کد خبر: 2207994563
سلامت و رفاه

وزیر بهداشت: واکسن آنفلوانزا با ارز نیمایی و آزاد هم وارد می‎شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد ۱.۵ میلیون واکسن آنفلوانزا برای گروه‎های پر خطر به صورت رایگان توزیع شد، محموله بعدی برای این گروه‎ها تا یک ماه آینده وارد می‎شود، برای توزیع در داروخانه‎ها نیز علاوه بر واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی اجازه واردات با ارز نیمایی و آزاد هم داده شده است.

به گزارش ایرنا، سعید نمکی در مراسم شصت و هفتمین نشست منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: مشکلات زیادی برای واردات واکسن آنفلوانزا برای کشور ایجاد کردند و به جز افزایش قیمت، موانعی برای واردات این واکسن ایجاد شده که همکاران من در وزارت بهداشت در تلاش هستند تا این موانع را بر طرف کنند.

وی گفت: قرار بود واکسن آنفلوانزا از ۱۵ شهریور در اختیار مردم قرار گیرد اما با موانعی که ایجاد کردند، به تاخیر افتاد با این حال در بسیاری از کشورهای اروپایی هم واکسیناسیون آنفلوانزا را از ۱۵ اکتبر شروع می‎کنند.

وزیر بهداشت افزود: با توجه به استفاده گسترده مردم دنیا از ماسک و رعایت فاصله‎گذاری اجتماعی برای مهار کووید۱۹ در بسیاری از کشورها شیوع آنفلوانزا کاهش قابل ملاحظه‎ای پیدا کرده است و این مساله کمک موثری است که امسال نگرانی کمتری در مورد این بیماری داشته باشیم.

نمکی ادامه داد: با این حال واردات و توزیع واکسن آنفلوانزا در کشور برای گروه‎های پر خطر انجام می‎شود، ۱.۵ میلیون واکسن تاکنون برای زنان باردار، بیماران خاص و صعب‎العلاج به صورت رایگان در شبکه بهداشتی تزریق شده و محموله بعدی این واکسن‎ها نیز تا یک ماه آینده برای توزیع رایگان بین افراد پر خطر وارد کشور و توزیع می‎شود.

وی گفت: با این وجود می‎دانیم ایمنی‎زایی واکسن آنفلوانزا علیه این بیماری ۱۰۰ درصد نیست و حداکثر ایمنی‎زایی آن بین ۳۰ تا ۳۵ درصد است و این طور نیست که هر کس این واکسن را تزریق کند، به بیماری آنفلوانزا گرفتار نمی‎شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: علاوه بر توزیع واکسن آنفلوانزای رایگان برای گروه‎های پرخطر، محموله‎های وارداتی این واکسن با ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز به زودی در داروخانه‎ها با قیمت مصوب توزیع می‎شود و البته به بخش خصوصی اجازه داده شده این واکسن را با ارز نیمایی یا حتی ارز آزاد هم وارد کنند که قیمت آن تعیین خواهد شد.

تلاش برای تولید واکسن کرونا در ایران

وزیر بهداشت درباره تولید واکسن کرونا در ایران نیز گفت: مراحل کار دنبال  می‎شود، آزمایش حیوانی بر روی میمون هم انجام شده و نتایج خوبی داشته است و تا دو سه هفته آینده آزمایش واکسن بر روی نمونه انسانی هم آغاز می‎شود، تمام مراحل بر اساس استانداردهای بین‎المللی است و گزارش آن به سازمان بهداشت جهانی ارائه می‎شود.

نمکی ادامه داد: با وجود تحریم های ظالمانی برای تامین داروهایی مانند رمدسیویر و فاویپیراویر که تاثیر کمی هم در درمان کووید۱۹ داشتند، این داروها در داخل کشور تولید کردیم، در مورد تولید واکسن کرونا نیز تلاش‎ها با فرآیند نظارت دقیق وزارت بهداشت دنبال می‎شود و هفت گروه تحقیقاتی در کشور روی این موضوع کار می‎کنند.

موج سنگین و تصاعدی کرونا

وی درباره موج جدید کووید۱۹ در کشور گفت: موج جدید این بیماری از امواج قبلی سنگین‎تر است و به صورت تصاعدی موارد ابتلا به این بیماری در کشور رو به افزایش است، در مورد پر بودن تخت‎های بیمارستانی نیز در تلاشیم به گونه‎ای مدیریت کنیم که مردم سرگردان نشوند، مردم نباید نگران تخت خالی برای بستری باشند، با دستور مقام معظم رهبری از ظرفیت تخت‎های بیمارستانی بیمارستان‎های نیروهای مسلح و تامین اجتماعی استفاده می‎کنیم.

نمکی ادامه داد: وزارت بهداشت در این شرایط از ظرفیت استراتژیک خود برای ارائه خدمات استفاده می‎کند و در این راستا بسیاری از خدمات غیر اورژانسی و عمل‎های غیر ضروری به تاخیر می‎افتد و ظرفیت بیمارستانی آن برای پذیرش بیماران کووید۱۹ استفاده می‎شود، ممکن است درآمد اختصاصی بیمارستان‎ها کم شود یا برخی جراحی‎ها به تاخیر بیفتد اما پذیرش و درمان بیماران اورژانسی مانند افرادی که در معرض سکته هستند، متوقف نمی‎شود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا