معاون وزیر راه و شهرسازی خبرداد؛ راهاندازی خط کشتیرانی بین خرمشهر و بصره
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ارائه خدمات به زائران اربعین گفت که امسال خط کشتیرانی بین خرمشهر و بصره راهآندازی میشود که هنوز به توافق نهایی در این رابطه نرسیدهایم و منتظر اعلام نظر طرف عراقی هستیم.
به گزارش عصراقتصاد، شهریار افندیزاده در نشست خبری سفرهای اربعین ۱۴۰۲ با اشاره به اینکه وزارت نفت و صمت موافقت کردهاند بخشی از از اتوبوسهای خود را در اختیار وزارت راه برای انجام سفرهای اربعین قرار دهند، اظهار کرد: بحث اجاره اتوبوس از کشور ترکیه مطرح شده که در حال پیگیری است.
وی افزود: ناوگان پاکستانی نیز برای حملونقل زائران این کشور استفاده میشود. با توجه به اینکه فرمان ناوگان پاکستانی در سمت راست قرار دارد مقرر شده این اتوبوسها با اسکورت در جادههای ایران تردد داشته باشند.
وی با اشاره به مصوبه دولت برای واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس از کشورهای دیگر، گفت: تلاش شد این برنامه از طریق شرکتهای دارای کارت بازرگانی عملیاتی شود. این امکان در وزارت صمت برای ثبت سفارش فراهم شده که احتمالا ورود این اتوبوسها به ایام اربعین ۱۴۰۲ نرسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دوره ایام اربعین از ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور است، تصریح کرد: تلاش کردیم طی ماههای گذشته زیرساختهای اربعین را توسعه دهیم که در این راستا شرکت ساخت و سازمان راهداری برنامههایی را عملیاتی کردهاند.
افندیزاده از پیش فروش بلیت پروازهای اربعین خبر داد و گفت: امسال پیش بینی میشود ۴ میلیون زائر اربعین داشته باشیم، ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که با ایجاد قرارگاه در سازمان هواپیمایی و سازمان راهداری تلاش میکنیم مسائل را برطرف کنیم.
وی از افزایش ۵ روز به زمان برگشت سفرهای اربعین و ارائه خدمات به زائران اربعین خبر داد و گفت: امسال خط کشتیرانی بین خرمشهر و بصره راهآندازی میشود که هنوز به توافق نهایی در این رابطه نرسیدهایم و منتظر اعلام نظر طرف عراقی هستیم.
امانی رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای نیز در این نشست اظهار کرد: مسیرهای منتهی به مرزها از نظر ایمنسازی و … اقدامات لازم را انجام دهیم، سال گذشته ۱۸۰۰ میلیارد تومان را به این کار اختصاص دادیم. امسال حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان برای زیرساختهای مذکور هزینه شده است.
وی بیان کرد: بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی دما هوای در شلمچه ۴۷ تا ۵۳ درجه خواهد بود سازمان راهداری با نصب سایهبان،تونل سرد و… اقدام به خدمات رسانی به زائران اربعین خواهد کرد.
وی یادآور شد: سال گذشته حدود ۳۰ درصد از حملونقل اربعین با استفاده از ناوگان حملونقل عمومی انجام شد و کمتر از یک ساعت معطلی مردم را داشتهایم.
وی بیان کرد: ۵۲۰۰ دستگاه اتوبوس برای ارعین کمبود داریم و اتوبوسهای عملیاتی حدود ۷۰۰۰ دستگاه است. در تلاشیم بخشی از کمبود را با اجاره اتوبوس از کشورهای همسایه تامین کنیم.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه حملونقل ریلی با افزایش ۳ برابری ظرفیت تلاش میکنیم در اربعین امسال به مردم خدماترسانی کنیم، گفت: بنا داریم ۶۰۰ هزار نفر صندلی برای اربعین در مسیرهای منتهی به خرمشهر و اهواز داشته باشیم.
صالحی افزود: بازسازی، بهسازی خطوط منتهی به شلمچه یکی از موارد مهم است؛ با توجه به تمهیدات که از قبل انجام شده ایجاد سوزن بندی و خط جدید از شلمچه به خرمشهر در حال انجام است که الان در گرمای بالای ۵۰ درجه همکاران ما در حال اتمام این پروژه هستند. بر این اساس ۲۴ ساعته بهطور ریگان ریل باس از خرمشهر به نقطه مرزی شلمچه تردد خواهد داشت.
وی ظرفیت هر قطار را حدود ۸۰۰ نفر اعلام و اضافه کرد: افرادی که با خودروهای شخصی به خرمشهر میآیند نیز میتوانند از این خط ریلی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: در ایام اربعین هیچگونه افزایش قیمتی نخواهیم داشت و ریالی به قیمتها اضافه نمی شود که در راستای رفاه حال زائران اربعین عملیاتی شده است.
قیمت بلیت هواپیما برای اربعین ۸ میلیون تومان تعیین شد
از سوی دیگر محمد محمدیبخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که قیمت بلیت پروازهای رفت و برگشت اربعین از تهران به فرودگاههای عراق، هشت میلیون تومان تعیین شده است.
وی اظهار کرد: حوزه هوایی در سال ۱۴۰۰، ۳۸ هزار زائر و در سال ۱۴۰۱، ۲۵۷ هزار زائر را جابه جا کرد. برای امسال هم آماده کردن هواپیما و خدمات فرودگاهی شکل گرفته، هماهنگیها با کشور عراق انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از بسیاری از فرودگاههای ایران به دو فرودگاه نجف و بغداد پرواز داریم که درجه هوای ۵۰ درجه دارند. در حال حاضر ۱۵۰ پرواز هفتگی الان به عراق داریم که بهصورت پلکانی این پروازها را افزایش میدهیم.
محمدیبخش درباره قیمت بلیت پرواز اربعین نیز توضیح داد: گرانترین فرودگاه اطراف ما نجف و بغداد است، امسال هم امکاناتی اضافه شده؛ در نهایت با ظرفیت ناوگان و محاسبات انجامشده، با دستور وزیر راه و شهرسازی و رایزنی با شرکتهای هواپیمایی به قطعیت رسیدیم که بلیت رفت برگشت را از تهران به نجف و بغداد هشت میلیون تومان اعلام کنیم. از مشهد هم حدود ۱.۵ میلیون تومان به این مبلغ اضافه میشود.
طراحی پل ۱.۵ کیلومتری روی اروندرود
سید میعاد صالحی، مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به جدیدترین وضعیت خطآهن شلمچه-بصره، اظهار کرد: این خطآهن عقبه ۴۰، ۵۰ ساله دارد و در کشور دیگری است. در ایران ۱.۴ کیلومتر خط جدید این راهآهن در ناحیهای که محل عملیات کربلای ۵ است، ساخته شده است.
وی ادامه داد: در مرحله اول ۸۳۰ مین و در مرحله دوم ۸۰۰ مین را از منطقه پاکسازی کردیم. ضمن اینکه ۸۰۰ تریلی و کامیون خاک را که مناسب نبود از منطقه خارج و خاک مناسب آوردیم.
وی با اشاره به اینکه الان وارد خاک عراق شدهایم، اضافه کرد: با همه وجود در تلاشیم بتوانیم این خطآهن را احداث کنیم.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه این پروژه در ۳ فاز ساخته خواهد شد، گفت: در فاز اول ۱۶ کیلومتر مینروبی خواهد شد. کل پروژه ۳۲ کیلومتر است که تا داخل بصره امتداد دارد. در زمان حاضر نیز در حال طراحی پل روی اروندرود به طول ۱.۵ کیلومتر هستیم.
صالحی با بیان اینکه طرف عراقی برای این پروژه تحت فشار کشورهای دیگر است، افزود: بر اساس توافق دو کشور خط ریلی شلمچه-بصره برای تردد زائران مورد استفاده قرار میگیرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه بلیت قطار به شلمچه حدود ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود، اظهار کرد: در ایام اربعین هیچگونه افزایش قیمتی نخواهیم داشت و ریالی به قیمتها اضافه نمی شود که در راستای رفاه حال زائران اربعین این برنامه عملیاتی شده است.