‌های توسعه چه سهمی در شبکه بانکی داشته و علاوه بر قدردانی از تلاش‌های زحمت کشان این بانک باید آسیب شناسی نقش‌های نهادهای بانکی برای خدمت رسانی بهتر به مردم و ایفای نقش در توسعه به عمل آید.

وی با بیان اینکه بانک سپه در تأمین پروژه‌های توسعه‌ای و حوزه‌های مالی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حجم سپرده‌های بانکی در صف اول بانک‌های توسعه‌ای کشورقرار دارد، ادامه داد: بانک سپه در طول تاریخ پیشتاز تحول و دگرگونی فناورانه بوده است.

وی با بیان اینکه گرامیداشت یکصد سالگی تنها یک رویداد تقویمی نیست بلکه تجلی ثبات و نقش آفرینی نهادی است که در ادوار گوناگون در مسیر اعتلا و رشد کشور ایفای نقش کرده است ادامه داد: بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی در تمام فراز و نشیب‌های تاریخ بانکی بازیگری مؤثر در توسعه کشور بوده است و در ۵ دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب و ۸ سال دفاع مقدس در مسائل و چالش‌های سخت حضوری چشمگیر داشته است.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: بانک سپه به خوبی از عهده ادغام بانک‌های نیروهای مسلح  باوجود مشکلات و سنگینی و نگرانی‌ها  برآمد و از طرفی نیز امانتدار سپرده‌های مردم با حفظ حرمت نهاد بانکی بود.

دکتر عارف خاطرنشان کرد: در یک نهاد سیاسی جشن صد سالگی نشان از دوام آن است اما در بخش مالی آیینه‌ای از اقتصاد این کشور است و همچنین فراز و نشیب‌ها و بخشی از پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشور مرهون شبکه بانکی است.

 دکتر محمدرضا عارف در ادامه این مراسم، با اشاره به اهمیت نوآوری و هوشمند‌سازی شبکه بانکی کشور گفت: بانک‌ها باید در مسیر تعالی و کمک به شبکه اقتصاد کشور وارد شوند و اگر یک سیستم بانکی بخواهد در فضای اقتصادی زنده بماند و دوام بیاورد باید در مسیر شعار نوآوری و هوشمندسازی حرکت کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه هوشمند‌سازی نه یک شعار بلکه ضرورت است، ادامه داد: هوشمند سازی و هوش مصنوعی بیانگر استفاده از آخرین دستاوردهای فناوری‌های پیشرفته در امور اداره کشور و توسعه است که یک ضرورت قطعی برای کشور محسوب می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: رفع اشکالات فناورانه و انطباق با فناوری‌های روز دنیا شهامت می‌خواهد و باید هزینه تأخیر در سرویس و برخی مشکلات را بپذیریم تا در آینده به روندی خوب و متعالی برسیم و تلاش شبکه بانکی در طول سالیان گذشته حاکمیت فناوری نو است.

معاون اول رئیس جمهوردرخصوص اهمیت سرمایه‌گذاری تأکید کرد: باید به سرمایه‌‌ خانگی اطمینان و راهکار دهیم تا این سرمایه از طریق شبکه بانکی برای رشد اقتصادی کشور وارد شود و همچنین در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور نیز اطمینان از سپرده و سرمایه‌گذاری‌های آنها ارائه شود.

وی با تأکید بر اینکه شرط سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری این است که با تغییر قوانین به تعهدات آسیبی وارد نشود ادامه داد: در گذشته سپرده ارزی برای سرمایه‌گذاران باز می‌شد، اما در نهایت با سپرده ریالی و نرخ دولتی به آنان بازمی‌گرداندیم که باید از چنین اقداماتی پرهیز کرد و اعتماد ارزشمند و خوب به سرمایه‌گذار دهیم که در این مسیر بانک‌ها نقش کلیدی دارند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به تسهیلات تکلیفی در سالیان گذشته در شبکه بانکی کشور اشاره و خاطرنشان کرد:‌ بعد از برنامه سوم توسعه، راهبرد رها کردن تکلیفی بود تا خود بانک‌ها تصمیم بگیرند در چه مسیری سرمایه‌گذاری کنند، اما انتظار از شبکه بانکی کشور این است که خود را مسئول برنامه توسعه و پاسخگو به مردم بداند و تسهیلات و اعتبارات مالی خود را فراتر از سودهای چند درصدی وارد کند و به عنوان یک نهاد اجتماعی و ملی مسئولیت اجتماعی قبول کند که مقدمه پیشرفت و توسعه کشور خواهد بود.

دکتر عارف با تأکید بر اینکه نباید اولویت‌ها به سیستم بانکی تحمیل شود وگرنه مابه ازای آن به سیستم بانکی داده شود تا احساس آزادی کامل در چارچوب برنامه‌ها کنند که این به معنای بانکداری نوین است.

وی ادامه داد: چنین رویکردی در سیاست‌های بانک مرکزی دنبال شد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی اساسنامه آن اقدامات خوبی صورت گرفت تا بانک مرکزی در مسیر نظام و خدمت به دولت باشد اما به عنوان یک اداره کل دولت شناخته نشود چرا که معتقدیم سیستم دستوری مشکلات زیادی به بار می‌آورد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به دنبال صنعت و بانک پیشرو و پیشتاز هستیم، ادامه داد: باید به تدریج به سمت کاهش تکالیف حرکت کنیم تا مدیریت بانک بتواند به خوبی عمل کند و بانک سپه می‌تواند در این مسیر پیشتازی خود را آغاز کند.

وی با تأکید بر اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد بلندپروازانه نیست و نظام بانکی می‌تواند برای رسیدن به این شاخص ورود کند، افزود: ما نمی‌توانیم به رشد کمتر از ۸ درصد بیاندیشیم و باید دید از چه محلی می‌توان به این رشد رسید که البته در برنامه هفتم توسعه سهم بالایی به بهره‌وری داده شده و ۵/۲ واحد از ۸ واحد رشد ۸ درصدی مختص به بهره‌وری است که بانک‌ها نیز می‌توانند با بهره‌وری پول به دولت در رسیدن به این هدف کمک کنند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا