کد خبر: 02030028497
جهانروزنامهصفحه یک

هدف‌گذاری بوئینگ برای افزایش تولید جت دورپرواز ۷۳۷ مکس

در پی سقوط دو فروند از این هواپیما در سال 2019، پرواز و تولید این مدل متوقف شده بود

مترجم: محمدرضا ستاری

منابع مطلع در صنعت هوایی آمریکا اعلام کردند که کارخانه بوئینگ قصد دارد یک برنامه اولیه را به منظور افزایش تولید ۷۳۷ مکس به میزان ۴۲ هواپیما در ماه تا پاییز ۲۰۲۲ عملیاتی کند که به طور همزمان بحران ناشی از ایمنی این هواپیماها و نیز همه‌گیری کرونا را نیز پوشش دهد.

این برنامه همچنین قرار است تا مارس ۲۰۲۲ میزان تولید ۷۳۷ مکس را بیش از هدف‌گذاری اولیه که تولید ۳۱ هواپیما در ماه بوده افزایش دهد؛ با این حال اجرای چنین طرحی به عوامل مختلفی از جمله تقاضا، ظرفیت نامطمئن در زنجیره تامین و نیز توفیق بوئینگ در کاهش مازاد جت‌های تولید‌شده بستگی خواهد داشت.

البته بوئینگ فعلاً از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است. شرکت بوئینگ در ماه گذشته برنامه خود را برای افزایش تولید هواپیماهای ۷۳۷ مکس به میزان ۳۱ فروند در ماه تا اوایل سال ۲۰۲۰ تائید کرد و همین امر باعث شد تا سهام این شرکت در معاملات اولیه بورس تا ۳.۷ درصد افزایش یابد.

در پی سقوط دو فروند از هواپیمای ۷۳۷ مکس در سال ۲۰۱۹، پرواز و  تولید این مدل متوقف شد؛ با این حال از ماه می سال گذشته و در پی کسب مصوبات نظارتی و در حالی که شرکت با یک زنجیره تامین شکننده مواجه بود، تولید مجدد این مدل را به میزان کمتر از برنامه‌های اعلام‌شده آغاز کرد.

بوئینگ توانسته است تاییدیه کشورهای غربی را برای پرواز مجدد این هواپیما در اواخر سال گذشته میلادی کسب کند؛ اما همچنان در انتظار تائید چین قرار دارد. به گفته دیو کالهون، مدیر اجرایی شرکت بوئینگ، ممکن است زمان بر شدن کسب تاییدیه‌ها بر افزایش میزان تولید ۷۳۷ مکس تاثیر داشته باشد.

به گفته دو منبع مطلع، بوئینگ امیدوار است برای گام اول سرعت تولید ماهانه خود را از تک رقم به میزان ۲۶ فروند در ماه، تا پاییز سال ۲۰۲۱ در کارخانه رنتون سیاتل افزایش دهد. کارشناسان معتقدند تولید بیشتر می‌تواند سرمایه در گردش مورد نیاز به منظور زنجیره تامین بوئینگ را تامین و هزینه‌های این شرکت را نیز کاهش دهد. به همین دلیل است که بوئینگ پس از توقف تولید ۷۳۷ مکس، اکنون مجددا اقدام به سفارش قطعات کرده و اعلام کرده است که بدنه هواپیما را نیز از طریق کارخانه ویچیتا به سیاتل منتقل خواهد کرد.

این گفته‌ها در حالی مطرح می شود که اکنون به واسطه بهبود اوضاع پس از همه‌گیری کرونا تقاضا برای جت‌های ۷۳۷ مکس و رقیب آن یعنی ایرباس ۳۲۰ نئو به خصوص در بازار داخلی شلوغ ایالات متحده در حال تقویت شدن است. با این حال، چند شرکت تامین‌کننده آمریکایی و اروپایی برنامه‌های اعلامی از سوی دو شرکت ایرباس و بوئینگ را خوش‌بیانه دانسته‌اند و می‌گویند نگرانی‌های ناشی از همه‌گیری کرونا، همچنان در زنجیره تامین صنعت هوایی وجود دارد. در این راستا، راب استالارد، تحلیل‌گر بخش هوا و فضا، به رویترز گفته است: بزرگترین مخاطره پیش روی برنامه جدید بوئینگ، ناتوانی در زنجیره تامین تولید است.

تلاش‌های بوئینگ برای بازگرداندن تولید به سرعت تخلیه موجودی هواپیماهای پارک‌شده‌ای وابسته است که در طول دو سال گذشته، زمینگیر شده‌اند. از سوی دیگر شرکت ایرباس نیز به تامین‌کنندگان قطعات خود اعلام کرده است که تلاش کنند افزون بر بر طرف ساختن مشکلات کیفی، زنجیره تامین خود را برای تولید تقویت کنند.

هر چند این دو غول هواپیماسازی به واسطه کاهش میزان تولید خود فعلاً از موجودی قطعات انبارشده برای تولید بیشتر خاطر جمع هستند؛ هیچکدام آمادگی لازم برای رساندن میزان تولید به قبل از شوک همه‌گیری کرونا را ندارند. در این باره قبل از سقوط ۷۳۷ های مکس در سال ۲۰۱۹، بوئینگ ۵۲ فروند از این هواپیما در ماه تولید می‌کرد و قصد داشت به رکورد ماهانه ۵۷ فروند دست یابد. از سوی دیگر ایرباس نیز تا یک ماه قبل از آغاز محدودیت‌های ناشی از کرونا حدود ۶۰ فروند ایرباس ۳۲۰ نئو تولید می‌کرد. این شرکت اکنون قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی تولید خود را بین ۴۰ تا ۴۵ فروند قرار دهند و از تامین کنندگان قطعات خود نیز خواسته که تا پایان سال ۲۰۲۲، آماده تولید ماهانه ۵۳ فروند ۳۲۰ نئو شوند. با این حال شواهد نشان می‌دهد که تولید جت‌های دور پرواز همچنان متاثر از پیامدهای ناشی از شیوع کروناست و انتظار نمی رود به‌زودی تولید و فروش آنها احیاء شود.

منبع: رویترز

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا