کد خبر: 051103190413
جامعه و فرهنگروزنامهگردشگری

کاربر جدید: عاشق از قاضی نترسد…

امید مستوفی راد – دکترای جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک

 برای وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی

کسانی که فکر میکنند با نقد کردن ما به عملکرد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این مدت زمان کوتاه در دولت چهاردهم، و یا چیدمان پست های مدیریتی،  پشت آقای صالحی امیری خالی می شود و موافقان و همراهانشان از جمله اینجانب  با او قهر می کنند سخت در اشتباهند. چرا که اگر از این وزیر شیک پوش و بسیار جدی درکار ناامید شده بودیم نقد و نگارشی هم در کارمان نبود.

اتفاقا به نظرم آقای صالحی امیری انسان بسیار با ملاحظه ای ست و صد البته مبادی آداب و اخلاق. و انتخاب هایش جز از سر مصلحت  نیست اما موضوع مطالبات و خواسته های دقیق کارشناسی از جنس دیگر است که هیچ وقت و در هیچ دوره ای هم تمامی ندارد.

تا شاید بتوان با بالا بردن سطح مطالبه گری، فرصت های بهتری را در این مجموعه و در راستای ارتقای فرهنگی کشور به وجود آورد. انتظار بالا رفتن سطح خواسته های یک وزارتخانه مخالفت محسوب نمی شود بلکه افراد را از رفتن در مسیر اشتباه باز می دارد و آینده ای بهتر را برای همه تضمین می کند. اساسا عرصه فرهنگ و سیاست عرصه دلخوری و قهر و آشتی نیست.

ما هم قرار نیست با یک انتخاب یا ابقا شخصی که خوشمان نیامده است اعتمادمان را از دست بدهیم. هر وزیری متناسب با اشراف اطلاعاتی که دارد وقایع پیرامونش را می سنجد و تصمیم می گیرد و عمل می کند  و این رفتار بسیار متعارفی است و ما هم می دانیم.

اما آقای وزیر! ما شرایط فعلی وزارتخانه را می دانیم و تا حدودی هم با مسائل و وقایع امروز منطقه و جهان هم آشناییم حتی اولویت ها را هم درک می کنیم، معنی وفاق را هم لااقل در لغتنامه ها ورق زده ایم و اغلب ما هم می دانیم اگر در وزارتخانه ای دیگر( از جنس اقتصادی اش) مشغول به کار می شدیم لااقل کمتر هشتمان گرو نهمان بود و از پانزدهم هر ماه ماشین حساب گوشی مان را دائما جلوی چشمانمان نمی گذاشتیم.

این ها همه درد دل بود و شاید هم پراکنده گویی. چرا که می دانیم جنابعالی به اندازه کافی گرفتاری دارید و آنقدر مسائل مهمتری در این وزارتخانه و دولت هست که دیگر فرصتی برای شنیدن درد های  کارشناسان ساده این وزارتخانه ندارید.

البته می دانم آماده هستی بگویی شبها فقط چند ساعت می خوابی  و تمام وقتتان  صرف امورات اداری و جلسات و بازدیدهای استانی و منطقه ای می شود و مشکلات تمامی ندارد. پس خیلی مزاحمتان نمی شوم چون می دانم با دست خالی و صندوق خالی هم نمی شود کاری کرد و انتظار معجزه هم نباید داشت.

آقای وزیر!  سه ماه و اندی از آمدنتان می گذرد  بدنه ی این وزارتخانه به تحرک نیاز دارد، باید سریع از این رکود و رخوت و خاموشی بیرون بیاید، چشم انداز روشنی برای این شرایط به وجود بیاورید  ما همراهتان هستیم و به شما کمک خواهیم کرد.

سه ماه و شش ماه و یک سال و… به سرعت میگذرند حل مشکلات این وزارتخانه  با شناخت دقیق آن حل می شود از انتصاب مدیران عاقل و متخصص غافل نشوید دلمان نمی خواهد دو سال بگذرد و هنوز در پیچ و خم یک کوچه سرگردان باشیم.

کارهای شما در طی این مدت کوتاه چند ماهه جای قدردانی دارد اما اجازه دهید آنها را در رسانه ی رسمی وزارتخانه تان بازگو نمایم اینجا جای مطالبه گری و بالا بردن سطح توقعات است. برای اینکه نگذاریم شبها خواب راحت به چشمانتان بیاید. برای اینکه از ۲۴ ساعت زمان ۱۸ ساعتش را صرف بهبود اوضاع این سه حوزه فرهنگی – اقتصادی نمایید البته کمی خودخواهانه است به خاطر اینکه جنابعالی را جزو بهترین ها می خواهیم.

آقای وزیر! قطعا در صداقت جنابعالی شک نداریم و می دانیم به بسیاری از گزارشات رسمی و آمارهای قبلی وزارتخانه دل خوش نمی کنید تصمیم بگیرید و با قاطعیت بدون توجه به سفارش کنندگان سیاسی، هر آنچه می دانید صلاح و مصلحت این وزارتخانه است اجرا کنید.

پشت میز کارتان بنشینید و اساسی ترین و در اولویت ترین مشکل هر کدام از سه حوزه ( قابل دسترس) را از معاونان تان بخواهید و آنها را موظف کنید ظرف یک مدت تعیین شده آن را مرتفع کنند حتی اگر نیاز باشد به خاطرش با رئیس جمهور یا یکی از سران سه قوه مطرح کنید.

همانطور که می دانید توجه به خواسته های جامعه و مردم جزو اولویت هاست. منافع ملی اقتضا کند دست به هر کاری باید بزنید. ملاحظه هیچ کس را هم نکنید. مشاوران امین و آگاهتان را صدا کنید تا به شما مشورت بدهند. ما فرهنگ و داشته های دینی و سرزمینی مان را دوست داریم. شما یک قدم بردارید قدر شما را بیشتر خواهیم دانست.

در پایان به ۴ در خواست بسنده میکنم:

۱-مدیران استانی را از این استان به آن استان جابجا نکنید قحط الرجال که نیست بگذارید آنها هم کمی کار کارشناسی یاد بگیرند و مثل من حقوق ۱۷ میلیون تومانی بگیرند در عوض کارشناسانی که فهم و درک مدیریتی خوبی دارند  را با شجاعت به جای آنها بگذارید.

۲-صنایع دستی را با تقویت بخش خصوصی آنقدر قدرت بدهید تا به استقلال واقعی برسد و از تصدی دولت خارج شود مگر قرار نبود جایگزین نفت کشورمان شود؟ پس چرا هنوز آبشخورش دولت است؟ و بیمه و تسهیلات و هزار و یک جور نازش را ما می کشیم؟

۳-گردشگری داخلی در شرایط فعلی کشور بیشتر از همیشه نیاز به مراقبت و توجه دارد. گردشگری خارجی در شرایط فعلی جهان بگذاریم در استراحت باشد ( سفرهای مذهبی کشورهای همسایه همیشه در اولویت است)

۴-حرائم  و تعیین محدوده های میراث فرهنگی ضوابط و استانداردهای ملی و جهانی خودش را دارد  منفعت و مصلحت هیچ فرد و نهاد و ارگان دولتی نباید در آن لحاظ گردد باید بیش از پیش برای جامعه مخاطب شفاف سازی کرد تا  سو تفاهمی به وجود نیاید.

لسان الغیب کمک می کند:

دردم از یار است و درمان نیز هم

دل فدای او شد و جان نیز هم

عاشق از قاضی نترسد می بیار

بلکه از یرغوی دیوان نیز هم

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا