کد خبر: 010304206386
اخبار شرکت هاتولید و بازرگانیصنعت و معدنشمسی‌نیا در نشست خبری عنوان کرد:

مصرف گاز و برق را کاهش دادیم، اما گرانی انرژی جبران‌ناپذیر بود

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد سنگان با اشاره به اقدامات گسترده برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در این مجموعه صنعتی، اعلام کرد: با وجود کاهش چشمگیر مصرف برق و گاز در فرایندهای تولید، جهش بهای انرژی در سال جاری، منجر به افت ۳۰ درصدی سود شرکت شده و چالش نقدینگی را برای فولادسازان تشدید کرده است.

به گزارش‌عصراقتصاد،سیدعلی شمسی‌نیا، معاون بهره‌برداری شرکت فولادسنگان در حاشیه نشست خبری روز دوم نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد،از عملکرد این شرکت در حوزه مصرف انرژی دفاع کرد و گفت:توانسته‌ایم مصرف برق را از بیش از ۴۵ کیلووات به ۳۶ کیلووات بر تن و مصرف گاز را از ۱۶ تا ۱۸ مترمکعب به حدود ۱۲.۵ مترمکعب بر تن کاهش دهیم ،در برخی موارد حتی این رقم به ۱۲ نیز رسیده است.

وی با بیان اینکه افزایش شدید هزینه‌های انرژی، بخش مهمی از سود شرکت را تحت تأثیر قرار داده، تصریح کرد:در سال جاری حدود ۳۰ درصد سود فولاد سنگان به‌دلیل رشد بهای گاز و برق از بین رفت. این روند اگر ادامه پیدا کند، تولیدکنندگان فولاد در سراسر کشور را با بحران نقدینگی روبه‌رو خواهد کرد.

شمسی‌نیا یکی از چالش‌های عمده صنعت فولاد کشور را مصرف بالای انرژی در حلقه‌های مختلف زنجیره تولید از معدن تا گندله‌سازی و احیای مستقیم دانست و افزود:مصرف آب در این زنجیره، به‌ویژه در بخش گندله‌سازی، بسیار بالاست و همین موضوع باعث می‌شود در زمان‌هایی خاص، یکی از حلقه‌ها دچار مشکل شده و کل زنجیره تولید را تحت تأثیر قرار دهد.

معاون بهره‌برداری فولاد سنگان با اشاره به اقدامات استانی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی گفت:در استان خراسان با همراهی استانداری، اداره صمت و شرکت گاز، پویش کاهش مصرف گاز راه‌اندازی شد و طی آن بخاری‌های کم‌مصرف جایگزین بخاری‌های پرمصرف شدند؛ این طرح تا ۴۶۶ مترمکعب در سال صرفه‌جویی به همراه داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به وضعیت معادن سنگ‌آهن در کشور پرداخت و اظهار کرد: سه معدن بزرگ کشور شامل گل‌گهر، چادرملو و سنگان، ستون فقرات تأمین مواد اولیه صنعت فولاد هستند. برآورد ما از ذخایر معدن سنگان بیش از دو میلیارد تن است، اما تاکنون تنها حدود ۳۰۰ میلیون تن آن استخراج شده است.

شمسی‌نیا همچنین با اشاره به تأثیر کمبود گاز در زمستان گذشته گفت:در برخی دوره‌ها، قطع گاز واحدهای احیای مستقیم موجب افت تولید و انباشت حدود ۹۰۰ هزار تن گندله بدون مصرف شد؛ این امر نشان می‌دهد که بحران انرژی به‌طور مستقیم بر بهره‌وری و تداوم تولید تأثیر می‌گذارد.

وی با وجود تمامی محدودیت‌ها، از تحقق هدف‌گذاری تولید در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: موفق شدیم بیش از ۵ میلیون تن تولید داشته باشیم که معادل ۹۵ درصد ظرفیت اسمی واحدهاست. در این مسیر، ثبت رکورد ۴۸۰ هزار تنی تولید ماهانه و ۱۵ هزار تن در روز از دستاوردهای ما بود.

معاون بهره‌برداری فولاد سنگان در پایان از برنامه‌های آینده این شرکت سخن گفت و تصریح کرد: در حال حرکت به‌سمت اتوماسیون فرایندها هستیم تا وابستگی به اپراتور کاهش یابد و کیفیت تولید به‌صورت پیوسته حفظ شود. تجهیزاتی نیز داریم که با اندازه‌گیری پارامترهایی چون رطوبت و زاویه بهینه، شرایط تولید را به‌صورت هوشمند تنظیم می‌کنند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا