کد خبر: 160703175415
اقتصادروزنامهفناوری اطلاعات و ارتباطاتچگونه کسب و کارهای کوچک و متوسط را نجات دهیم؛

۱۰ چالش عمده تجارت الکترونیک مدرن

مهران ابراهیمیان

دنیای تجارت الکترونیک محیطی پویا را نشان می دهد که نیاز به مهارت و تخصص ویژه ای دارد، زیرا کارآفرین در این زمینه با چالش های منحصر به فردی روبرو است که با چالش هایی که صاحبان فروشگاه های سنتی با آن روبرو هستند متفاوت است، از این رو تجارت الکترونیک مستلزم دانش عمیق قوانین و مقررات آن و در عین حال توجه دقیق به امنیت داده ها و محافظت از اطلاعات حساس مشتریان است.

در ادامه به ۱۰ چالش‌ اصلی پیش روی شرکت‌های کوچک و متوسط و اقداماتی که باید در مورد آنها انجام شود را مرور می‌کنیم تا در رقابت های آتی به ویژه با اتصال به اقتصاد جهانی از چرخه رقابت دور نشوند.

این مطلب به نوعی تالیف و ترجمه اختصاصی عصر اقتصاد از رسانه بیزینس نیوز دیلی است که سعی شده متناسب با فضای کسب و کار تجارت الکترونیک در ایران تقدیم خوانندگان شود.

مطالب پیشنهادی

برجسته ترین چالش های تجارت الکترونیک مدرن

۱- امنیت سایبری: سایت های تجارت الکترونیکی کوچک به محافظت پیشرفته در برابر خطرات الکترونیکی و ایجاد یک سیستم امنیتی قوی نیاز دارند که از داده ها و عملیات آنها محافظت کند.

توجه داشته باشید که اگر شرکت های متوسط و کوچک مورد حمله سایبری قرار گیرند، توقف تجارت، حتی برای مدت کوتاه، می تواند عواقب جدی داشته باشد، با توجه به اینکه هر فروش نشان دهنده ستون اساسی تداوم آن است. بنابراین، صاحبان کسب‌وکارهای کوچک به یک چارچوب جامع امنیت سایبری نیاز دارند که به حفاظت از داده‌ها کمک می‌کند و کارمندان را قادر می‌سازد تا به طور موثر با حملات سایبری مقابله کنند.

این امر با اجرای اقدامات امنیتی سختگیرانه مانند کنترل دقیق دسترسی به داده ها و استفاده از نرم افزارهای امنیتی تخصصی قابل دستیابی است.

شرکت‌ها همچنین باید یک طرح واکنش اضطراری شفاف ایجاد کنند که اقداماتی را که باید در صورت حمله سایبری انجام شود، مشخص کند.

۲- مسابقه: با وجود رقابت شدید در بازار تجارت الکترونیک، کسب و کارهای کوچک این توانایی را دارند که با ارائه ارزش های منحصر به فرد و بی نظیر، برتری پیدا کنند. به جای درگیر شدن در جنگ قیمت، بر ایجاد هویت متمایز برای برند خود و ارائه یک تجربه خرید استثنایی به مشتریان خود تمرکز کنید.

برای ایجاد یک وب سایت جذاب، کاربر پسند و سئو پسند سرمایه گذاری کنید تا حضور دیجیتال خود را افزایش دهید علاوه بر این، بخش هدف مشخصی را تعریف کنید و بر ارائه محصولات یا خدماتی تمرکز کنید که به طور خاص نیازهای آنها را برآورده کند.

انجام یک تحلیل رقابتی جامع، ارزیابی نقاط قوت و ضعف آنها و شناسایی فرصت های در دسترس شما ضروری است.

۳- اجرای دستورات: صاحب یک کسب و کار کوچک مجبور نیست تمام حجم کار را به تنهایی به دوش بکشد، زیرا ممکن است در مدیریت افزایش تقاضا با چالش هایی روبرو شود که بر کارایی عملیات او و تجربه مشتری تاثیر منفی بگذارد. برای حل این معضل، مدیریت سفارش و وظایف حمل و نقل را می توان برون سپاری کرد. با عقد قرارداد با شرکت های تخصصی، یک کسب و کار کوچک می تواند کارایی خود را افزایش داده و عملیات خود را ساده کند.

در مورد محصولات بزرگ و سنگین، توسل به شرکت های حمل و نقل مستقیم یا ارائه دهندگان خدمات لجستیک خارجی راه حلی ایده آل برای گسترش دامنه تجارت بدون نیاز به سرمایه گذاری های کلان در زیرساخت ها است.

۴- تجربه مشتری: برای دستیابی به وفاداری مشتری، چه در فروشگاه های سنتی و چه در فروشگاه های آنلاین، شرکت ها باید بر درک انتظارات مشتری و گوش دادن به نظرات و پیشنهادات آنها تمرکز کنند. شرکت ها همچنین باید برای تکامل و انطباق با نیازهای در حال تغییر مشتری آماده باشند.

یکی از مهم ترین عناصری که بر تجربه مشتری تاثیر می گذارد، قیمت گذاری و تخفیف است. عدم شفافیت در سیاست قیمت گذاری یا عدم تعادل در قیمت ها بین کانال های مختلف به اعتماد مشتری آسیب می زند و منجر به از دست دادن آنها می شود.

۵- سیاست های بازگشت و بهبودی: ممکن است اغراق آمیز باشد که بگوییم یک سیاست باز پرداخت و بازپرداخت خوب عامل تعیین کننده بین موفقیت و شکست کسب و کار است، اما بدون شک یک عامل بسیار تاثیرگذار است. در دنیای کسب و کار رقابتی، رضایت مشتری سنگ بنای ساخت یک برند قوی و قابل اعتماد است و برای اطمینان از این رضایت، محصول باید دقیقاً مطابق با آنچه تبلیغ شده است، باشد و فرآیند خرید عاری از هرگونه غافلگیری ناخوشایند باشد.

۶- هدف گذاری بازار مناسب: اولین و مهمترین گام در هر پروژه تجاری، از جمله تجارت الکترونیک، دستیابی به سازگاری بین محصول و تقاضای بازار است. سازگاری به سادگی به معنای میزانی است که یک محصول می تواند نیازها و خواسته های مشتریان هدف را برآورده کند، با این حال شناسایی بازار مناسب می تواند یک چالش باشد. لذا اگر مطمئن نیستید مشتری ایده‌آل شما کیست، با پیش‌فرض‌هایی در مورد ویژگی‌های آن‌ها شروع کنید و کمپین‌های تبلیغاتی را در پلتفرم اجتماعی مانند اینستاگرام ایتا و…به این مخاطبان هدف هدایت کنید.

همچنین هنگامی که اولین فروش خود را انجام دادید، سعی کنید تا حد امکان اطلاعات این مشتریان را جمع آوری کنید، سپس افراد بیشتری را شبیه به آنها جستجو کنید. پس از تعیین مناسب بودن محصول برای بازار، می توانید برنامه های بازاریابی موثری را برای دستیابی به مشتریان هدف خود شروع کنید.

۷- تجارت الکترونیک بدون مرز: با افزایش پلتفرم های تجارت الکترونیک در سطح جهانی، خرید از هر جای دنیا به راحتی و بدون محدودیت جغرافیایی در دسترس قرار گرفته است. بنابراین، شرکت های تجارت الکترونیک باید فراگیرتر باشند و پایگاه مشتریان متنوعی از فرهنگ ها و پیشینه های مختلف را هدف قرار دهند اگر چه اکنون برخی با واسطه دسترسی به فروشگاه های بزرگ و انلاین جهان دارند اما می توان این تجربه را معکوس و از هم اکنون برای ورود به بازارهای جهانی به تدریج وارد شد. برای برآوردن نیازهای یک پایگاه مشتری متنوع، شرکت ها باید محتوا را به چندین زبان از جمله زبان مادری مشتریان ارائه دهند.

مطالعات نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق خریداران آنلاین ترجیح می دهند به زبان مادری و ارزهای محلی خود خرید کنند، که اهمیت بومی سازی در تجارت الکترونیک را تایید می کند.

از این تکنیک بسیاری از مهاجرانی که در خارج از مرزها هستند برای خود کاسبی راه انداخته اند که بدون شک این روند را می توان برای محصولات منحصر به فرد ایرانی معکوس کرد.

۸- واقعیت افزوده: انتظار می رود بازار واقعیت افزوده شاهد رشد فوق العاده ای باشد که تا سال ۲۰۲۵ از ۱۹۸ میلیارد دلار فراتر رود. واقعیت افزوده به فروشگاه‌های تجارت الکترونیک این توانایی را می‌دهد تا یک تجربه خرید همه جانبه را ارائه دهند، جایی که مشتریان می‌توانند محصولات را به گونه‌ای تجسم کنند که گویی واقعاً در محیط واقعی خود وجود دارند. اگر اینترنت ایران اجازه دهد ، هر کس در ایران بتواند با قدرت به این موضوع وارد شود بدون شک می تواند برنده موفقی باشد.

این فناوری اعتماد مصرف کنندگان را در تصمیم گیری خرید افزایش می دهد، زیرا به آنها امکان می دهد اطمینان حاصل کنند که محصول انتخابی کاملاً با سلیقه و فضای آنها مطابقت دارد. لذا اگر محصولات شما با فناوری واقعیت افزوده سازگار است، ادغام آنها در فروشگاه آنلاین شما یک گام استراتژیک برای افزایش فروش شما و ارائه یک تجربه خرید منحصر به فرد به مشتریان شما خواهد بود.

۹- تجارت اینترنت اشیا: تجارت اینترنت اشیا ( IoT ) مصرف کنندگان را قادر می سازد تا با استفاده از دستگاه های هوشمند مختلف، مانند بلندگوهای هوشمند و اتومبیل های متصل، خرید آنلاین انجام دهند.امروزه با توسعه فناوری رابط های برنامه نویسی کاربردی ( API )، شرکت ها به راحتی می توانند محصولات خود را در بازارهای جدید عرضه کنند. بنابراین، فروشگاه های تجارت الکترونیک باید به داده های محصول خود توجه کنند تا خواسته های این بازارهای نوظهور را برآورده کنند.

۱۰- دستیابی و افزایش فروش: بعد از اینکه محصولات خود را تعریف کردید، وب سایت خود را ایجاد کردید و یک برنامه بازاریابی جامع تهیه کردید، مهم ترین گام تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری است.

شاید ساده به نظر برسد، اما رسیدن به فروش به چیزی فراتر از ارائه یک محصول خوب نیاز دارد.همچنین باید توجه داشته باشید که برای افزایش فروش خود، ارائه یک محصول خوب کافی نیست.

در اینجا نقش وب سایت شما مطرح می شود، زیرا رابط دیجیتالی کسب و کار شما است و عاملی است که مستقیماً بر تصمیم خرید تأثیر می گذارد.
غلبه بر چالش های تجارت الکترونیک برای باز کردن مشاغل جدید

در دنیای پرشتاب تجارت الکترونیک، چه یکی از پیشگامان اولیه باشید و چه به دنبال پیوستن به آنها باشید، فرصت های امیدوار کننده زیادی در مقابل خود خواهید یافت.

با این حال، ممکن است با چالش هایی روبرو شوید که مانع پیشرفت شما شود، اما اجازه ندهید این چالش ها شما را دلسرد کنند، با به کارگیری نکاتی که در بالا به آن اشاره کردیم، می توانید این چالش ها را به فرصت های طلایی برای رشد کسب و کار خود تبدیل کنید و سود خود را افزایش دهید.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا