کد خبر: 110701103187
اقتصادانرژیجهان

نفت برنت ۸۷ دلار و ۳۳ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۱۹ سنت معادل ۲.۵۷ درصد افزایش به ۸۷ دلار و ۳۳ سنت رسید.

به‌گزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز دوشنبه حدود ۳ درصد افزایش یافت که می‌توان آن را نتیجه احتمال کاهش بیش‌از ۱ میلیون بشکه‌ای تولید نفت اوپک پلاس دانست که بزرگ‌ترین کاهش تولید این گروه از آغاز همه‌گیری کرونا خواهد بود.

اوپک پلاس تلاش در حمایت از بازار نفت دارد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۱۹ سنت معادل ۲.۵۷ درصد افزایش به ۸۷ دلار و ۳۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ دلار و ۱۱ سنت معادل ۲.۶۵ درصد افزایش ۸۱ دلار و ۶۰ سنت معامله می‌شود.

قرنطینه‌های کرونایی در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی دنیا، افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی و بالا رفتن ارزش دلار آمریکا بازارهای مالی سراسر دنیا را تحت فشار گذاشته و باعث کاهش قیمت نفت در ماه سپتامبر برای چهارمین ماه پیاپی شده‌است.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس قصد دارند جهت حمایت از قیمت نفت در اجلاس روز چهارشنبه در مورد بیش‌از ۱ میلیون بشکه در روز کاهش تولید توافق کنند.

اگر این تصمیم تایید شود، دومین کاهش ماهانه تولید اوپک پلاس رقم خواهد خورد. این ائتلاف در ماه گذشته تولید خود را ۱۰۰ هزار بشکه در روز پایین آورد.

البته ائتلاف اوپک پلاس حدود ۳ میلیون بشکه در روز با هدف تولید خود فاصله دارد. تحریم برخی اعضای این ائتلاف و کمبود سرمایه‌گذاری در برخی دیگر توانایی این گروه برای افزایش تولید را تحت تاثیر قرار داده‌است.

تحلیلگران عقیده دارند در شرایطی که احتمال بالا رفتن قیمت نفت در میان‌مدت وجود دارد، نگرانی در مورد رکود اقتصاد دنیا روند افزایش قیمت آن را محدود خواهد کرد.

چین در روز جمعه بیشترین سهمیه صادرات محصولات نفتی را در سال جاری میلادی اعلام کرد و سهمیه واردات نفت خام پالایشگاه‌های مستقل را هم افزایش داد.

پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی چین می‌توانند ۱۵ میلیون تن بنزین، دیزل، سوخت هواپیما و نفت کم سولفور صادر کنند.

به‌این‌ترتیب این محصولات می‌توانند جایگزین صادرات روسیه شوند که از ماه فوریه تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته‌است.

البته تحلیلگران و تاجران می‌گویند افزایش صادرات چین احتمالاً تا اوایل ۲۰۲۳ طول می‌کشد، چون پالایشگاه‌ها برای بالا بردن تولید خود به زمان نیاز دارند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا