کد خبر: 120203158154
اخبار شرکت هااقتصادبازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیصنعت و معدن

نخستین رویداد چادرو با ۳ طرح برگزیده به پایان رسید

اختتامیه نخستین رویداد جذب ایده های برتر(چادرو) از سوی مرکز نوآوری چادرملو که به همت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در آمفی تاتر مجتمع معدنی با حضور معاونان وزیرصنعت معدن و تجارت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، ایده پردازان، مقامات کشوری و استان یزد، اساتید دانشگاه ها، دانشجویان و مدیران چادرملو عصر روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت باضمن معرفی ۱۰ طرح برتر،۳ تیم اول تا سوم این رویداد به کار خود پایان داد.

نوچاد اسم رمزبرای یک پیوند بلند مدت

به گزارش عصر اقتصاد، در این مراسم میر سینا امیر شنوا ریئس مرکز نوآوری و مدیر اجرایی در اختتامیه چادرو گفت: نوچاد اسم رمزی برای یک پیوند بلندمدت با بخش معدن است. وی تاکید کرد: نوچاد برند نوآوری چادرملو و مسیری برای آغاز تحولی بزرگ در اکوسیستم چادرملو است.

امیر شنوا با تاکید بر اینکه نوچاد برند نوآوری چادرملو و مسیری برای آغاز تحولی بزرگ در اکوسیستم چادرملو است اما با وجود اینکه در آغاز راه اندازی مرکز شرایط سخت بود اما چراغ امیدواری در مسیر پیشرفت روشن بود.

وی با تاکید بر اینکه ۳۵ تیم با مرکز نوچاد در یک سال اخیر همکاری کرد گفت: فراخوان دور بعدی رویداد هفته های آینده منتشر خواهد شد.

نوچاد صدور ضمانت‌نامه را از طریق صندوق پژوهش و فناوری دنبال می کند

در ادامه این مراسم امیر علی طاهر زاده مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تشریح اقدامات و عملکرد مرکز نوآوری نوچاد و اقدامات موثر که برای اولین بار در مجتمع معدنی چادرملو در حال انجام است گفت: پلتفرم نوچاد نیز با حمایت از پایان نامه ها، تولیدات دانش بنیان ها و پروژه ها ایجاد شده و مرکز نوچاد به عنوان سکوی سرمایه گذاری در پارک علم و فناوری یزد تاسیس شد.

رویداد چادرو

طاهرزاده با بیان اینکه ساختار اصلی نوچاد در قالب سه بخش شتاب دهی، توانمندسازی و استودیو استارت‌آپی است، تصریح کرد: نوچاد همچنین صدور ضمانتنامه را از طریق صندوق پژوهش و فناوری دنبال می کند. تاکنون ۱۶ فقره ضمانت نامه به ارزش ۳۲ میلیارد تومان، ۶ فقره تسهیلات با ارزش ۱۱ میلیارد تومان، یک فقره سرمایه گذاری با ارزش ۵ میلیارد تومان را انجام داده است.

مدیرعامل چادرملو با اشاره به اینکه اقتصاد نوآوری دانش بنیان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در حال حاضر سیاست های کلان کشور به سمت اقتصاد غیرنفتی پیش می رود به همین دلیل توسعه دانش بنیان ها یک ضرورت است.

وی افزود؛ شرکت چادرملو نیز به عنوان یکی از پیشران های نوآوری در بخش معدن اقدامات موثری در یک سال اخیر انجام داده است.

طاهرزاده با بیان اینکه نوچاد یک مسیر تازه در بخش معدن است گفت : معدن چادرملو هم اکنون در حوزه اکتشاف، استخراج، تولید گندله، کنسانتره، فولاد و صنایع پایین دستی فعال است. به همین دلیل ایجاد بهره وری در شرکت های گروه فلزات را مد نظر قرار دارد.

وی افزود: آنچه در بخش بومی سازی نوچاد انجام شده است تولید ۱۴۶۳ قطعه یدکی و مواد اولیه در سال۱۴۰۲ می باشد که با صرفه جویی ارزی ۴۷.۸ میلیون یورویی همراه است و این امر نشان دهنده رشد ۷۶درصدی در تعداد قطعات اولیه و رشد۹۱ درصدی در مبلغ صرفه جویی ارزی نسبت به سال۱۴۰۱ می باشد.

وی با تاکید بر اینکه اینترنت اشیا، تکنولوژی پایدار، هوش مصنوعی مولد، دیجیتال ماین، فناوری اطلاعات، شبکه زنجیره اطلاعات و … از مهمترین فناوری های جدید است، اظهار کرد: در حال حاضر ناگزیر هستیم که به سمت این تکنولوژی ها حرکت کنیم.

طاهرزاده با تاکید بر اینکه حرکت در مسیر توسعه پایدار در سه محور زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی قابل توجه است، تصریح کرد: با توجه به سرعت تغییر تکنولوژی، لزوم هوشمندسازی،تحلیل دیتا باید در مسیر توانمندسازی شرکت ها بهره برداری شود و از توان شرکت های دانش بیان استفاده کرد.

وی افزود: راهکار چادرملو توسعه اکوسیستم نوآوری در قالب نوچاد بوده است و این اکوسیستم ضمن تعامل با نوآوران نقشی تسهیل گر داشته است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تاکید بر اینکه نوچاد به عنوان سکوی شرکت های نوآوری در پارک علم و فناوری یزد در سال گذشته تاسیس شد، گفت: ارتقای ارزش شرکت مبتنی بر فناوری و نوآوری‌های مرکز نوآوری، سرمایه گذاری و مشارکت در توسعه کسب و کارهای نوپا و فناورانه و … از راهبردهای نوچاد است.

فعالیت ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه صنایع معدنی و ماشین آلات

محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز با برقرای ارتباط ویدیوئی در این مراسم گفت: در حوزه معدن چندان بر اساس نوآوری و فناوری حرکت نکردیم، و رویدادهایی مانند نوچاد این نوید را می‌دهد که صنایع معدنی و فولادی به سمت تکنولوژی، از جمله هوش مصنوعی حرکت می‌کنند.

حدود ۳۰۰۰ شرکت داشن بنیان در حوزه صنایع معدنی و ماشین آلات فعالیت می‌کنند و ما آمادگی داریم که به شرکت‌های دانش بنیان فراخوان بدهیم که نیازهای کشور را رفع کنند.

خیاطیان گفت : ما حامی هر حرکتی هستیم که منجر به توسعه دانش‌بنیان شود. ما از یک اکوسیستم نوآوری بالغ صحبت می‌کنیم. شاید ۱۰ سال پیش وقتی صحبت از دانش بنیان می‌شد کمتر کسی با آن آشنا بود اما امروز نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان داریم که نقش خود را در اقتصاد ایفا می‌کنند. نزدیک به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان و ۳۰۰ هزار اشتغال دانش بنیان که عموما نیروهای تحصیل کرده در آن‌ها مشعول به کار هستند برای حل مشکلات اصلی کشور در اختیار داریم.

وی افزود: در حوزه کرونا اگر شرکت‌های دانش‌بنیان نبودند، کشور با مشکلات جدی مواجه می‌شد. حتی اگر تحریم هم نبودیم، به واسطه نیاز امروز با این پدیده مواجهیم که شرکت‌های دانش بنیان به عدد قابل توجهی رسیده‌اند.

خیاطیان ادامه داد: این اکوسیستم بالغ شده و به ۱۰ هزار نفر رسیده است. دانش بنیان‌ها در اقتصاد کشور امروز دارای اهمیت هستند و با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس و برنامه هفتم توسعه قرار است سهم اقتصاد دانش بنیان به ۷ درصد برسد. با همین هدف، برآورد اقتصاد داشن بنیان امروز ۲.۷ درصد است.

تحول در صنعت معدن با جذب نخبگان و دانش بنیان‌ها

در حاشیه این مراسم محمد رضا موثقی نیا رئیس هیت عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه پیشرفتی که سال‌های اخیر در صنعت معدن صورت گرفته است بدون حضور افراد نخبه و شرکت های دانش بنیان ممکن نبود.

وی تاکید کرد :این رویداد‌ها از این جنبه می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد که امروزه فاصله‌ فناوری کشوربا سایر کشورهای پیشرفته بسیار زیاد شده و نمی‌توانیم با روش‌های معمول این فاصله را پر کنیم به ویژه این که تحریم هستیم و برای کمک به اقتصاد کشور و کاهش اثرات تحریم‌ها در اقتصاد،حتما باید از نظرات اندیشمندان و خبرگان استفاده کنیم.

موثقی نیا گفت: در این رویداد جوانان خوش فکر شناسایی شده و وارد چرخه اقتصاد و صنعت می‌شوند که حرکت بسیار مثبتی برای کشور است، و این هنوز در ابتدای مسیر قرار دارد و باید علاوه بر شناسایی نخبگان زمینه و بستر مناسب برای رشد فعالان این حوزه را نیز فراهم کنیم.

معاون وزیر صمت در خصوص حضور مجموعه‌های دانش بنیان در این رویداد بیان کرد: آمارهای متفاوتی در این زمینه ارائه می‌شود اما مسئله مهم پیشرفتی است که در سال‌های اخیر در حوزه صنعت، فناوری و اقتصادی کشور شاهد آن بودیم و بدون حضور شرکت‌های دانش بنیان، افراد خبره و دانشگاهیان میسر نبود و امیدوارم در سال‌های آتی بتوانیم با سرعت بیشتری روند رو به رشد خود را ادامه دهیم و درنهایت اثر آن را در رشد و توسعه کلی کشور شاهد باشیم.

معاون وزیر صمت در پایان در خصوص تاثیر رویداد جذب ایده‌های فناورانه بر کاهش چالش‌های معدن بیان کرد: در رویداد امروز تعداد قابل توجهی پروژه و نمونه سازی به بهره برداری رسیده اما کافی نخواهد بود و برای این که به رشد ۱۳درصدی معدن کشور که در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده برسیم باید تلاش‌های بیشتری انجام دهیم.

گفتنی است در پایان این مراسم مدیرعامل شرکت چادرملو به همراه معاونان وزارت صمت از شرکت های تیم ویراصنعت تجهیزات جنوب، هارد متال، پارس کویر اروند که به عنوان ۳ طرح نهایی برگزیده تقدیر شد.

چادرو

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا