۳۵ سال توسعه آبی و برقآبی در ایران در شرکت آب و نیرو/ حضور موثر در مدیریت منابع آب و اشتغالزایی
یک مدیر شرکت آب و نیرو با اشاره به سابقه ۳۵ ساله این شرکت در توسعه زیرساختهای آبی و برقآبی در ۲۴ استان کشور، از نقش مهم و تاثیرگذار این شرکت در تولید انرژی پاک، مدیریت منابع آبی، بهبود کشاورزی و اشتغالزایی سخن گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، علیاکبر صابری مدیر روابط عمومی شرکت آب و نیرو، در حاشیه بیستمین نمایشگاه صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب، با اشاره به سابقه ۳۵ ساله این شرکت گفت: شرکت آب و نیرو با فعالیت در ۲۴ استان کشور، پروژههای بزرگی را در حوزه زیرساختهای آبی و برقآبی به انجام رسانده است و از مجموع ۹۳ هزار مگاوات ظرفیت نصبشده برق کشور، ۱۲ هزار مگاوات آن برقآبی است که ۹ هزار مگاوات توسط آب و نیرو احداث شده است.
وی افزود: یکی از چالشهای بزرگ کشور، مدیریت شبکههای آبیاری و زهکشی پاییندست سدها بوده است. شرکت آب و نیرو با توسعه ۲۶ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به بهبود کشاورزی پایدار در مناطق مختلف کمک کرده است. همچنین پروژههای انتقال آب در استانهای خشک مانند سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و ایلام برای تأمین آب کشاورزی و شرب انجام شده است.
مدیریت سیلاب و تأمین آب شرب
صابری به نقش سدها در کنترل سیلاب اشاره کرد و گفت: در سیلاب سال ۹۸، سدهای حوزه کارون از غرق شدن بخشهای وسیعی از اهواز جلوگیری کردند. همچنین پروژههایی مانند سد کهیر در سیستان و بلوچستان توانسته است آب شرب تصفیهشده را به مناطقی که پیشتر از منابع غیربهداشتی استفاده میکردند، برساند.
وی در خصوص اشتغالزایی ناشی از پروژههای این شرکت گفت: طرحهای شرکت آب و نیرو در زمان ساخت، بیش از ۱۰ هزار نیروی مستقیم و ۵۰ هزار نیروی غیرمستقیم را به کار گرفتهاند. علاوه بر این، احداث سدها و نیروگاهها باعث توسعه گردشگری، رفاه اجتماعی و افزایش ارتباطات منطقهای شده است.
اهمیت برقآبی در شبکه سراسری
وی تأکید کرد: نیروگاههای برقآبی نقش مهمی در تعادل بار شبکه برق سراسری دارند، زیرا تنها نیروگاههایی هستند که میتوانند در کمتر از دو دقیقه به شبکه وارد یا از آن خارج شوند. این امر به پایداری شبکه در ساعات اوج مصرف کمک میکند.
صابری در بخش دیگری از سخنان خود به نقش نمایشگاهها در تعامل دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: شرکت آب و نیرو همواره از حضور بخش خصوصی حمایت کرده است. با پیگیریهای این شرکت، ماده ۱۲ قانون حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی در نیروگاههای برقآبی به تصویب رسید که امکان خرید تضمینی برق از این نیروگاهها را فراهم میکند.
وی در پایان گفت: تمامی این فعالیتها در راستای توسعه پایدار بوده است؛ توسعهای که اقتصاد، محیط زیست و جامعه را در نظر میگیرد و استفاده از انرژیهای پاک را محور قرار میدهد.