کد خبر: 140903183118
استان هاخراسان رضویرتبه نخست خراسان رضوی؛

وجود ۱۱ درصد جمعیت دانش‌ آموزان دارای نیازهای ویژه در استان

مشهد اعظم جدی داودلی- رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی پوشش حدود ۱۱ درصد از جمعیت دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در کشور، رتبه اول کشوری را دارد.

جواد روحانی در نشست خبری به‌مناسبت روز جهانی معلولین با موضوعات برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و اقدامات اداره آموزش و پرورش استثنایی، اظهار کرد: شعار امسال روز جهانی معلولین، تقویت رهبری افراد دارای معلولیت برای آینده‌ای فراگیر است.

گرچه این گروه در جامعه تعداد کمتری را شامل می‌شود، اما طبق استانداردهای بین‌المللی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت جهانی دچار معلولیت هستند که از این تعداد ۲ تا ۳ درصد مربوط به سنین مدرسه و در حال تحصیل هستند.

وی افزود: در سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، دانش‌آموزان با نیاز ویژه در هفت گروه دسته‌بندی می‌شوند، دانش‌آموزان با نیاز ویژه ذهنی، چندمعلولیتی، جسمی – حرکتی، آسیب‌دیده شنوایی، آسیب‌دیده بینایی، دارای اختلالات رفتاری (مانند اتیسم) و دانش‌آموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری، همچنین دانش‌آموزان دیرآموز در این مجموعه در مدارس عادی و در کنار همکلاسی‌های عادی خود خدمات دریافت می‌کنند.

روحانی عنوان کرد: در حال حاضر در کل کشور حدود ۸۷ هزار دانش‌آموز در مدارس ویژه در حال تحصیل هستند که از این تعداد، ۹۰۴۲ نفر در سامانه ما ثبت‌ نام کرده‌اند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: استان خراسان رضوی با پوشش حدود ۱۱ درصد از جمعیت دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در کشور، رتبه اول کشوری را داراست که این امر با همت و تلاش همکاران و مدیران محقق شده است، هرچند نیاز به پوشش تعداد بیشتری از دانش‌آموزان وجود دارد، ولی هنوز برخی شناسایی نشده‌اند.

روحانی افزود: آموزش و پرورش استثنایی متولی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش‌دبستانی است، این سنجش اکنون در طول سال تحصیلی انجام می‌شود و استان خراسان رضوی با پوشش بیش از ۹۹.۵ درصد نوآموزان، رتبه اول را دارد. این سنجش شامل ارزیابی‌های هوشی، جسمانی و حواس بینایی و شنوایی است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی در خصوص کمبود نیروها در حوزه آموزش و پرورش استثنایی گفت: قطعا اگر با افزایش تعداد دانش‌آموزان مواجه باشیم، با کمبود نیرو مواجه خواهیم شد، مثلاً سال گذشته، حدود ۲۲۷ فارغ‌التحصیل از رشته‌های کودکان استثنایی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم که از این تعداد، با توجه به نمرات و مصاحبه‌ها و ارزیابی‌ها فقط حدود ۷۰ نفر جذب و بقیه برای سهمیه‌های بعدی برنامه‌ریزی شدند.

روحانی تصریح کرد: خوشبختانه توانستیم کمبود معلمان را با استفاده از نیروهای حق‌التدریسی، نیروهای موجود و خرید خدمات‌ها که حدود ۹۸ نفر نیروی خرید خدمات داریم، تا حدودی برطرف کنیم، این نیروها سال جاری به وضعیت حق‌التدریس تبدیل شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش خبرنگاری، از سال ۱۴۰۱ با ایده داشتن دانش‌آموزان خبرنگار در استان، فعالیت‌هایی آغاز شد و اکنون بیش از ۲۳ دانش‌آموز در حوزه خبری توانمند شده و در تهیه اخبار برنامه‌های مدارس استثنایی شرکت می‌کنند. همچنین موفقیت‌هایی در جشنواره‌های تولید محتوای شایستگی‌های فنی و مهارتی به دست آمده است.

روحانی افزود: بیش از ۸۰ درصد مدارس استان با مشارکت خیرین نوسازی شده‌اند و طی ۳ سال گذشته، حدود ۱۴ مرکز و فضای آموزشی به بهره‌برداری رسیده است. تفاهم‌نامه‌های متعددی برای توسعه مراکز جامع سنجش و آموزش امضا شده و ۱۶ مرکز جدید به تجهیز و استانداردسازی رسیده‌اند.

وی در خاتمه گفت: در خراسان رضوی بیش از ۲۵ آموزشگاه کار و دانش و ۶ هنرستان ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در گروه‌های مختلف فعالیت دارند و نمایشگاه‌هایی از محصولات دانش‌آموزان برگزار می‌شود. این اقدامات منجر به پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه آموزش استثنایی در استان شده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا