کد خبر: 020901109954
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

پیش بینی قیمت دلار ۳ آذر ۱۴۰۱ /دلار از رمق افتاد

قیمت دلار در بازار تهران روند باثباتی دارد و میل به کاهش. این روند را سیگنال بازارهای موازی نیز تائید می‌کنند. باید دید در هفته آینده قیمت دلار بر چه مداری حرکت می‌کند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، امروز قیمت دلار در حالی بر مدار ثبات با تمایل به پله‌های پایین‌تر در جریان است که معامله‌گران کف بازار تمایلی به فروش دلارشان ندارند. به نظر می‌رسد در انتظار رشد قیمت، ترجیح می‌دهند، صبور باشند.

امروز ۲ آذر ۱۴۰۱ قیمت دلار در کانال ۳۴ تا مرز ۳۵ هزار تومان در نوسان است.

اما بازارهای موازی نیز در ۲ روز گذشته مهر تائیدی بر روند کاهشی قیمت دلار در بازار معاملات تهران زدند؛ به گونه‌ای که نرخ دلار فردایی و شنبه‌ای هم از روند کاهشی در بازار ارز حکایت دارد.

برخی تحلیلگران تقاضا در بازار ارز طی هفته گذشته را کاهشی عنوان کردند و آن را عاملی برای توقف رشد قیمت دلار. آن‌ها معتقدند در روزهای آینده تقاضا برای دلار افزایش می‌یابد.

احتیاط در بازار ارز سهمیه‌ای

فعالان بازار ارز هم امروز از رونق گرفتن دوباره اجاره کارت ملی گفتند. شاید مانند روزهای اوج اجاره کارت ملی برای خرید سهمیه ارزی افراد، این بازار داغ نباشد، اما بازار به آن تمایل نشان داده است.در واقع این ترس از برخورد انتظامی است که مردم با احتیاط پیش می‌روند.

در گزارشی که از سوی اکو ایران منتشر شده نیز، به خبر غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران اشاره می‌کند و آن را عاملی برای ممانعت از روند رشد قیمت دلار می‌داند. بر اساس این گزارش، این اقدام ایران روند مذاکرات هسته‌ای برجام را بار دیگر به راه‌ می‌اندازد.

هر چند با وجود ادامه ناآرامی‌های اجتماعی به نظر می‌رسد، حتی احتمال نشستن پشت میز مذاکره در شرایط فعلی از دست رفته است و امید به توافق در افق‌های دور دست هم پیدا نیست.

همچنین در بخشی از این گزارش آمده، دلار سلیمانیه که به طور سنتی از قیمت دلار در بازار معاملات تهران جلو‌تر است، در روزهای گذشته از دلار تهران عقب مانده است. علت این امر را هم شنیده‌هایی مبنی بر بستن معاملات آنلاین برخط سلیمانیه توسط ایران از سوی معامله‌گران عنوان می‌کند.

امروز ۲ آذر ۱۴۰۱ سیگنال درهم امارات نیز روند کاهش قیمت دلار در بازار معاملات تهران را تائید می‌کند. درهم که در روزهای گذشته هر روز یک پله عقب‌نشینی کرده، امروز نیز کاهش قیمت داشت و به پله ۶ کانال ۹ هزار تومان رسید.

دلار هرات هم با قیمت ۳۴ هزار و ۸۰۰ تومان در لحظه نگارش این گزارش معامله می‌شود و تلاش برای شکستن محدوده مقاومتی ۳۵ هزار تومان برای دلار هرات همچنان بی‌نتیجه مانده است. فردایی این ارز هم سیگنال کاهش قیمت را دارد.

فعالان بازار در روزهای گذشته پیش‌بینی کردند اگر دلار هرات محدوده ۳۵ هزار تومانی را بشکند، قیمت دلار در تهران روند افزایش قیمت خواهد داشت.

اوراق ارزی تکراری و بی‌ثمر

در هفته‌ای که گذشت نهاد پولی کشور برای کنترل بازار ارز دست به ارائه بسته‌ای زد که به اعتقاد تحلیلگران بازار، تکراری و بی‌ثمر بود. بسته اوراق ارزی عرضه شد اما مورد اقبال قرار نگرفت.

این در حالی است که رونمایی و استقبال از چنین بسته‌هایی از سوی مردم نیازمند سطوح بالای اعتماد عمومی و خوش عهدی دولت در دوره‌های قبلی است. اما هیچ یک از این دست‌آوردها در سطح جامعه به چشم نمی‌خورد.

در مقطع فعلی دولت توانست قیمت دلار را با هر ابزاری در محدوده نسبی مورد نظر خود نگه‌ دارد.

سوال این است بار دیگر که فنر دلار در رفت، ابزار دولت برای مهار قیمت چه خواهد بود؟ به اعتقاد یکی از کارشناسان بازار، دولت در مقاطع قبلی هم از این ابزارها بهره گرفته و شاید برای بار دیگر بسته واریز نامه ارزی را رو کند!

آنچه از برآیند بازار ارز مشخص است قیمت دلار بالا می‌رود اما آهسته و پیوسته؛ با تنفس در برخی مقاطع. به نظر می‌رسد این افزایش قیمت به سیاست دولت تبدیل شده تا از شوک به بازار و عوارض افزایش قیمت ناگهانی دلار، جلو‌گیری کند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا