۳۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا پایان تابستان وارد مدار شود

طبق اظهارات مجری طرح، برای پاسخ به نیاز واقعی کشور، ۷ هزار مگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی لازم است و این در حالیست که هدفگذاری شده ۳۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا پایان تابستان وارد مدار شود.
به گزارش عصراقتصاد، محمد دوست محمدی مجری طرح نیروگاه های سه مگاواتی اشتهارد روزگذشته در حاشیه بازدید خبرنگاران از این نیروگاه گفت: تاکنون بخش کمی از این ظرفیت تحقق یافته است و با چالشهای متعددی مواجه هستیم.
وی افزود: این پروژه شامل ۱۲ نیروگاه ۳ مگاواتی است که مجموعاً ۳۶ مگاوات ظرفیت دارند.
دوست محمدی ادامه داد: این پروژه از اسفند ۱۴۰۳ کلید خورده و پیشرفتهای ملموسی داشته، اما همچنان نیازمند تجهیزات بیشتر و رفع موانع است.
وی اضافه کرد: ترخیص کالا از بنادر، بهویژه بندر شهید رجایی، یکی از اصلیترین موانع پیشرفت پروژههاست.برخی تجهیزات مانند پایهکوبها هنوز در گمرک ماندهاند و باعث کند شدن عملیات اجرایی شدهاند.
دوست محمدی با بیان اینکه مشکلات مالی و ارزی، ثبت سفارش دولتی پیچیده و کند بودن فرآیندهای بانکی نیز از چالشهای جدی هستند گفت: این در حالیست که برای هر مگاوات ظرفیت، ۱.۵ هکتار زمین نیاز است.
دوست محمدی تصریح کرد: نیروگاهها در نزدیکی خطوط برق ۲۰ و ۳۳ کیلوولت ساخته میشوند تا اتصال سریعتر صورت گیرد.
مجری طرح نیروگاه های سه مگاواتی اشتهارد ادامه داد: واردات ۲۰۰ مگاوات تجهیزات و تلاش برای کاهش وثایق بانکی برای تسهیلات در دستور کار ساتکا قرار گرفته است
وی همچنین اضافه کرد: با ترخیص پایهکوبها و تجهیزات بیشتر، جهش در تولید انرژی خورشیدی از خرداد ۱۴۰۴ پیشبینی میشود.
دوست محمدی همچنین اظهار کرد: در صورت رفع موانع، هدفگذاری شده تا ۳۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا پایان تابستان وارد مدار شود.
وی همچنین خبر داد: دو کشور خارجی قرارداد کوتاهمدت امضا کردهاند، اما تنها ۱۰٪ از تعهدات خود را انجام دادهاند.
وی ادامه داد: تاکید شده که شرکتهای داخلی باید در طراحی، نظارت و اجرا نقش کلیدی داشته باشند.
دوست محمدی گفت: موفقیت پروژههای انرژی خورشیدی در کشور، کاملاً مشروط به هماهنگی نهادهای دولتی، تسهیل در ترخیص کالاها، تامین مالی مناسب و حمایت قانونی از سرمایهگذاران است. اگر موانع فعلی برطرف شود، ایران میتواند جهشی واقعی در تولید انرژی پاک و پایدار داشته باشد؛ که هم در پاسخ به نیاز داخلی و هم در مسیر کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی مشکلات موجود را از این ببرند.