گزارش سیاستی بررسی سامانههای هوشمند کشف تقلب منتشر شد
پژوهشکده پولی وبانکی گزارش سیاستی بررسی سامانههای هوشمند کشف تقلب را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، در خلاصه مدیریتی این گزارش آمده است: تقلب و فعالیتهای متقلبانه عواقب مالی فاجعهباری دارد.
تقلب مالی یک مشکلی اساسی است که هم در بخش مالی و هم زندگی روزمره تأثیر میگذارد و آثار بسیاری در یکپارچگی و اعتماد در بخشهای مالی دارد و خسارات زیادی به اقتصاد دولتها، سازمانها، بخشهای خصوصی یا حتی افراد جامعه وارد میکند.
به همین دلیل، صنعت بانکداری دنیا روی متخصصان این حوزه (دانشمندان داده، مهندسان مالی) سرمایهگذاری کرده است. بسیاری از مطالعات تحقیقاتی انجامشده توسط سازمانهای تحقیقاتی برجسته مانند گارتنر، فورستر و غیره نشان دادند که روند وقوع تقلب همچنان رو به افزایش و برای بهبود کشف تقلب تلاش مستمر لازم است.
پیشگیری از تقلب و کشف تقلب دو جنبهٔ متفاوت از یک نظام مالی است: پیشگیری اولین دیوار دفاعی است و معمولاً به سیستمها اجازه میدهد از هرگونه تهدیدی جلوگیری کنند، اما تشخیص، شناساییِ یک حملهٔ درحال انجام یا قبلاً رخداده است؛ پیشگیری اولین لایه است، درحالیکه شناسایی، لایهٔ بعدی حفاظت و ایمنسازی سیستم در برابر تقلب محسوب میشود.
تشخیص تقلب فرایندی واکنشی است، اما بازدارندگی از تقلب، استقامت یک سیستم در برابر هرگونه تلاش متقلبانه است و کاری چالشبرانگیزتر است.
بانکها معمولاً برای پیشبینی و کشف تقلب به الگوهای رفتاری گذشته متکیاند؛ اما با ظهور الگوهای جدید تقلب و پیچیدهترشدن آنها، پروفایل رفتاری کامل مشتری و شناسایی الگوهایی که بتواند بهسرعت با الگوهای جدید سازگار شود، ضروری است.