نیاز صنعت برق به گاز، تعمیرات اساسی را در فصل گرم دشوار کرده است

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه ناترازی انرژی نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و در ماههای گرم سال بهدلیل نیاز به تولید برق، مصرف گاز همچنان بالا باقی میماند، گفت که در این شرایط حتی در ماههای گرم امکان کاهش برداشت گاز وجود ندارد؛ موضوعی که برنامهریزی برای انجام تعمیرات اساسی را با چالش مواجه میکند، اما امیدواریم با تلاش مضاعف بتوانیم این مشکلات را پشت سر بگذاریم.
تورج دهقانی در گفتوگو با شانا با اشاره به اینکه میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است و ایران بیش از ۲۰ سال است که بهصورت مشترک با کشور قطر از این میدان گاز برداشت میکند، یادآور شد: مقدار برداشت روزانه ایران از این میدان مشترک گازی بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی با بیان اینکه در سالهای پیش رو، با افت فشار و کاهش تولید در پارس جنوبی مواجه خواهیم شد، زیرا این میدان وارد نیمه دوم عمر خود میشود، اظهار کرد: در چنین شرایطی، بهکارگیری روشهای ازدیاد برداشت یا حفظ و نگهداشت تولید ضروری است که یکی از مهمترین این روشها، اجرای طرح فشارافزایی است.
آغاز اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره طرح فشار افزایی پارس جنوبی توضیح داد: سالها موضوع اجرای طرح فشارافزایی مطرح بود و مطالعات مفهومی و مهندسی پایه آن در دست انجام قرار داشت. در این زمینه با تأخیرهایی روبهرو بودیم، اما سرانجام تصمیمهای لازم برای اجرای این طرح اتخاذ شد.
دهقانی با تأکید بر اینکه اواخر سال گذشته و بر پایه مطالعات مفهومی، هفت قرارداد برای هفت هاب طراحیشده به امضا رسید، گفت: این قراردادها با چهار شرکت اکتشاف و تولید ایرانی دارای سابقه فعالیت در توسعه پارس جنوبی، از سوی شرکت ملی نفت ایران امضا شد و مدیریت راهبردی آنها نیز به تازگی طی نامهای به صورت رسمی به شرکت نفت و گاز پارس واگذار شد.
وی تأکید کرد: برنامهریزی برای فراهم کردن مقدمات اجرایی این طرح آغاز شده است تا بتوانیم این قراردادها را به بهترین شکل ممکن عملیاتی کرده و به اهداف از پیش تعیین شده دست یابیم.