کد خبر: 06060043830
اقتصاد

نرخ تورم ریالی کالاهای صادراتی افزایش یافت

نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در چهار فصل منتهی به بهار ۱۴۰۰ برابر با ۱۹۳,۹ درصد بوده که در مقایسه با تورم سالانه­ زمستان ۹۹ (برابر با ۱۷۲.۲ درصد) ۲۱.۷ واحد درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایلنا مرکز آمار ایران اعلام کرد: تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های ریالی در فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به فصل قبل ۱۳,۷ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۹ (برابر با ۳۳.۰ درصد) حدود ۱۹.۳ واحد درصد کاهش داشته است.

همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های دلاری نیز در فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به فصل قبل،  ۳.۳ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۹ (برابر با ۷.۲ درصد) حدود ۳.۸ واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ­های گرانبها یا نیمه گرانبها و…» ( ۰,۲ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاه­ های اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی و …» (۶۹.۴ درصد) است. همچنین بیشترین کاهش مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد و…» ( ‌۱.۵- درصد) می­ باشد.

تورم نقطه به نقطه

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های ریالی در فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۹۳,۱ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان ۱۳۹۹ ( برابر با ۲۲۹.۸ درصد)  ۳۶.۸ واحد درصد کاهش داشته است.

همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های دلاری در فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۲.۷ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان ۱۳۹۹ ( برابر با ۷.۸ درصد) ۴.۹ واحد درصد افزایش داشته است.

در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه « مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد و …» ( ۶۰,۲ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه « آلات و دستگاه­ های اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی و…» ( ۴۱۷.۸ درصد) است.

تورم سالانه

تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۴۰۰ برابر با ۱۹۳,۹ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ زمستان ۱۳۹۹ (برابر با ۱۷۲.۲ درصد) ۲۱.۷ واحد درصد افزایش داشته است.

تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­ های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۴۰۰ برابر با ۶.۹ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ زمستان ۱۳۹۹ (برابر با ۲.۸ درصد) حدود ۴.۱ واحد درصد افزایش داشته است.

در گروه­ های اصلی طبقه‌بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد و …» ( ۶۹,۲ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی، اجزاء و قطعات آن­ها و …» ( ۴۸۹.۸ درصد) است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا