کد خبر: 080803178013
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیصنعت و معدن

چشم‌انداز تجارت ۵ میلیارد دلاری ایران و ازبکستان

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران از توافقات اولیه برای امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی بین ایران و ازبکستان خبر داد.

امروز سه‌شنبه، اکبر گداری با اشاره به توافقات اقتصادی ایران و ازبکستان در حاشیه سفر وزیر سرمایه گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان به ایران، بیان کرد: اهتمام و تمایل دو کشور برای توسعه تبادلات تجاری شکل گرفته است؛ از این‌رو شانزدهمین کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان اسفند سال جاری به میزبانی ایران، با هدف رشد مبادلات تجاری برگزار خواهد شد.

او گفت: در این سفر، درخصوص جزئیات صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور که در آینده نزدیک تاسیس خواهد شد گفت‌وگو‌هایی انجام گرفت.

این مسئول از توافقات اولیه در زمینه امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی بین ایران و ازبکستان خبر داد و تصریح کرد: سال گذشته، عباس علی‌آبادی وزیر وقت صمت به ازبکستان سفر کرد و درباره انعقاد موافقتنامه تعرفه ترجیحی با همتای خود در ازبکستان به گفت‌وگو نشست؛ دو کشور بیش از ۶ ماه، مذاکرات موافقتنامه تعرفه ترجیحی و سند گواهی مبدا و چالش‌های پیش رو را بررسی و حل کردند و هم اکنون توافق‌های اولیه به منظور امضای این موافقتنامه ایجاد شده است.

گداری با اشاره به نقش سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه تسهیل روابط تجاری ایران و ازبکستان، ادامه‌داد: کد کالا‌هایی که مشمول تعرفه ترجیحی شوند مشخص شده است و سازمان توسعه تجارت ایران تلاش دارد که در مدت زمان کوتاهی تعداد اقلامی که مشمول تعرفه ترجیحی می‌شوند را افزایش دهد.

به گفته سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، قوانین و مقررات داخلی دو کشور باعث کند شدن روند امضای توافقنامه تجارت ترجیحی شد.

وی با بیان اینکه اقدامات رفت و برگشتی در تجارت باید با جدیت دنبال شود، گفت: هم اکنون عدد تجارت دو کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار است، اما اگر تجارت در حوزه خدمات فنی و مهندسی، تولید واگن، توربین، فولاد، ورق فولادی، آهن اسفنجی، میلگرد و محصولات پتروشیمی دنبال شود، شاهد رشد مناسبات تجاری دو کشور خواهیم بود؛ در سفر اخیر مقامات ازبکی به ایران تلاش شد مشکلات بین شرکت‌های فولادی حل و فصل شود.

گداری ابراز امیدواری کرد که میزان مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور در میان مدت به بالای یک میلیارد دلار برسد، اما می‌توان چشم‌انداز بلندمدت تجارت پنج میلیارد دلاری را برای دو کشور متصور شد.

گفتنی است؛ وزیر سرمایه گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان هفته گذشته به ایران سفر کرد و با محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و سیدمحمد اتابک، وزیر صمت دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا