وزیر نیرو: تامین برق کشور در وضعیت عادی قرار دارد
طبق اعلام وزیر نیرو، در حال حاضر وضعیت تامین برق کشور در شرایط عادی قرار دارد و این مهم در سایه همکاری وزارت نفت و تامینسوخت کافی ایجاد شده است.
به گزارش وزارت نیرو، عباس علی آبادی روزگذشته در بازدید از چهاردهمین دوره نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوزی انرژی برق با اشاره به استقبال خوب فعالان این صنعت از نمایشگاه گفت: تا چند سال پیش کمتر کسی با انرژیهای تجدیدپذیر آشنایی کافی داشت، اما در سالهای اخیر با اقدامات گستردهای که در حوزه آموزش و فرهنگسازی صورت گرفته، سطح آگاهی جامعه در خصوص تجدیدپذیرها افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در دو دهه اخیر پیشرفتهای قابل توجهی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر صورت گرفته است که امیدها را برای استفاده هر چه بیشتر از این نوع انرژی برای جبران ناترازی برق افزایش داده است.
وزیر نیرو با اشاره به تنوع انرژیهای تجدیدپذیر و ظرفیت بالای ایران برای توسعه این نوع انرژی ادامه داد: پیامدهای زیست محیطی استفاده از انرژی های فسیلی الزامات کافی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور را فراهم کرده است.
علی آبادی با تاکید بر لزوم حمایت دولت از برنامههای وزارت نیرو برای توسعه تجدیدپذیرها گفت: وزارت نیرو تلاش دارد از طریق جلب حمایت بخش خصوصی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به رفع ناترازی برق کمک کند و در همین راستا تمام قد و با تمام قوا از بخش خصوصی حمایت می کند.
وی در همین رابطه افزود: تلاش ما این است که از طریق رفع موانع، ارائه تسهیلات و مشوقها از بخش خصوصی برای حضور فعال در حوزه تجدیدپذیرها حمایت کنیم.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم همکاری همه جانبه برای افزایش ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر در کشور بیان کرد: آب و انرژی از جمله مهم ترین نیازهای ضروری هر جامعهای است که امکان پشتیبانی از هر دو با کمک انرژی های تجدیدپذیر امکان پذیر است.
علی آبادی در همین رابطه تصریح کرد: شبکه برق کشور در حال حاضر به ظرفیت تولید ۳۵۰ میلیارد کیلووات ساعت برق در سال نزدیک شده است و این یعنی ما میتوانیم ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر را در کشور تا ۳۰ هزار مگاوات افزایش دهیم که البته نیازمند اقدامات و پشتبانی های فنی و مالی است.
وزیر نیرو در پاسخ به پرسش یکیاز خبرنگاران در خصوص برنامهریزیها برای توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور گفت: در حال حاضر در صنعت برق نزدیک به ۲۰ هزار مگاوات ناترازی وجود دارد، بنابراین لازم است چشم انداز توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را بزرگ ببینیم تا امکان برداشتن گامهای بلند فراهمشود، در غیر این صورت امکان توسعه کافی در این حوزه وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: هم اکنون ظرفیت تولید تجدیدپذیرها در کشور از ۱۵۰۰ مگاوات عبور کرده است و بزودی به ۲ هزار مگاوات خواهد رسید.
علی آبادی با تاکید بر اینکه رسیدن به افزایش تولید ۱۰ هزار مگاوات برق تا پایان سال آینده هدفگذاری شده است، اظهار داشت: این هدفگذاری است و برای تحقق نیاز به حمایت دولت و همراهی بخش خصوصی و مردم دارد.
وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود در خصوص شرایط تامین برق در حال حاضر گفت: در حال حاضر وضعیت تامین برق کشور در شرایط عادی قرار دارد و این مهم در سایه همکاری وزارت نفت و تامینسوخت کافی ایجاد شده است که امیدوارم استمرار داشته باشد.
امضای ۷ تفاهم نامه همکاری ساتبا در حوزه تجدیدپذیر
همچنین در آخرین روز از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا ۷ تفاهم نامه همکاری با شرکتهای داخلی و سازمانها را در حوزه انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری به امضا رساند.
بر این اساس ابتدا سه تفاهم نامه همکاری با مپنا در حوزه احداث نیروگاه تجدیدپذیر، سرمایه گذاری در این بخش و همچنین همکاری جهت ارتقای بهره وری به امضا رسید.
در این رابطه تفاهم نامه سرمایهگذاری و احداث یک هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شامل ۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۲۰۰ مگاوات بادی در ساختگاههای مختلف از محل مطالبات مپنا از دولت و ۵۰ درصد از محل تسهیلات یکی از تفاهمنامه های مهمی است که امروز میان طرزطلب رییس ساتبا و اولیاء مدیرعامل مپنا به امضا رسید.
همچنین تفاهم نامه احداث و سرمایه گذاری ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شامل ۱۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۴۰۰ مگاوات بادی از محل تسهیلات ارزی و تفاهم نامه همکاری میان ساتبا و مپنا در حوزه بهره وری انرژی دیگر تفاهم نامههای امضا شده امروز بودند.