چرا صنعت فولاد با میزان بالای اشتغال و ارزآوری باید محدودیت تأمین انرژی داشته باشد
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آیین افتتاح ششمین جشنواره فولاد ایران گفت: جا دارد با توجه به جایگاه صنعت فولاد کشور، یک روز را در تقویم به نام «روز ملی فولاد ایران» ثبت کنیم. پیشنهاد ما روز ۲۳ دیماه، سالروز تأسیس فولاد مبارکه و ذوبآهن است.
به گزارش خبرنگار فولاد، بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آیین افتتاح ششمین جشنواره فولاد ایران گفت: جا دارد با توجه به جایگاه صنعت فولاد کشور، یک روز را در تقویم به نام «روز ملی فولاد ایران» ثبت کنیم. پیشنهاد ما روز ۲۳ دیماه، سالروز تأسیس فولاد مبارکه و ذوبآهن است.
وی اظهار کرد: صنعت فولاد علیرغم همه مشکلات و محدودیتها، تنها حوزهای است که طبق سند چشمانداز به هدف ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ رسیده است؛ این در حالی است که دستگاههای دیگر وظایف خود را انجام ندادهاند و علیرغم ایجاد ۵۵ میلیون تن ظرفیت، نمیتوانیم بیش از ۳۳ میلیون تن تولید کنیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: در حال حاضر کشور ایران جزو ۱۰ کشور تولیدکننده برتر فولاد است و با تولید ۳۵ میلیون تن، با کوچکترین اقدام حمایتی، رتبه هفتم را کسب خواهیم کرد.
وی گفت: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از هفت سال پیش بومیسازی را در راستای تأمین تجهیزات و قطعات با مواد مصرفی در دستور کار قرار داد. این اتفاق به دنبال تحریمها به وجود آمد، این انجمن با راهاندازی جشنواره بومیسازی، تولیدکنندگان و سازندگان ماشینآلات و تجهیزات، مواد مصرفی، انواع روغن موردنیاز خطوط تولید فولادی را با یکدیگر مرتبط ساخت تا جایی که به میزان قابلتوجهی وابستگی به خارج قطع شد.
آخرین چیزی که باید در زنجیره بومیسازی شود الکترود گرافیتی است
سبحانی با بیان اینکه جشنواره ملی فولاد ایران تاکنون خروجیهای خوبی داشته است، اضافه کرد: آخرین چیزی که باید در زنجیره بومیسازی شود الکترود گرافیتی است که در شرکت نوینالکترود اردکان در حال تحقق است.
وی با بیان اینکه در ۵ جشنواره قبلی حدود ۴۰۰ تفاهمنامه بین شرکتهای فولادی و تأمینکنندگان امضا شد، گفت: این تفاهمنامهها سالانه ۱/۷ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی به دنبال داشته است. ضمن اینکه امسال نیز تفاهمنامههای تنظیمشده بین شرکتهای فولادی و سازندگان به ارزش حدود ۷۰ میلیون یورو امضا خواهد شد.
جشنواره ملی فولاد ایران رفتهرفته از رویکرد بومیسازی خود فراتر رفته و به سمت توسعه تکنولوژی فناوری و بومیسازی حرکت کرده است
سبحانی با اشاره به اینکه جشنواره ملی فولاد ایران رفتهرفته از رویکرد بومیسازی خود فراتر رفته و به سمت توسعه تکنولوژی فناوری و بومیسازی حرکت کرده است، ادامه داد: توسعه تکنولوژی در دستور کار است و بیشتر سعی داریم تمرکز و طرحهای فناورانه داشته باشیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اهمیت اطلس ملی فولاد ایران گفت: آمار مستندی از تولید فولاد در ایران نداشتیم و شاهد عدم توازن در زنجیره بودیم؛ ازاینرو تدوین این اطلسها در دستور کار قرار داریم تا مشخص شود هر نقطه از کشور چه ظرفیتی دارد و به چه منابعی نیازمند است.
وی همچنین در خصوص سامانه «کارلینک» ابراز کرد: کارلینک طرح جامع اطلاعاتی است که همه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بتوانند نیازها و توانمندیهای خود را در همه زمینهها ارائه دهند. این سامانه علاوه بر فولاد برای نفت، پتروشیمی، نیروگاه و… نیز کاربرد دارد.
صنعت فولاد امروز ۱۶ درصد صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است
سبحانی با بیان اینکه صنعت فولاد امروز ۱۶ درصد صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، گفت: چنانچه محدودیتهایی مانند تحریمها و مشکلاتی که در ارسال محصولات و نقلوانتقال پول نبود این میزان افزایش مییافت.
کل زنجیره فولاد روزانه حدود ۵ درصد از گاز کشور را مصرف میکنند
وی با بیان اینکه ناترازی انرژی در صنعت فولاد چالش بزرگی است، افزود: کل زنجیره فولاد روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب و نهایت ۴۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف میکند که این میزان حدود ۵ درصد از گاز کشور است، این سؤال مطرح است که چرا صنعت فولاد با میزان بالای اشتغال و ارزآوری باید محدودیت تأمین انرژی داشته باشد.