به گفته معاون پذیرش فرابورس، عرضه سهام تپسی برای سرمایه گذاران واجد شرایط و حرفهای خواهد بود، که این امر طبق ضوابط استارتاپها انجام میشود اما این مساله به معنای سرمایهگذاری فقط تاز سوی اشخاص حقوقی نیست بلکه تعریف سرمایهگذاران حرفهای شامل سهامداران حقیقی نیز میشود.
پس از گذشت یکسال و با توجه به سپری شدن فرآیندهای لازم، نماد تپسی به عنوان نخستین شرکت استارتاپی در بازار دوم فرابورس درج شد تا نخستین گام عملی برای ورود شرکتهای استارتاپی به بازار سرمایه برداشته شود.
حجت اسماعیلزاده درباره عرضه شرکت استارتاپی تپسی در بازار سرمایه به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: دی سال ۹۹ بود که پذیرش مشروط این شرکت صادر شد، اکنون نیز با توجه به سپری شدن فرآیندهای لازم برای درج نماد از سوی شرکت استارتاپی تپسی نماد این شرکت در بازار فرابورس ایران درج شد.
معاون پذیرش فرابورس ایران درباره روش ارزشیابی شرکتهای استارتاپی، بیان کرد: تمام شرکتهای یادشده از دو طریق مورد ارزشیابی قرار میگیرند به طوریکه میتوان در گام نخست به ارزشیابی از سوی نهادهای مالی و در گام بعد ارزشیابی از سوی کارشناس رسمی بود.
او افزود: به نظر میرسد که استقبال خوبی در بازار سرمایه به منظور خرید سهام این شرکت استارتاپی صورت گیرد زیرا شرکت تپسی اولین شرکت استارتاپی است که در بازار سرمایه درج میشود و همین امر ممکن است جذابیت خاصی را برای سرمایهگذاران به دنبال داشته باشد.
معاون پذیرش فرابورس ایران در مورد میزان ریسک متفاوت شرکتهای استارتاپی، تشریح کرد: شرکتهای استارتاپی در مقایسه با سایر شرکتهای حاضر در بازار سرمایه پروفایل ریسک متفاوتی دارند، که این میزان تفاوت به سبب ویژگیهای خاص این شرکتهاست به طوریکه میتوان به میزان زیاد بودن داراییهای نامشهود در ترکیب دارایی این شرکتها، حساسیت به تغییرات تکنولوژیکی و سایر موارد نام برد.
اسماعیلزاده درباره ورود سایر استارتاپها به بازار سرمایه، تصریح کرد: سال گذشته تعداد ۶ استارتاپ در خواست خود را برای ورود به بازار سرمایه به فرابورس ارسال کردند که اطلاعات خود را اکنون بهروزرسانی نکرده اند. اما با در نظر گرفتن شرکت استارتاپی تپسی اکنون دو شرکت استارتاپی دیگر شامل فیلیمو و کافه بازار نیز درخواست فعالِ در دست بررسی دارند.
او در مورد آینده شرکتهای استارتاپی در بازار سرمایه، بیان کرد: از نظر کارشناسان به نظر میرسد میتوان به آینده این شرکتها خوشبین بود، زیرا بر اساس آمار بدستآمده از تجربیات جهانی شاهد افزایش روزافزون نقش این شرکتها در اقتصاد دنیا هستیم و کشورهای دنیا تجربیات موفقی در این خصوص دارند.
معاون پذیرش فرابورس ایران در مورد اقدامات و حمایتهای صورتگرفته از سوی سازمان بورس و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، گفت: در دوسال اخیر زحمات زیادی از سوی سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران در تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری صورت گرفته است که اکنون دستاورد آن نهایی شدن ضوابط خاص شرکتهای استارتاپی و درج اولین شرکت استارتاپی در فرابورس ایران است.
همچنین مقرر شد که اسامی شرکتهای استارتاپی نیز همانند شرکتهای دانش بنیان روی سایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری درج شود تا ما بتوانیم آنها را بر اساس قوانین موجود بررسی کنیم.