کد خبر: 161103192211
استان هااصفهان

چالش های بازنشستگی زود هنگام در استان اصفهان

مدیر کل سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان مسعود محمدی محمدی در نشست خبری مشترک مدیران تامین اجتماعی ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و ایام‌الله دهه فجر اظهار کرد: استان اصفهان از نظر مساحت ششمین استان کشور است و از نظر شهرنشینی در رتبه چهارم قرار داریم و همچنین سومین استان پرجمعیت کشور هستیم و این شاخص‌های جمعیتی در بحث تناسب خدمات ارائه شده بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان به دلیل سیاست‌هایی که در سال‌های گذشته اتخاذ شده، به سمت صنعتی شدن حرکت کرده‌است، افزود:این امر باعث شده که صنایع بزرگی در استان مستقر شوند و حتی ظرفیت‌های استان‌های دیگر به استان اصفهان وارد شوند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این صنایع فرصت‌های شغلی زیادی ایجاد کرده اند و بسیاری از افراد از استان های دیگر نیز به اینجا آمده اند، بیان کرد:مشکل امروز استان این است که برخی از این صنایع به دلیل ناکارآمدی های مختلف ،دچار بحران شده اند و بسیاری از افرادی که در این صنایع مشغول به کار بودند، یا بازنشسته شده اند یا دیگر مشغول به کار نیستند که ترکیب جمعیتی در استان را تغییر می دهد و تاثیرات منفی بر سیستم بیمه ای وارد می کند.

محمدی گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر در استان اصفهان بیمه شده‌اند و ۴ میلیون نفر از خدمات بیمه تامین اجتماعی استفاده می‌کنند و در واقع بین تعداد افرادی که حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند با افرادی که از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند می‌شوند، فاصله زیادی وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۷۱ درصد بازنشستگان استان اصفهان جزو مشاغل سخت و زیان‌آور هستند، گفت: ما روی این درصد بحث داریم؛ همه ما وظیفه داریم به قانون عمل کنیم اما شکل اجرای قانون هم مهم است؛ متاسفانه خیل عظیمی از نیروهای کار که هنوز توانایی کار دارند، بازنشسته شده اند و جز این ۷۱ درصد قرار گرفته اند. یعنی نه تنها حق بیمه‌ای پرداخت نمی‌کنند بلکه مستمری هم می‌گیرند.

وی با بیان اینکه استان اصفهان در حوزه تعداد بازنشستگان مشاغل سخت و زیان‌آور در صدر کشور قرار دارد، ادامه داد: سن بازنشستگی در استان اصفهان تعجب‌برانگیز است و بسیاری از نیروهای کار در اوج بالندگی بازنشسته می‌شوند چون قانون مشاغل سخت و زیان‌آور در استان اصفهان به درستی اجرا نشده و نتیجه آن شرایط کنونی است.

محمدی گفت: استان اصفهان در زمینه شکایات رتبه اول کشور را دارد که عمده این شکایات به دلیل درست اجرا نشدن قانون مشاغل سخت و زیان‌آور در اصفهان به وجود آمده است.

این مقام مسئول گفت: سازمان تامین اجتماعی در استان اصفهان ۴۴ شعبه دارد که از شرق تا غرب استان خدمات مختلفی را به مردم ارائه می‌دهند؛ در حال حاضر با کمبود نیروی انسانی مواجهه هستیم وبه طور کلی ۵۰۰نفر کمبود نیرو داریم.

مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان گفت: در حال حاضر ۱۱۳ هزار کارگاه در استان اصفهان فعال هستند و ۶۹ هزارو ۷۰۰ کارگاه نیمه فعال هم داریم که عمده آنها به سازمان تامین اجتماعی بدهکار هستند.

وی با بیان اینکه تعداد روند بیمه‌شدگان در سال جاری افزایش یافته، یادآور شد: ما امسال در بحث بازرسی کارگاهی فعال شدیم و همین امر موجب شد که تعداد بیمه شدگان افزایش یابد.

محمدی با اشاره به اینکه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی نهصد هزار میلیارد تومان است که ماهانه ۲۵ همت به آن اضافه می‌شود، گفت: ماهانه ۵ همت در استان هزینه می‌شود اما چهار و ۲ همت دریافتی در تأمین اجتماعی داریم که موجب ناترازی انرژی شده است.

۷۲ درصد جمعیت استان اصفهان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند

در ادامه این نشست ،محمد هاشمی, معاونت تعهدات اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان نیز به چشم‌انداز این سازمان در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی در افق برنامه سال ۱۴۰۴ به عنوان یک سازمان پایدار، پویا، چابک و سرآمد در پاسخگویی تعریف شده که برای ارائه خدمات کیفی به ذی‌نفعان از فرآیندهای هوشمند استفاده کند.

هاشمی بیان کرد: سامانه ۱۴۲۰ این سازمان به صورت شبانه‌روزی به مخاطبان خود پاسخگویی کامل دارد.

افراد هر مشکلی که داشته باشند ،می‌توانند از طریق این سامانه با ما در میان بگذارند.خواسته های ذی نفعان در این سامانه دسته‌بندی شده و به بخش های مرتبط ارسال می‌شود. ملاقات با مدیر،موضوع مهم و یکی از قابلیت های این سامانه است.

اگر کسی تمایل داشته باشد که به صورت چهره به چهره با مدیریت ملاقات داشته باشد،می تواند از طریق سامانه ۱۴۲۰ این درخواست را ثبت کند.

وی افزود:نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم پاسخگویی سامانه خدمات الکترونیک سازمان تامین اجتماعی به آدرس es.tamin.ir است.

اگر در جایی تجمعی مشاهده می کنید،اطمینان داشته باشید که در کارگزاری ما یا هر جای دیگر از خدمات غیر حضوری به خوبی استفاده نشده‌است.

وی با بیان اینکه ۷۲ درصد جمعیت استان اصفهان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، افزود: در استان اصفهان ۴۲۸ هزار و ۸۵۴ نفر مستمری‌بگیر داریم که ماهانه ۴ هزارو ۸۸۱ میلیارد تومان مستمری دریافت می‌کنند.

معاونت تعهدات اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان اضافه کرد: متوسط پرداخت تعهدات کوتاه مدت غیر از بیمه بیکاری ماهانه ۶۰ میلیارد تومان پرداخت می‌کنیم که عمده این تعهدات کوتاه مدت شامل غرامت بیماری، بارداری،هزینه کفن و دفن، کمک ازدواج و غیره می‌شود؛ همچنین ماهانه بیش از ۱۳۱ میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت می‌کنیم و این مبالغ شامل بخش درمان نمی‌شود و هزینه درمان مستقیم بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در مراکز ملکی رایگان است.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۵۲ درصد مستمری‌هایی که بر قرار می‌شود، سخت و زیان‌آور است، تصریح کرد: حدود ۶۰ درصد شکایات ما در دیوان مربوط به اصلاح عنوان شغلی است و اشخاص به دنبال آن هستند که در لیست عنوان شغلی‌ درج کنند که بتوانند از بند سخت و زیان‌آور استفاده کنند و شغل‌شان را تحویل دهند.

هاشمی با بیان اینکه تعداد شکایات سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان به دیوان عدالت اداری در موضوع بازنشستگی سخت و زیان‌آور معادل هفت استان است، گفت: در ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان‌آور تاکید شده که کارفرمایان مکلف هستند ظرف دو سال محیط و شرایط اشتغال را بهسازی و شرایط سخت و زیان‌آور بودن را در مشاغل نوع الف رفع کند در غیر این صورت معادل مستمری پرداخت شده از کارفرما مطالبه شود اما متأسفانه این قانون اجرایی نشده است.

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح وضعیت ضریب پشتیبانی در استان اشاره کرد و گفت: ضریب پشتیبانی به معنای نسبت تعداد بیمه‌پرداز به مستمری‌بگیر است؛ این عدد حدود ۴۰ سال قبل ۲۷ بود اما امروز متوسط کشوری چهار و ۶ دهم و متوسط استان اصفهان سه و چهار دهم است و متاسفانه در استان اصفهان حتی از متوسط کشوری، ضریب پشتیبانی پایین‌تری داریم.

معاونت تعهدات اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان بیان داشت: در حال حاضر ۲۰ هزار و ۳۱۶ نفر بیمه شده قالی‌باف داریم، این در حالی که در مقطعی بیش از ۵۶ هزار نفر بیمه شده قالی‌بافی داشتیم، چون در آن برهه راست‌آزمایی صورت نمی‌گرفت و تنها به اظهارات شخص اکتفا می‌شد اما با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت نرم تعیین کردیم تا قالی‌باف‌های واقعی از خدمات تامین اجتماعی استفاده کنند.

وی در پایان افزود: بیمه کارگران ساختمانی دارای معافیت است و دولت ۲۰ درصد حق بیمه کارفرمایی را پرداخت می‌کند و بودجه آن باید از محل پرداخت عوارض پروانه‌های ساخت، تامین اعتبار شود اما در استان اصفهان با هزار و ۵۶۹ میلیارد تومان کسری بودجه مواجهه هستیم و تنها از محل قطع حق بیمه افرادی که به شغل ساختمانی اشتغال ندارند، می‌توانیم ۵۰ درصد این کسری را تأمین کنیم.

سازمان تامین اجتماعی بزرگترین خریدار خدمات درمانی در کشور است

همچنین ،مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان اصفهان ،محمد رجالی نیز با گرامیداشت حلول ماه شعبان و فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر گفت: تامین اجتماعی در حوزه درمان دو بازو دارد درمان مستقیم و غیرمستقیم؛ درمان مستقیم تامین اجتماعی شامل مراکز ملکی( بیمارستان‌های تامین اجتماعی ) می‌شود و خدمات درمانی ارائه شده در این مراکز صدرصد رایگان است.

وی افزود: در حال حاضر سه بیمارستان شریعتی، غرضی و الزهرای نجف‌‌آباد تحت مالکیت سازمان تامین اجتماعی استان است و مجموعا در این سه بیمارستان ۸۰۰ تخت داریم. همچنین سازمان تامین اجتماعی استان ۲۸ درمانگاه، پلی‌کلینیک و کلینیک تخصصی برای خدمات درمانی سرپایی دارد و ۱۵ درصد خدمات درمانی استان از سوی سازمان تامین اجتماعی به صورت مستقیم ارائه می‌شود.

رجالی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی بزرگترین خریدار خدمات درمان در کشور است، ادامه داد: بخش دوم خدمات درمانی مدیریت درمان، شامل خرید خدمات درمانی از مراکز درمانی برای بیمه‌شدگان است؛ سازمان تامین اجتماعی بیشتر از هر ارگان دیگری هزینه درمان را می‌دهد و دومین تولید کننده درمان در کشور است.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۰ هزار نفر در مراکز بستری ما بستری شدند و ۵۳ هزار عمل جراحی انجام شد. این تعداد جراحی با میزان سود ۱۵ درصد در استان انجام شده و نشان‌دهنده بهره وری بالا از تخت‌ها و مدت اقامت بیماران است.آمار نشان می‌دهد کیفیت خدمات ما در این حوزه نسبت به دیگر بیمارستان‌های کشور بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: سال گذشته در بخش خدمات سرپایی، حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار خدمت سرپایی از طریق مراکز ملکی ارائه داده‌ایم. همچنین سال گذشته در بحث خرید خدمات درمانی غیرمستقیم، حدود ۵۰۰ هزار پرونده بستری و ۳۲ میلیون خدمت سرپایی انجام شده است.

رجالی گفت: در سال ۱۴۰۲ مجموعا ۸۷۰۰میلیاردتومان برای درمان و خرید خدمات هزینه کرده‌ایم که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱، افزایش ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود که هزینه‌های درمان تا پایان سال ۱۴۰۳ بین ۴۵ تا ۵۰ درصد افزایش یابد و به حدود ۱۲ هزار میلیارد برسد.

رجالی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از پروژه‌های مهم، ساخت بیمارستانی با ۵۰۰ تخت در منطقه شهید کشوری است که در حال حاضر در مرحله مقدماتی ساخت قرار دارد. همچنین، ۱۱ مرکز سرپایی جدید در حال ساخت است که هزینه‌های قابل توجهی را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا