همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت و گاز کارون برای رفع چالش های تولیدی و فرآیندی

نشست مشترک مدیران پژوهشگاه صنعت نفت با مدیر عامل و سایر مدیران و روسای شرکت بهره برداری کارون با موضوع بررسی رفع چالش های تولیدی و فرآورشی با رویکرد پژوهش محور برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت به نقل از روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، مهندس حسن شهروئی در ابتدای این نشست صمیمی که چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت به میزبانی شرکت کارون برگزار شد، ضمن خیر مقدم به حاضرین و معرفی این شرکت و جایگاه آن در تأمین نیازهای تولیدی نفت و گاز کشور، اظهار داشت: به رغم وجود شرایط سخت عملیاتی و تنگناهای موجود تولید شرکت کارون در سال جاری در مقایسه با میانگین سال گذشته حدود ۲۴ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با اشاره به چالش های عمده این شرکت در مباحث مربوط به تولید نفت، جمع آوری گازهای همراه، فرآیندهای نمکزدائی و دفع پساب گفت: پیش شرط حل این مشکلات، پژوهش، کار علمی، نوآوری، دستیابی به ایده ها و بکارگیری پژوهش های عملیاتی در فرآیندهای بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و گاز می باشد.
مدیران پژوهشگاه صنعت نفت، نیز ضمن تقدیر از برگزاری این نشست، با اشاره به سوابق پژوهشی و مطالعاتی خود در میادین و تاسیسات تحت سرپرستی شرکت کارون آمادگی این نهاد پژوهش محور را بر انتقال تجارب و دانش فنی در حوزه های مورد اشاره اعلام نمودند.
در بخشی از این جلسه کارشناسان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با بیان تجربیات و چالش های پیش روی خود در زمینه نگهداشت و افزایش تولید نفت خام، گاز و میعانات گازی، بر لزوم بهینه سازی عملیات های چاه محور از جمله، اسیدکاری، لایه شکافی، سیستم های فرازآوری و …. تاکید کردند.
در ادامه این نشست مشکلات چاه های تولیدی نظیر تولید ماسه ،آب آسفالت و … مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفت و پیشنهادات و راهکارهای پژوهانه عملیات محور از سوی متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت ارائه شد.
استاندارد سازی خطوط لوله جهت افزایش مقاومت آنها در برابر خوردگی راهکارهای مقابله با تصرفات شهری و چگونگی ایمن سازی چاه ها و تاسیسات نفتی از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود.
همچنین، در این جلسه بر لزوم ارائه راهکارهای جدید جهت هوشمندسازی چاه ها و تاسیسات فرآورشی ،شامل ایجاد و ارتقاء سیستم های مانیتورینگ و کنترل از راه دور تاکید گردید.
علاوه بر مشکلات و چالش های چاه محور، محدودیت های فرآورشی از جمله مباحث مهم این جلسه بود و مواردی نظیر بهینه سازی تصفیه پساب واحدهای نمکزدایی، بهینه سازی عملکرد مواد تعلیق شکن، بهبود عملکرد کمپرسورها در ایستگاه های تقویت فشار که نقش بسزایی در کاهش گازسوزی دارد ،بصورت دقیق و با جزئیات مورد بررسی قرار گرفتند.
در پایان این نشست مقرر گردید راهکارهای پژوهشی پس از انجام مطالعات و بررسی های تکمیلی، با هدف رفع و یا به حداقل رساندن مشکلات مذکور در دستور کار قرار گیرد.
همچنین متعاقب انجام بازدیدهای میدانی جهت آشنایی بیشتر با چالش های تحت بررسی نشست های تخصصی با حضور کارشناسان ذیربط از پژوهشگاه و شرکت کارون برنامه ریزی و برگزار گردد.