چرا دستفروشی شغل رسمی شد؟
یک فعال حوزه کار تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی را در راستای آسان شدن شرایط کسب و کار در جامعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر توان خرید مغازه و پرداخت اجارههای سنگین وجود ندارد و افراد مایلند به مشاغلی بپردازند که کمترین هزینه و بیشترین سودآوری و درآمدزایی را برایشان داشته باشد.
هادی ابوی در گفتوگو با ایسنا، درباره تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی در کشور ابراز عقیده کرد و گفت: معتقدم زمانی که فضای کسب و کار را سخت می کنیم و دریافت مجوزها دشوار میشود، پدیدهای مثل دستفروشی رواج می یابد. در شرایط فعلی ایجاد اشتغال از هر منظر حایز اهمیت است و لذا این اقدام را در راستای تسهیل شرایط کسب و کار می دانم.
وی افزود: سالهای سال است که بر ساماندهی پدیده دستفروشی و دستفروشان در کشور تاکید داریم و در این راستا مکانهایی برای استقرار دستفروشان درنظر گرفته شده و جمعه بازارها و روزبازارها ایجاد شده است.
این فعال حوزه کار ادامه داد: به طور حتم دستفروشی و مشاغلی از این دست که بازارهای متعددی ایجاد می کند و علاوه بر درآمدزایی، زمینه عرضه کالاهای متنوع را فراهم میکند، هزینه کمتری برای افراد دارد.
در حال حاضر ایجاد یک کسب و کار به قدری سخت است که اگر کسی بخواهد مغازهای بخرد یا اجاره کند باید هر چه دارد برای این کار بگذارد و لذا چون توان خرید یا پرداخت اجارههای سنگین وجود ندارد افراد مایلند به مشاغلی بپردازند که کمترین هزینه و بیشترین سودآوری و درآمد را برایشان داشته باشد.
ابوی درباره نحوه فعالیت دستفروشان گفت: دستفروشان نمیتوانند در هر گوشه و کناری بساط کنند بلکه ساماندهی آنها باید در دستور کار قرار گیرد چرا که برخی از مشاغل را به خطر می اندازند.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد دستفروشی به شکل آزاد و در هر کجایی رواج داشته باشد به ضرر کسبه و مردم خواهد بود. تصور کنید شخصی سرمایه خود را به کار گرفته و مغازهای باز کرده است و یک نفر دیگر اقلام و کالاهای داخل مغازه او را درست در برابر مغازه بساط کرده و بفروشد.
این کار شیوه خوبی نیست و کسبه را دچار مشکل می کند لذا باید بازار روزها را برای حضور دستفروشان فعال کنیم و مکانهایی برای فعالیت آن ها در نظر بگیریم.
این فعال حوزه کار در پاسخ به این پرسش که آیا تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی برای دولت نفعی دارد یا خیر؟ گفت: شاید از این منظر دولت خیلی منتفع نشود و درآمدی نداشته باشد ولی سودش این است که افرادی که دنبال شغل و درآمد هستند در فضای موجود بتوانند آسان تر مشغول کار شوند و محصولات مختلف اعم از خانگی و صنایع دستی را به فروش برسانند.
به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر رییس مرکز ملی بهبود فضای کسبو کار وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که با اعطای شناسه یکتا به دستفروشان، حرفه دست فروشی به عنوان کسب و کار رسمی شناخته می شود و صاحبان این مشاغل با ارائه کد ملی می توانند مجوز کسب و کار بگیرند. به گفته وی با همکاری و کمک شهرداری ها و وزارت کار، شغل دستفروشی از یک حرفه کاذب و مزاحم به شغلی مفید و رسمی تبدیل خواهد شد.