کد خبر: 200204204334
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدنبا انعقاد تفاهم‌نامه بین فولاد مبارکه و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور صورت گرفت؛

مشارکت فولاد مبارکه برای تشکیل «کنسرسیوم مهارت» در استان اصفهان

تفاهم‌نامه «کنسرسیوم مهارت» بین فولاد مبارکه و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، روز شنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه، با حضور غلامحسین محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای و سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه منعقد شد.

به گزارش خبرنگار فولاد، این تفاهم‌نامه در راستای تبیین برنامه‌های دولت در بحث تحقق شعار سال و با عنایت به لزوم تحقق تکالیف قانونی مشخص‌شده در برنامه هفتم توسعه مبنی بر افزایش سهم آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و ارائه آموزش‌های مهارتی جهت ایجاد زمینه اشتغال، افزایش بهره‌وری، توانمندسازی نیروی کار و تربیت نیروی متخصص و ماهر به‌منظور کاهش بیکاری و آسیب‌های اجتماعی در قالب تشکیل «کنسرسیوم مهارت» در استان اصفهان به امضا رسید.

غلامحسین محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، پیش از امضای این تفاهم‌نامه، در نشست با مدیرعامل، معاونان و مدیران فولاد مبارکه اظهار کرد: فولاد مبارکه یک ظرفیت ملی است که باید در مقیاس ملی برای آن برنامه‌ریزی کرد و این شرکت می‌تواند به بسیاری از برنامه‌های مرتبط با توسعه صنعتی کشور یاری برساند.

ضرورت رفع مشکل کمبود نیروی کار ماهر در کشور

وی در ادامه افزود: بخشی از توسعه صنعتی در کشورهای توسعه‌یافته، مبتنی بر برنامه‌ریزی برای اجرای آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای، نیازهای بازار کار و تقاضا از طریق برگزاری دوره‌های مشارکتی است. برخی کشورها در این زمینه موفق بوده‌اند، اما این موضوع در کشور ما محقق نشده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای خاطرنشان کرد: براساس نظرسنجی و پایش اتاق بازرگانی درخصوص تعیین پنج معضل اصلی کسب‌وکار در ایران، کمبود نیروی کار ماهر در کشور گزارش شده و جالب است که این نتیجه در دنیا نیز به همین ترتیب است.

اجرای ۹۰ درصد آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای با مشارکت صنایع بزرگ

وی اذعان داشت: برای ایجاد یک ارتباط دوسویه میان بازار اشتغال و نظام آموزش فنی‌وحرفه‌ای، درصددیم که ۹۰ درصد آموزش‌ها را با مشارکت بنگاه‌های بزرگ صنعتی انجام دهیم و به همین منظور برنامه‌هایی را تعریف کرده‌ایم.

محمدی در ادامه تصریح کرد: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در هفت استان کشور، کنسرسیوم مهارت تشکیل داده و برای مثال، تنها در استان کرمان، ۴۶ شرکت عضو این کنسرسیوم هستند. این شرکت‌ها پس از اعلام نیازهای خود به شورای مهارت استان، نیروهای ماهر موردنیاز خود را در یک بازه زمانی مشخص تأمین می‌کنند.

همکاری با فولاد مبارکه برای ایجاد مهارت در حوزه اقتصاد دیجیتال

وی بیان داشت: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای درصدد است که اقدامات مشترکی را با شرکت‌های بزرگی که گستره ملی دارند و در پروژه‌های مشخصی که نیاز اساسی کشور محسوب می‌شوند، تعریف کند.

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور گفت: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور علاقه‌مند است تا برای تحقق یکی از این برنامه‌ها در حوزه اقتصاد دیجیتال که دارای گستره ملی است با فولاد مبارکه مشارکت کند و یک اکوسیستم جدید ایجاد کند.

استفاده از ظرفیت فولاد مبارکه برای توسعه زیرساخت‌های مهارتی

وی پس از انعقاد تفاهم‌نامه با فولاد مبارکه، در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد اظهار داشت: فولاد مبارکه یکی از شرکت‌های بزرگ و پرافتخار صنعتی کشور است و امروز در نشستی با مدیرعامل، معاونان و مدیران این مجموعه درخصوص توسعه زیرساخت‌های مهارتی با توجه به توسعه مهارت‌های پیشرفته در مشاغل گفت‌وگو کردیم.

محمدی در پایان تأکید کرد: ظرفیت و توان فولاد مبارکه به سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور این فرصت را می‌دهد تا زیرساخت‌های مهارتی را در اصفهان و دیگر استان‌های کشور توسعه دهد. این زیرساخت‌ها با توجه به تنوع رشته‌های موجود در صنایع فولادی و معدنی، می‌تواند به سایر بخش‌های صنعت کشور نیز کمک کند.

اعلام آمادگی گروه فولاد مبارکه برای حمایت از آموزش فنی‌وحرفه‌ای

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه نیز پیش از انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور اظهار کرد: کمتر کشوری را سراغ داریم که بدون توسعه مهارت، به توسعه صنعتی رسیده باشد و کشورهای توسعه‌یافته به‌موازات سیاست‌گذاری‌های صنایع خود، برای ارتقای مهارت‌های موردنیاز آن صنایع برنامه‌ریزی می‌کنند.

وی با بیان اینکه براساس آمارها، بخش زیادی از رشته‌های دانشگاهی کشور ما مرتبط با نیاز بازار کار نیست، افزود: سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در مسیر ایجاد توازن میان عرضه و تقاضای بازار کار، گام‌های مؤثری برداشته و گروه فولاد مبارکه آمادگی دارد تا در این زمینه از این سازمان حمایت کند.

زرندی خاطرنشان کرد: گروه فولاد مبارکه علاقه‌مند است تا مهارت‌های موردنیاز آینده خود را در مجموعه آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور پیدا کرده و از ظرفیت این مجموعه استفاده کند تا همه جوانان ایرانی بتوانند مهارت‌های جدیدی فراگیرند.

نیاز فولاد مبارکه به آموزش‌های جدید با توجه به تغییرات تکنولوژی

وی پس از انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: یکی از دغدغه‌هایی که همه واحدهای صنعتی با آن مواجه‌اند، برخورداری از نیروی کار ماهر است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه عنوان داشت: با توجه به تغییرات مداوم حوزه تکنولوژی، برای پرورش نیروهای کاری با مهارت بالا، نیاز به آموزش‌های جدید داریم. این رویکرد در گروه فولاد مبارکه در قالب طرح فولاد آینده در حال پیگیری است تا برای تأمین نیروی ماهر موردنیاز این مجموعه در ۱۰ سال آینده برنامه‌ریزی شود.

ارتقای مهارت‌ها در فولاد مبارکه با نگاهی تحولی

وی متذکر شد: گروه فولاد مبارکه با استقبال از پیشنهاد سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، درصدد است تا با نگاهی تحولی، سطح مهارت‌های کارگران خود را ارتقا دهد.

زرندی در پایان تأکید کرد: با امضای تفاهم‌نامه بین فولاد مبارکه و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، تیم‌ها و کارگروه‌هایی از دو طرف شکل می‌گیرند و مباحث مربوطه را پیگیری می‌کنند تا نیازسنجی اولیه برای آموزش مهارت‌ها انجام شود. همچنین اقدامات و خدمات فولاد مبارکه نیز احصا می‌شود تا در مدت‌زمان مشخص، اقدام مشترک با سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور انجام گیرد.‌

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا