کد خبر: 14090059360
روزنامهعدالت و رفاه اجتماعی

معاون درمان بیمه سلامت استان کرمان: از اول دی بیمه به نسخه ‎های کاغذی تعلق نمی‎ گیرد

دبیر طرح نسخه ‎‎نویسی الکترونیک کشور با اشاره به اینکه پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از اول دی ممنوعیت قانونی دارد و به منزله تصرف در اموال دولتی خواهد بود اعلام کرد که اول دی آخرین مهلت استفاده اختیاری از دفاتر بیمه کاغذی در کشور است.

به گزارش ایرنا، محمد جعفری در جمع خبرنگاران افزود: استفاده از نسخ کاغذی به خط پایان نزدیک شده و اجرای طرح نسخه‎نویسی الکترونیک درخواست ریاست جمهوری، قانون و استانها است و همه مایل به رسیدن نسخه نویسی کاغذی به خط پایان و اجرای تمام و کمال طرح نسخه‎نویسی الکترونیک هستند.

وی ۱۵ روز باقی مانده تا اول دی را به نوعی شمارش معکوس برای اتمام نسخه ‎نویسی کاغذی و اجرای طرح نسخه‎ نویسی الکترونیک اعلام و اظهار کرد: این طرح برای نظام سلامت کشور طبق قانون بودجه سال جاری الزام اجرا دارد.

دبیر طرح نسخه‎ نویسی الکترونیک کشور گفت: ماهانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نسخه الکترونیک در کشور در قبال ۶۰۰ هزار نسخه کاغذی صادر می‎شود.

وی اظهار کرد: بر اساس یکی از پروژه هایی که سال جاری در کشور در دست اجرا بوده، جاری شدن طرح نسخه ‎نویسی الکترونیک بر اساس بند «ث» ماده ۶۷، بند «چ» ماده ۷۰ برنامه ششم توسعه و بند «ج» تبصره ۱۷ قانون بودجه بالغ بر ۷۵ درصد نسخ کشور به صورت الکترونیکی صادر می‎شود و این مقدار در کرمان ۹۹ درصد است و به عنوان استان پیشرو در کشور مطرح است.

جعفری ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد مطب پزشکان، داروخانه و آزمایشگاه‎ ها به سامانه نسخه الکترونیک متصل هستند و فقط ۱۵ روز تا مهلت اختیاری اجرای طرح نسخه ‎نویسی الکترونیک باقی مانده که با توجه به حمایت رئیس جمهوری از الکترونیک ‎سازی فرایندها، بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ موسساتی که نسخه کاغذی صادر می کنند تا اول دی فرصت دارند خود را به سامانه وصل کنند.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون بودجه، سازمان نظام پزشکی، صنف پزشکان، سازمان ‎های بیمه ‎گر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به همکاری در طرح نسخه ‎نویسی الکترونیک هستند و پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از اول دی ممنوعیت قانونی پیدا خواهد کرد لذا پزشکان از ارائه نسخه کاغذی و دستی جدا خوداری کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان تاکید کرد: مردم باید در مراجعه به مراکز درمانی سرپایی و بستری به حق خود در زمینه اجرای طرح نسخه‎نویسی الکترونیکی آگاه باشند و آن را مطالبه و موسسات درمانی نیز زیرساخت‎های اجرای این طرح را تامین کنند.

پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از دی تصرف در اموال دولتی تلقی می‌شود

وی با بیان اینکه موسسات تشخیصی و درمانی و پزشکان طی ماه‎ های اخیر الزام آورتر از گذشته به اجرای طرح نسخه ‎نویسی الکترونیک روی آورده‎اند، تصریح کرد: موسسات جامانده از این طرح طی ۱۵ روز آینده خود را به زیرساخت ‎های اجرای طرح مجهز خواهند کرد.

جعفری گفت: ماهانه ۱۳۰ هزار نسخه الکترونیکی در کرمان صادر می ‎شود در حالی که در ماه گذشته فقط هزار و ۲۰۰ نسخه کاغذی صادر شده است.

معاون بیمه و درمان اداره کل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه برای اجرای هر طرحی در ابتدای راه مشکلاتی وجود دارد تصریح کرد: بستر سازمان‎ های بیمه ‎گر در ارائه خدمات تغییر کرده و این بستر از نوع دفترچه ‎ای که معایب و محاسن خودش را داشت به شکل الکترونیک تغییر کرده است.

علی قوام به مزایای اجرای طرح نسخه ‎نویسی الکترونیک اشاره کرد و افزود: سیاست‎ های کلی کشور به دلیل کاهش اشتباهات، پیگیری سهل‎تر، دسترسی بیمار به پرونده در طرح نسخه ‎نویسی الکترونیک به سمت اجرای این طرح رفته است.

وی تصریح کرد: اکنون یقین داریم نیازهای زیرساختی اجرای طرح نسخه‎نویسی الکترونیک تا حدود زیادی برطرف شده و مانعی برای ارائه خدمات در این طرح وجود ندارد.

قوام اظهار کرد: مردم باید به حق خود در اجرای طرح نسخه‎نویسی الکترونیک آگاه شوند و آن را از پزشکان و موسسات درمانی مطالبه کنند.

وی گفت: رسانه‎ ها مردم را به این حق خود آگاه کنند و مردم بدانند از اول دی بیمه به نسخه‎ های کاغذی تعلق نمی‎ گیرد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا