
البرز – مجمع پیشکسوتان استان البرز با عضویت مدیران و متخصصان با تجربه در سطوح استانی و ملی، از قویترین تشکلهای غیر حزبی کشور محسوب میشود که یکی از اهداف اصلی آن، کمک به نظام اجرایی کشور و ارائه طرحهای استراتژیک برای مدیریت کلان است.
دبیرمجمع پیشکوتان استان البرز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار عصر اقتصاد گفت : مجمع پیشکسوتان استان البرز یک تشکل مردم نهاد و غیر دولتی است که با ترکیبی از افراد دارای سابقه و تجربه و وپایگاه اجتماعی شکل گرفته است.
دکتر محمد صفری با بیان اینکه یکی از ویژگی های متفاوت این مجمع با سایر مجامع این است که تمام اعضای این تشکل قبلا دارای مسئولیت های مختلف سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی در سطح استان و یا کشور هستند ،افزود: از این جهت یک تشکل توانمند داریم زیرا افراد توانمندی در آن حضور دارند که دارای نظر و راهکارو تجربیات زیادی هستند.
وی با اشاره به اینکه در تعریف پیشکسوتان از نگاه ما، اینکه شخص مشغول فعالیت یا بازنشسته است یا سن او چقدر است، ملاک نیست،ادامه داد: ملاک و معیار برای عضویت در این مجمع مهارت و تجربه و سابقه است و افرادی که صاحبنظر وبا تجربه هستند،می توانند در این مجمع عضو شوند.
صفری به تاریخچه تاسیس مجمع اشاره کرد و گفت: مجمع پیشکسوت البرز در سال ۱۳۹۸ تاسیس و حتی یکی دو سال فعالیت های غیر رسمی انجام داد و در همان مقطع در استان البرز و حتی در سطح کشور شناخته شد به نحوی که حتی به خاطر توسعه استان تلاش می کرد که استاندارهای مناسبی معرفی شوند و وزارت کشور هم از نظرات این مجمع به خاطر حضوربزرگان سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی استقبال می کرد.
دبیر مجمع پیشکوتان البرز با بیان اینکه تدریجا این مجمع رسمی شد و با اخذ مجوز از وزارت کشور به صورت رسمی فعالیتش رو ادامه داد، اظهار کرد: در حال حاضر این مجمع به عنوان یک تشکل غیر حزبی دارای چهار کارگروه تخصصی شامل:کارگروه اقتصادی ،کارگروه فرهنگی،کارگروه اجتماعی و کارگروه مهاجرت است که این کارگروه ها متشکل از افرادی است که در رشته های مربوطه دارای سابقه و تجربه کاری هستند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در کارگروه اقتصادی ، فعالیت های اقتصادی استان و شهرک های صنعتی استان رصد می شود و نقاط ضعف و قوت بررسی و طرح و راهکار و ایده یا تولید محتوا در این زمینه برای سطح استان و کشورصورت می گیرد درکارگروه فرهنگی و کارگروه اجتماعی نیزبا ترکیب افراد متناسب با این کارگروه و اهداف و وظایف آن موضوعات اجتماعی و فرهنگی بررسی و برای رفع مشکلات آنها راهکارارائه می گردد. کارگروه چهارم نیز کارگروه مهاجرت بی رویه در استان البرز است که این کارگروه به پیشنهاد خود مجمع در اداره کل اجتماعی استانداری البرز مصوب و سپس به خود مجمع محول شد.
صفری در مورد ساختار تشکیلاتی این مجمع و هیئت رئیسه نیز گفت: رئیس هیئت رئیسه حجت الاسلام علی رسولی هستند و بنده به عنوان دبیر مجمع و سه عضو دیگرهیئت رئیسه ،امورات مجمع را پیگیری و در جلسات شرکت می کنیم . ضمن اینکه تلاش می کنیم که این تشکیلات فقط در شهرکرج متمرکز نباشد و از ظرفیت های سایر شهرهای استان هم استفاده کنیم که در این راستا نمایندگی مجمع در شهرستان فردیس در حال شکل گیری وراه اندازی است یعنی افراد و ریاست آن مشخص شده و به زودی فعالیت خود را آغاز می کند.همچنین در نظرآباد و ساوجبلاغ و سایر شهرها هم به طور غیر رسمی افرادی هستند که به عنوان مجمع فعالیت می کنند اما باید تشکیلات به طور رسمی شکل گرفته و سپس به فعالیت رسمی خود ادامه بدهد.
دبیر مجمع پیشکوتان استان البرز با بیان اینکه اهداف کلی این مجمع حرکت در راستای توسعه استان است،اظهار کرد: مجمع پیشکسوتان استان البرز با وظیفه مطالبه گری از مسئولین ،هدفی جز کمک به دستگاه ها و ساختارهای دولتی برای ارائه خدمات بهتر ندارد و این مهم زمانی محقق می شود که مجیزگوی هیچ مسئولی نباشیم و با شناسایی نقاط ضعف و قوت و بررسی راهکارهای لازم تحت عنوان طرح و ایده و انعکاس آن به مسئولین بالاتر مانند استاندار و حتی وزیر، به مسئول مربوطه در حل مشکلات و برطرف نمودن نقاط ضعف درحوزه های مختلف مانند کشاورزی ، صنعت و غیره کمک کنیم.
وی ادامه داد: طی این سال ها نشست های متعددی با مدیران ارشد استان اعم از دادستان محترم، استاندار ، معاون اقتصادی استانداری و اداره کل سیاسی استانداری و خارج از استانداری مثل فرمانداران،مدیران کل دستگاه های اجرایی و … در کارگروه های مشخص برگزار کرده ایم و حتی با ائمه جمعه و فرمانداران بعضی شهرها مانند چهارباغ شهردار نشست های متعددی داشتیم و مسائل و موضوعات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفته که خروجی این جلسات بعضا به صورت یک صورتجلسه امضا شده تا در راستای حل معضلات استان از آن بهره برداری شود.
مثلا در رابطه با موضوع آمار و ارقامی راجع به مهاجرت پرستاران و پزشکان جلسه ای با حضور دکتر صلاح الدین دلشاد برگزار شد و تمام موارد به صورت آماری بررسی و به تهران منتقل شد تا وزارت بهداشت با استفاده از آن در سیاست گذاری ها ی کلان به این مهم توجه داشته باشد.البته لازم به توضیح است که چون مجمع هنوز به خاطر کمبود وقت یا مشکلات تشکیلات دیگر به بلوغ نرسیده است،نمی توان به صورت مصداقی نتایح نشست ها و ارائه راهکارها را به منصه ظهور گذاشت.
صفری با بیان اینکه فعالیت تشکل ها همانند فعالیت رسانه هاست،افزود: دموکراسی موقعی شکل می گیرد که رسانه ها قدرتمند و شجاعانه تو صحنه حضور داشته و دائما مسئولین را به چالش بکشند تا مسئولین احساس کنند یک قوه نظارتی ، عملکرد و رفتارآنها را رصد می کند چراکه مسئولین منافع مشترک دارند و کنار هم قرار می گیرند و تشکل ها نیز باید ارتباط و همکاری متقابل با رسانه ها داشته باشتد چون اهداف مشترکی دارند و تشکل ها نیز باید در کنار رسانه ها باشند و حمایت های خود را از رسانه ها انجام دهند.
دبیر مجمع پیشکوتان استان البرز با انتقاد از وضعیت پدافند غیرعامل دراستان البرز گفت:اگر بخواهیم به عملکرد پدافند غیرعامل توی کشور نمره بدهیم از نمره صد با ارفاق نمره پنج تعلق می گیرد به عنوان مثال در دوران فراگیری ویروس کرونا نقش پدافند غیرعامل چه بود و یا در مقطع کنونی که کشور آماج تهدیدات گسترده است ،در مقابل این تهدیدات در موضوع پدافند غیرعامل چه اقداماتی برای حفاظت از زیرساخت های کشور و جلوگیری از خسارات مالی و جانی انجام شده است. این در حالی است که موضوع پدافند غیر عامل باید در زمان صلح مورد توجه قرار گرفته و پیش بینی ها لازم انجام شود تا در مواقع بحران کارآمدی داشته باشد.
صفری با اشاره به اینکه موضوع پدافند غیرعامل در استان البرزمغفول مانده است،خاطرنشان کرد: استانداری به عنوان نهاد حاکمیتی باید در زمینه پدافند غیرعامل ، با به کارگیری افراد متخصص و توانمند در سطوح مدیریت آن،توجه ویژه ای به این موضوع مهم و حیاتی داشته باشد چرا که از بدو تاسیس استان البرز تاکنون شاهد حضور افرادی در راس سازمان پدافند غیر عامل استان بوده ایم که هیچکدام توانایی لازم را برای این مسئولیت مهم و حساس نداشته اند.
بنابراین از استاندار محترم البرز تقاضا داریم با انتصاب فردی که توانایی مدیریت در این سازمان حساس را داشته باشد ،پدافتد غیرعامل در استان البرز را به جایگاه واقعی خود برساند تا به این جایگاه به یک پست « باری به هر جهت » نگاه نداشته باشد و حفاظت از زیرساخت ها و جان و مال مردم در مواقع بحران را سرلوحه اقدامات خود قرار دهد.