کد خبر: 250402132920
ادب و هنرجامعه و فرهنگروزنامهگردشگری

پرداخت جایزه صادراتی به تمام فعالان گردشگری

بنابر اعلام معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جایزه صادراتی سال ۱۴۰۱ علاوه‌ بر آژانس‌های وارد کننده گردشگر خارجی به کشور، بیمارستان‌های دارنده IPD (پذیرنده بیمار خارجی) و آژانس‌هایی را که در حوزه گردشگری سلامت فعال هستند، نیز شامل شده است.

به گزارش عصراقتصاد، گردشگری به‌عنوان صادرات نامرئی است که حتی در شرایط تحریم می‌تواند ارزآوری بالایی به کشور داشته باشد.

صنعت گردشگری می‌تواند به صادرات کالاها و خدمات منجر شود. برای مثال در سال ۲۰۱۴ در ایران حدود ۳٫۱ میلیارد دلار صادرات نامریی داشته‌ایم.

صادرات نامرئی، کالاها و خدماتی است که گردشگران خارجی خریداری می‌کنند. گرچه صادرات نامرئی در مثبت نمودن موازنه‌ی اقتصادی مؤثر است، اثراتی فرهنگی نیز پی‌آمد خود دارد که همانا حفظ سنن، آداب و رسوم یک جامعه و صدور آن به سایر جوامع است.

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این‌باره گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این مدت کارهای خوبی برای گردشگری انجام داده که از جمله آن‌ها احیای جایزه صادرات گردشگری پس از حدود ۱۳ سال توقف است.

او افزود:‌ این جایزه، که از جمله سیاست‌های تشویقی دولت برای صادرات گردشگری بوده است، از سال ۱۳۸۹ متوقف شده بود. در سال گذشته پس از تفاهم معاونت گردشگری و سازمان توسعه تجارت، مقرر شد این جایزه براساس دستورالعمل پرداخت مشوق‌های صادرات غیرنفتی کشور، به صورت مشخص برای حمایت از توسعه گردشگری و صادرات خدمات مربوطه در قالب تلاش برای ورود گردشگران خارجی به کشور، پرداخت شود. این اعتبار از سوی سازمان توسعه تجارت در بودجه سال جاری لحاظ شده و از این پس در سال‌های بعدی نیز شامل فعالان این حوزه خواهد شد.

شالبافیان اضافه کرد: علاوه‌بر این قرار است بخش خصوصی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی گردشگری حمایت شود که گزینه پیشنهادی تامین هزینه حضور شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه‌ها خواهد بود.

او ادامه داد: جایزه صادراتی سال ۱۴۰۱ علاوه‌بر آژانس‌های واردکننده گردشگر خارجی به کشور، بیمارستان‌های دارنده IPD (پذیرنده بیمار خارجی) و آژانس‌هایی را که در حوزه گردشگری سلامت فعال هستند، نیز شامل شده است.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در واکنش به برخی اعتراض‌ها نسبت به نحوه پرداخت جایزه صادراتی، اظهار کرد: براساس تفاهم معاونت و سازمان توسعه تجارت، آژانس‌هایی که در سال ۱۴۰۱ به ایران توریست وارد کردند و مدارکشان کامل بود، این جایزه را دریافت کردند. آن‌هایی هم که نگرفتند پرونده‌شان ناقص بود.

البته اشکالی وارد بود؛ سازمان برنامه و بودجه اعتبار مشخصی را درنظر گرفته بود و ما باید تمام کارهای مربوط به آن را تا قبل از پایان سال انجام می‌دادیم و از آنجا که پرداخت این جایزه به مدت ۱۳ سال متوقف شده بود، پرونده برخی از آژانس‌های گردشگری کامل نبود، شاید فکر نمی‌کردند این جایزه احیا شود و برخی پرونده‌ها نقص داشت.

به هر حال در بررسی این پرونده علاوه‌بر سازمان توسعه تجارت و معاونت گردشگری، دستگاه‌های دیگری هم مشارکت دارند.

شالبافیان اضافه کرد: با توجه به اینکه قرار است پرداخت این جایزه استمرار داشته باشد از این پس اطلاع‌رسانی خواهد شد تا آژانس‌ها مطلع شوند چه مستندات و مدارکی را گردآوری و ارائه کنند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا