بورس امروز هم همانند روزهای گذشته معاملات کمرمقی را پشت سر گذاشت؛ موضوعی که ناشی از بلاتکلیفی عوامل موثر بر بازار است.
برجام و بازارهای جهانی دو عاملی هستند که این روزها معاملات بورس را تحت تاثیر قرار داده است و به طور مشخص تا تعیین تکلیف آینده برجام به نظر میرسد که نباید انتظار تغییر روند کنونی بازار را داشت.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ در آخرین روز معاملاتی هفته، شاخص کل با کاهش هزار و ۸۳۷واحدی به ارتفاع یک میلیون و ۴۳۹ هزار واحدی بازگشت. فملی، فولاد و کگل بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و شپدیس، خساپا و اخابر بیشترین نقش را در جلوگیری از افت بیشتر شاخص کل ایفا کردند.
نگاهی به روند شاخص کل در طول معاملات امروز نشان می دهد که هر چند در میانه های بازار شاهد برگشت نسبی شاخص بودیم اما این فشار فروش بود که در نهایت افت ۰.۱۳ درصدی همراه شد.
به طور کلی شاخص کل هفته دوم شهریور را با افت بیش از ۰.۲ واحدی به پایان برد و عملاً شاخص کل بدون تغییر باقی مانده است.
شاخص هم وزن اما با هزار و۱۲۰ واحد افزایش، به سطح ۴۱۱ هزار واحدی رسید؛ بازدهی هفتگی شاخص هم وزن هم برابر با ۰.۹ درصد بود تا برای دومین هفته پیاپی بازدهی شاخص هموزن مثبت و بازدهی شاخص کل منفی باشد؛ موضوعی که نشان می دهد توجه بازار به تک سهمها و نمادهای کوچک بازار است.
مجموع ارزش معاملات خرد امروز بار دیگر به زیر سه هزار میلیارد تومان کاهش یافت و به دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. میانگین ارزش معاملات خرد روزانه این هفته حدود ۲هزار و ۹۳۰ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته عملاً تغییر نداشت.
هفته گذشته هم ارزش معاملات خرد روزانه حدود ۲هزار و ۹۸۰ میلیارد تومان بود. طی دو هفته گذشته با تشدید نااطمینانیهای برجامی و همچنین شرایط بازارهای جهانی دوباره شاید رکود نسبی معاملات هستیم؛ هرچند که ارزش معاملات خرد نسبت به هفته های تیر و مرداد ماه بهبود نسبی داشته است.
حقیقی ها در پایان معاملات امروز ۲۲۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند که نسبت به روز گذشته افزایش بیش از ۸۰ درصدی را نشان میدهد. به طور کلی این هفته حقیقیها به طور میانگین روزانه حدود۱۴۱ میلیارد تومان از بازار خارج کردند که نسبت به هفته گذشته افزایش نسبی را نشان میدهد.
هفته گذشته میانگین خروج پول حقیقی روزانه ۱۲۴ میلیارد تومان از بازار ثبت شده بود.
«پرسپولیس» پس از بازگشایی مورد اقبال سهامداران قرار گرفت و با ۹.۵ میلیارد تومان،بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کرد.
«وغدیر» با ۸ و «شپدیس» با ۷ میلیارد تومان در ردههای بعدی ورود پول حقیقی بازار امروز قرار گرفتند. در نقطه مقابل «بپاس» با ۲۶، «شپنا» با ۲۵.۵ و «خساپا» با ۲۴.۵ میلیارد تومان بیشترین خروج پول حقیقی را به ثبت رساند.
گروه فعالیت های فرهنگی و ورزشی با ۱۳.۵ میلیارد تومان بیشترین ورود پول حقیقی را دارا بود در حالی که در گروه فرآوردههای نفتی با ۴۲.۵ میلیارد تومان شاهد بیشترین خروج پول حقیقی بودیم.