نکات و ترفندهای بازاریابی آنلاین
مهبد رضا اسکوئیان–دانشجوی دکترای اقتصاد بین الملل و مدرس مجتمع فنی تهران
برای اکثر مشاغل، بازاریابی آنلاین یک امر ضروری است.
پلتفرم های تبلیغاتی
بازاریابی آنلاین به معنای استفاده حداکثری از پلتفرم های متنوع در دسترس شماست. اینها عبارتند از ایمیل، رسانه های اجتماعی، بازاریابی محتوا و تبلیغات وب.
۱. بازاریابی ایمیلی: بازاریابی ایمیلی شامل به دست آوردن لیستی از مشتریان موجود و بالقوه است تا بتوانید از طریق ایمیل با آنها در تماس باشید. میتوانید یک خبرنامه ماهانه یا هفتگی ارسال کنید یا به صورت دورهای ایمیلهایی برای تبلیغ یک محصول یا خدمات ارسال کنید.
۲. بازاریابی رسانه های اجتماعی: بازاریابی رسانه های اجتماعی شامل ایجاد دنبال کننده در سایت هایی مانند فیس بوک، توییتر، پینترست، گوگل پلاس، یوتیوب و اینستاگرام است. هنگامیکه دنبال کننده ای دارید، می توانید پیام ها، تصاویر یا ویدیوها را ارسال کنید تا توجه طرفداران خود را به آنچه ارائه می دهید جلب کنید. در سایتهایی مانند فیسبوک، میتوانید برای نمایش بیشتر پست خود هزینه کنید یا یک تبلیغ عمیقتر طراحی کنید تا به مخاطبان هدف شما نشان داده شود.
۳. بازاریابی محتوا: بازاریابی محتوا شامل نوشتن مقالات، پستهای وبلاگ یا گزارشها برای سرگرم کردن یا اطلاعرسانی به خوانندگان است. این نوع بازاریابی می تواند به ایجاد برند شما کمک کند و اعتماد به نفس را القا کند. تمام محتوا باید بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو باشد، به این معنی که محتوای خود را با کلمات کلیدی مرتبط تقویت کنید. میتوانید پستهای وبلاگ، صفحات محصول، ویدیوها، پادکستها و پستهای رسانههای اجتماعی را بهینه کنید و موتورهای جستجو مانند Google وقتی افراد کلمات کلیدی شما را جستجو میکنند، سایت شما را نمایش میدهند.
۴. تبلیغات وب: تبلیغات وب شامل پرداخت هزینه به سایر وب مسترها برای قرار دادن آگهی یا بنر شما در وب سایت خود برای نمایش به بازدیدکنندگان است. اگر بتوانید وب سایتی با پایگاه مشتری بزرگی پیدا کنید که مکمل کسب و کار شما باشد، اما در رقابت با آن نباشد، این ایده خوبی است. یکی دیگر از اجزای تبلیغات اینترنتی، بازاریابی وابسته است. افراد دیگر محصول شما را در وبسایتهایشان یا از طریق خبرنامههای ایمیلی خود میفروشند، که محصول یا خدمات شما را در معرض دید افرادی قرار میدهد که معمولاً آن را نمیبینند. در ازای این کمک بازاریابی، درصدی از سود را به شرکت وابسته پرداخت می کنید.
شما فقط به یک استراتژی بازاریابی محدود نمی شوید. می توانید همه آنها را جداگانه یا همزمان امتحان کنید. ممکن است تصمیم بگیرید که برخی از آنها اصلاً نیازهای شما را برآورده نمی کنند در حالی که برخی دیگر ممکن است برای نیازهای بازاریابی خاص مناسب تر از دیگران باشند. اگر زمان اضافی زیادی ندارید، میتوانید برای مدیریت حساب رسانههای اجتماعی، اجرای کمپینهای ایمیل یا نوشتن محتوای بهینهشده برای موتورهای جستجو، به متخصصین پول بدهید.
نکات و ترفندهای بازاریابی
۱. از Quora استفاده کنید: Quora وب سایتی است که برای سؤالات کاربران در مورد موضوعات مختلف ایجاد شده است. اگر صاحب یک کسب و کار هستید یا اداره می کنید، در چیزی متخصص هستید. شما می توانید از این تخصص برای بازاریابی کسب و کار خود با پاسخ دادن به سوالات استفاده کنید. نه تنها به افرادی که سوال می پرسند کمک می کنید، البته اگر پاسخی طولانی و متفکرانه ارسال کنید، ممکن است مورد توجه رسانه ها قرار بگیرید.
۲. از هشتگ های توییتر استفاده کنید:این هشتگ توسط توییتر محبوب شد و برای برچسب گذاری یک کلمه استفاده می شود تا پیام های مشابه با هم گروه بندی شوند و افراد بتوانند به راحتی آنها را پیدا کنند. می توانید با ایجاد هشتگ خود یا استفاده از یک هشتگ محبوب که توسط شخص دیگری استفاده می شود، از این به نفع خود استفاده کنید.
۳. از سایت های دیگر استفاده کنید: محتوای شما میتواند در مکانهای بیشتری نسبت به وبسایت شما نمایش داده شود. با استفاده از جمعآوریکنندههای محتوا، محتوای خود را در اطراف پخش کنید تا افراد بتوانند آن را در هر کجا که هستند پیدا کنند. جمعآوریکنندههای محتوا که میتوانید برای نمایش محتوای خود استفاده کنید شامل Technorati، Scoop.it و Reddit هستند.
۴. اندازه کسب و کار را در نظر بگیرید: هر کسب و کاری با هر اندازه ای از بازاریابی سود می برد، اما هر کدام باید به روش های مختلف این کار را انجام دهند. کسب و کارهای بزرگ می توانند از کمپین های بازاریابی عجیب و غریبی که برند آنها را برجسته می کند، استفاده کنند. کسبوکارهای کوچک نیز باید نگران برند باشند، اما با تأکید بر منحصر به فرد بودن محصولات یا خدمات تخصصی خود به مشتریان، مزیت های بیشتری و سود را به دست خواهند آورد.