کد خبر: 17020025071
اقتصادبازرگانیروزنامهسلامت و رفاه

مشاغل گروه ۱ و ۲ از شنبه مجاز به فعالیت هستند

فعالیت مشاغل گروه شغلی ۱ و ۲ اصناف براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا از روز شنبه ۱۸ اردیبهشت با رعایت پروتکل‌ های بهداشتی در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی از نظر کرونا مجاز است.

ممنوعیت تمامی سفرهای عید فطر فارغ از رنگ‌ بندی کرونایی

فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا ضمن ابلاغ رسمی ممنوعیت تمامی سفرها در ایام عید فطر در سراسر کشور، خواستار اتخاذ همه تمهیدات لازم برای تحقق ممنوعیت سفرها شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا در نامه‌ای که در نخستین ساعات صبح جمعه خطاب به وزیر راه و شهرسازی و فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران صادر شد، به استناد مصوبه رؤسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مدیریت کرونا در حضور رئیس محترم جمهوری، ممنوعیت تمامی سفرها در ایام عید فطر در سراسر کشور، از ساعت ۱۲ روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت تا ظهر روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ را رسماً ابلاغ کرد.

وی در این ابلاغیه، از وزارت راه و شهرسازی و ناجا خواست، با پیش‎بینی همه تمهیدات لازم، ممنوعیت تمامی سفرها در همه مناطق کشور فارغ از هرگونه رنگ بندی کرونایی را در بازه زمانی مصوب، به نحو کامل محقق کنند.

رحمانی فضلی در رونوشت این ابلاغیه، ضمن جلب همکاری کامل جمعیت هلال احمر برای اجرای مصوبه ممنوعیت سفرها، از سازمان صدا و سیما خواست موضوع ممنوعیت سفرها را از طریق شبکه‌های پر مخاطب رادیو و تلویزیون، مستمرا اطلاع‎رسانی کند.

فعالیت مشاغل ۱ و ۲ در شهرهای قرمز و نارنجی

از سوی دیگر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز با اشاره به اتخاذ دو تصمیم در جلسه با رئیس‎جمهوری گفت: در این جلسه دو تصمیم قطعی شد؛ یکی از تصمیم‎ها این بود که از روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۲ ظهر شنبه هفته بعد از آن کلیه راه‎های ارتباطی استان‎ها و ورود و خروج بین‌استان‎های مختلف ممنوع است.

وی افزود: از آنجایی که این روزها به تعطیلات عید فطر منتهی می‎شود و ممکن است دچار مشکل شویم، برای جلوگیری از سفرها تصمیم بر این شد که طی این مدت تردد بین استان های متخلف در سراسر کشور و بدون در نظر گرفتن رنگ‎بندی شهر ممنوع شود.

وی گفت: البته ممنوعیت سفرها از طریق هوایی و ریلی وجود ندارد، اما برای تردد خودروهای شخصی در تمام کشور این ممنوعیت اعمال می‌شود.

رئیسی ادامه داد: تصمیم دیگر این بود که تشدید نظارت بر رعایت پروتکل‎ها به ویژه در حوزه اصناف اتفاق بیفتد. از روز شنبه مشاغل یک و دو می‎توانند در شهرهای قرمز و نارنجی فعالیت کنند اما سخت‎گیری‎ها در زمینه رعایت پروتکل‎ها افزایش می‎یابد و اگر نقض پروتکل مشاهده و مسلم‌شود، در شهرهای قرمز سه هفته و در شهرهای نارنجی دو هفته متخلف را تعطیل می‎کنیم.

شنبه ساعت ۱۴ سامانه ثبت‎نام باز می‌شود

همچنین سخنگوی ستاد ملی کرونا، با اشاره به وضع واکسیناسیون افرادی که بهبودیافته‌ کرونا هستند، بیان کرد: افراد بهبود یافته‌ای که بیشتر از ۳ تا ۶ ماه قبل کرونا گرفتند، دوباره می‌توانند واکسن بزنند ولی کمتر از این زمان، فعلاً توصیه نمی‌شود و می‌توانند بعدا که سه تا شش ماه گذشت برای تزریق اقدام کنند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‎ریزی که کردیم، افراد را به دو گروه تقسیم کردیم، ۸۰ ساله‌هایی که در سامانه‌ الکترونیک پرونده دارند و با آنها تماس گرفته می‌شود و تزریقشان در حال انجام است ولی مشکل ما افرادی است که پرونده ندارند و در سامانه نیستند، که ما هم از قبل اعلام کرده بودیم افرادی که در سامانه نیستند از شنبه‌ی هفته آینده برای این افراد پیامک می‌رودتا حضور پیداکنند.

رئیسی افزود:  نکته اساسی این است که افراد بالای ۸۰ سال اصلا نگران این نباشند که نوبتشان می‌سوزد یا اگر ۷۵ ساله‌ها را اعلام می‌کنیم، اگر فرد هشتاد ساله‌ای مانده بود که واکسن نزده، نگران نباشد که دیگر به او نمی‌رسد، بلکه سهمیه واکسن او کنار گذاشته شده و محفوظ است و این طور نیست سهمیه آنها استفاده شود.

وی گفت: توجه داشته باشید که نباید پشت در مراکز تجمعی شکل بگیرد چون همین باعث ایجاد شیوع بیماری خواهد بود.

وی افزود: تا آخر این هفته اگر با افراد در اولویت تماس گرفته نشد، شنبه ساعت ۱۴ سامانه باز می‌شود و آنجا کد ملی و شماره تماس خود را ثبت می‌کنند تا همکاران ما با آنها تماس بگیرند و سهمیه هیچکسی هم سوخت نمی‌شود.

شرط وزارت بهداشت برای برگزاری حضوری امتحانات پایه نهم و دوازدهم

رئیسی درباره وضع برگزاری امتحانات دانش‌آموزان با توجه به شرایط کرونایی، گفت: به طور کلی در زمینه بحث امتحانات جلسه‌ای در کمیته تخصصی برگزار و در این زمینه بحث‌های مختلفی مطرح شد و نظرات مختلفی وجود داشت که وزارت آموزش و پرورش هم حضور داشتند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: اولین نکته‎ای که باید خیلی روی آن تاکید کنیم و از نظر آموزش و پرورش هم قطعی است و همه هم آن را در کمیته پذیرفتند، بحث حضوری بودن است. اینکه امتحان پایه نهم و دوازدهم به دلیل اینکه سرنوشت‌ساز است برای دانش‌آموزان صرف نظر اینکه زمانش کی باشد، تصمیم گرفته شد که حتما باید حضوری باشد. سایر پایه‌ها امتحانات‌شان به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: حال اینکه این امتحانات چه زمانی برگزار شود، استدلال آموزش و پرورش این بود که فرض کنید پایه دوازدهم که می‌خواهد امتحان دهد، مدارس در مناطق خودشان برگزار می‎کنند و نیاز به جابجایی زیاد دانش‎آموز نیست و در منطقه خودش امتحان می‌دهند. در عین حال به گونه‌ای برنامه‎ریزی می‌کنند که آن روزی که در یک مدرسه امتحان برگزار می‌شود، فقط پایه دوازدهم آن مدرسه حضور دارد و نهایتا ۲۵ تا ۲۶ نفر هستند که گفتند حداقل ۱۰ کلاس داریم و در هر کلاس دو نفر می‌نشیند و پنجره هم باز است و تهویه مناسب هم باشد و با ماسک بشینند و زمان امتحان هم کمتر از دو ساعت است. ضمن اینکه از فضای باز هم در مدرسه می‌توان استفاده کرد و از نظر خطر بیماری خیلی مشکلی نیست.

وی تاکید کرد: گرچه ما از نظر وزارت بهداشت با هرگونه تجمعی مخالفیم، اما به هر صورت از آنجایی که اصرار بود که امتحانات این دو پایه حضوری برگزار شود؛ اگر قرار است برگزار شود، پروتکل ما این است؛ باید تجمعی انجام نشود، در کلاس تعداد بسیار کم باشد، تهویه کلاس مناسب باشد و یا در فضای باز باشد. البته نتیجه نهایی این تصمیم در ستاد ملی که شنبه برگزار می‌شود، مشخص خواهد شد؛ به طوری که در ستاد مطرح شده، اعضای ستاد اظهار نظر کرده و ما نتیجه نهایی را اعلام می‎کنیم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا