کد خبر: 101002147738
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیبورس

پیش‌بینی بورس تا پایان سال/ شاخص بورس روی چه عددی می‌ایستد؟

این کارشناس بازار سرمایه با پیش‌بینی بازار سرمایه تا انتهای سال ۱۴۰۲، گفت: نرخ ارز معمولا اهمیت ویژه‌ای در بازار سرمایه دارد و بازار سهام همیشه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد؛ اما وضعیت این بازار در ماه‌های اخیر به چه صورت بوده و چه آینده‌ای در انتظارش است؟ این سوالی که باید از خودمان بپرسیم.

عبدالحمیدی افزود: با توجه به این‌که نرخ ارز مدتی است در رنج ۵۰ هزار تومان ثابت است، می‌توان گفت که در حال مدارا در این بازار هستیم و انتخاب آمریکا بر روی این نرخ خیلی تاثیرگذار خواهد بود.

وی عنوان کرد: اما در حال حاضر بازار به محض اینکه کمی بالا می‌آید، فروشنده دارد و به محض این‌که پایین می‌آید، خریدار دارد.

ابن کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این اتفاق شرایط تعادلی بازار را نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد این روند ادامه دار خواهد بود، مگر این که اتفاق مثبتی برای متغیرهای کلان بیفتد؛ که آن هم شرایطش در حال حاضر فراهم نیست.

عبدالحمیدی خاطرنشان کرد: در صورت وقوع شرایط مذکور و با شرط ثابت در نظر گرفتن سایر عوامل تاثیرگذار، کانال ۲۳۰۰ را می‌توان برای شاخص تا انتهای سال به عنوان محدوده احتمالی و همچنین کف آن در نظر گرفت.

سه مولفه اثرگذار

مجید عبدالحمیدی، کارشناس و فعال بورس و بازار سرمایه گفت: با در نظر گرفتن سه مولفه نرخ ارز (دلار)، تورم و قیمت‌های جهانی، باید این‌چنین پیش‌بینی کرد که اگر قرار باشد سیاست فعلی دولت برای کنترل ارز و مهار تورم ادامه‌دار باشد، در نظر گرفتن تنها مولفه قیمت‌های جهانی و اثر آن بر صنایع و شرکت‌های مربوطه آن در بورس، پررنگ‌تر می‌شود و شرکت‌هایی که از این مولفه بهره‌مند می‌شوند و تقریبا بر اساس ارزش اسمی تولید می‌کنند، می‌توانند برای سرمایه‌گذاری از منظر تحلیلی قوی‌تر و با بنیادتر به حساب بیایند.

وی افزود: حال در شرایط رکودی بازار که فعلا می‌تواند ادامه‌دار باشد، به دلیل محدودیت نوسان و ارزش معاملات ضعیف، انتظار از بازار باید توسط سهامداران واقع‌بینانه‌تر باشد. از سوی دیگر، فرآیند تحلیل و توجه به گزارش‌ها و صورت‌های مالی به خصوص در ۹ماهه‌ها که آرام‌آرام بر کدال می‌نشینند و توجه به دو مولفه سودآوری و نقدینگی شرکت‌ها و در راستای آن توجه به روش‌های ارزش‌گذاری سهام، جهت خرید سهام برتر، مهم‌تر می‌شود، آن هم برعکس دو ماه صعودی ابتدای سال ۱۴۰۲ که بازار فرصت‌های نوسان‌گیری بسیار زیاد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: میزان ورود پول جدید، سرمایه‌گذار جدید و بهبود ارزش معاملات نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ بسیار مهم است.

عبدالحمیدی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم اتفاق خاص و تداوم فعلی اوضاع در دی ماه، دو ماه آخر سال خیلی از بلاتکلیفی‌ها رفع شود، بنابراین فضای بازار سرمایه هم به دنبال آن کمی بهبود یابد.

وی متذکر شد: این نکته وجود دارد در صورت داشتن پلن معاملاتی، می‌توان در بازار سرمایه با ریسک‌های متعدد، صبوری کرد و با خریدهای درست و به‌موقع، سرمایه‌گذار باقی ماند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا