کد خبر: 020602136258
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیبورس

کمک به دو طرفه شدن بازار سرمایه با قرارداد آتی تک‌سهم

مدیرعامل بورس تهران گفت: این برنامه وجود دارد که با توجه به فراهم شدن زیر ساخت‌ها و موارد مد نظر تا پایان سال ۳۰ نماد، قرار داد آتی را در بورس تهران فعال کنیم که قرارداد به دو طرفه شدن بازار سرمایه بسیار کمک می‌کند.

گودرزی مدیرعامل بورس تهران گفت:  برنامه داریم تا پایان سال ۳۰ نماد، قرار داد آتی را در بورس تهران فعال کنیم البته به شرط داشتن زیر ساخت لازم  و این که oms‌ها مجوز‌های خود را از سازمان بورس دریافت کنند به تدریج  تعداد نماد‌ها را افزایش خواهیم داد. قرار آتی تک سهم به دو طرفه شدن بازار سرمایه  بسیار کمک می‌کند.

پیش از نیز گودرزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود، دو طرفه شدن بازار یعنی روند های بازار صعودی و نزولی نیست که باعث می شود سرمایه‌گذار سود یا ضرر کند با این ابزار در هر روندی مثبت و منفی می‌تواند بر اساس تحلیل خودش بازدهی مد نظر را بدست آورد.

او در ادامه مطرح کرد: به عنوان مثال فرض کنید اگر قرار داد آتی تک سهم نداشته باشیم زمانی سرمایه گذار سود می کند که یک دارایی را خریداری و قیمت آن افزایش داشته باشد ولی زمانی که قرار داد آتی سهام وجود دارد هنگامی که سرمایه گذار احساس می کند قیمت ها در حال کاهش است اقدام به فروش آتی می کند حالا فرض کنید سهم را روی یک قیمت فروخته و قیمت ها هم کاهش پیدا کرده است فاصله بین قیمت جدیدی که در بازار با اُفت ایجاد شده با قیمتی که فروخته شده سود فرد می شود.

 به گفته او، دو طرفه شدن بازار از هیجانات به شدت جلوگیری کرده و روند های صعودی و نزولی را منطقی می کند به طور کل این ابزار عرضه و تقاضا را بر اساس تحلیل بازیگران بازار متعادل می کند.

قرار داد آتی تک سهم، شاخه ای از قرار دادهای آتی

معاون عملیات بازار بورس تهران مهدی زمانی سبزی  نیز گفته بود : قرار داد آتی تک سهم، شاخه ای از قرار دادهای آتی است که در مقابل تعهد تعریف می شود یعنی دو طرف( کسی که تمایل دارد در آینده در پوزیشن خرید باشد و طرف مقابل که در پوزیشن فروش قرار گیرد) یک توافق با یکدیگر منعقد می کنند که در زمانی مشخص در آینده این خرید و فروش را انجام دهند.

گفتنی است که ۱۰ خرداد برای اولین بار در نمایشگاه صنعت مالی از قرارداد آتی تک سهم روی ۳ نماد بورسی شستا، شتران وگام بانک صادرات رونمایی شد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا