هجوم عراقيها بازار فرش ماشینی را با کمبود روبهروکرد
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان فرش ماشينی و موکت تهران با بیان این که فرش ماشينی ايران با قيمت بسيار نازل به عراقي ها فروخته مي شود و همين امر باعث شده بازار داخل با مشکل مواجه شود؛ اما کسي نيست تا بر اين فرآيند نظارت کند.
به گزارش اتاق اصناف محمد هادي کماليان رئيس اتحاديه فروشندگان فرش ماشينی و موکت تهران اظهار کرد: وضعيت بازار فرش ماشيني به هيچ عنوان خوب نيست و سو مديريتها به اين شرايط دامن ميزند.
وي با بيان اينکه اوضاع و احوال بازار فرش ماشيني اصلا اوضاع خوبي نيست، افزود: اکثر فعالان اين صنف با توجه به نوع دستگاه هاي موجود در کشور بافنده هستند؛ بنابراين تا کنون با مازاد توليد فرش ماشينی مواجه بوديم و نه تنها دغدغه کمبود کالا در بازار را نداشتيم بلکه امکان صادرات مازاد توليد نيز براي فعالان اين صنف مهيا بود.
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان فرش ماشينی و موکت ادامه داد: با توجه به نوسانات شديد نرخ ارز ميزان تقاضا براي خريد فرش ايراني از سوي تاجران عراقي و تلاش ايرانيان براي فروش فرش به عراقي ها افزايش پيدا کرده است.
وي درباره تاثير جهش بي رويه قيمت ارز بر بازار فرش ماشينی و موکت تصريح کرد: تا پيش از نوسانات شديد ارزي در بازار با مازاد کالاي توليدي مواجه بوديم اما اکنون شرايط به نحوي است که با افزايش تلاش براي فروش فرش ايراني به تاجران عراقي با کمبود کالا در بازار روبهرو هستيم.
کماليان خاطرنشان کرد: هر چند نرخ دلار عراق بين ۸ تا ۱۰ هزار تومان است و نرخ دلار عراقي از نرخ دلار آمريکايي به مراتب پايين تر است اما بي ارزش شدن پول ملي همچنان فروش کالا به عراق را براي توليدکنندگان جذاب کرده است.
افزايش شکايت از تحویل نگرفتن فرش
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان فرش ماشينی و موکت با انتقاد از عدم نظارت بر فرآيند عرضه کالا در بازار اظهار کرد: هر چند صادرات حتي با ارز ۳۰ هزار توماني نيز براي ما مقرون به صرفه نيست؛ اما همچنان توليدکنندگان تمايل وافري براي صادرات فرش به عراق حتي با دلار عراقي ۸ تا ۱۰ هزار توماني دارند.
وي گفت: با توجه به کاهش ارزش پول ملي ايران از سوي تاجران عراقي تمايل فراواني براي خريد انواع کالاهاي ايراني بخصوص فرش ماشينی ايجاد شده است و همين امر ما را در بازار با کمبود کالا روبه رو کرده است.
کماليان افزود: هجوم تاجران عراقي براي خريد انواع کالا از جمله فرش ماشيني موجب شده تا امروز در بازار با کمبود فرش و در نهايت افزايش شکايت مشتريان روبه رو شويم.
کماليان ادامه داد: در حال حاضر توليدکنندگان اولويت فروش را به تاجران عراقي اختصاص داده اند به همين دليل اکثر مشتريان داخلي دست خالي مي مانند.
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان فرش ماشيني و موکت تصريح کرد: در ماه هاي اخير ميزان شکايت مردمي از فروشندگان فرش ماشينی فزايش قابل توجهي پيدا کرده است زيرا آنها فرش فروخته شده را نميتوانند تحويل بدهند.
کماليان خاطرنشان کرد: بخشي از فروشندگان فرش ماشينی صرفا فروشنده هستند و کالا را از کارخانجات تهيه مي کنند. موجودي فرش در اين واحدهاي صنفي صرفا همان فرش هاي نمونه روي دار است که بعد از ثبت سفارش و پرداخت بيعانه و يا تمامي قيمت فرش از سوي مشتري بايد فرش مورد نظر را از کارخانه تحويل گرفته و به خريدار تحويل بدهند.
وي اظهار کرد: عدم تحويل فرش از سوي کارخانجات به واحدهاي صنفي موجب شده تا ميزان شکايت مصرف کنندگان از واحدهاي صنفي عرضه کننده فرش دستباف به شدت افزايش پيدا کند.
کماليان افزود: ميزان توليد فرش ماشينی بحدي است که مي تواند نياز بازار داخلي را تامين کند؛ اما عدم مديريت و نظارت بر بازار موجب شده تا با کمبود کالا در بازار روبرو شويم.
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان فرش ماشينی و موکت درباره نوسانات قيمت در بازار فرش ماشيني اظهار کرد: هر ساله قيمت فرش ماشيني در ابتداي سال به دليل تغيير حقوق و دستمزد و تغيير نرخ مواد اوليه افزايش پنج تا ۱۲ درصدي را تجربه مي کرد.
اين مسئول صنفي افزود: فرش ماشينی جزو کالاهاي مصرفي درجه سه محسوب مي شود به همين دليل در ليست قيمت گذاري از سوي سازمان حمايت حقوق مصرفکنندگان و توليدکنندگان قرار نميگيرد. با توجه به اينکه فرش در ليست کالاي قيمتگذاري نيست بنابراين قيمت اين محصول در بازار و براساس عرضه و تقاضا تعيين ميشود.
وي ادامه داد: تا زماني که تبعات تحريم ها و ويروس کرونا بر اقتصاد تا اين آشکار نشده بود ما سالانه يکبار افزايش قيمت را تجربه مي کرديم اما اکنون نوسانات لحظه اي را در بازار فرش ماشينی تجربه مي کنيم اما مساله اساسي اين است که کسي براي مديريت اين بازار آستين ها را بالا نميزند.
کماليان تصريح کرد: متاسفانه اتحاديه ابزار اجرايي براي مديريت بازار و کنترل قيمت ها را ندارد اما با اين حال مسئولان از اتحاديه فروشندگان فرش ماشينی که هيچ ابزار و قدرت قانوني ند ارد انتظار دارد که بازار را مديريت کند.








