۱۰۰ هزار نفر در لندن به تظاهرات برای آتش بس در غزه پیوستند
الهه حسینی
گاردین گزارش داد حدود ۱۰۰ هزار نفر در لندن تظاهرات کردند و خواستار آتشبس در غزه شدند.
به گزارش عصراقتصاد، در این گزارش آمده است: دهها هزار نفر روز گذشته در مرکز شهر لندن راهپیمایی کردند و خواستار آتشبس در غزه شدند. بسیاری از معترضان، از امتناع دولت انگلیس از حمایت از آتش بس ابراز خشم کردند.
در حالی که اسرائیل تهاجم خود به نوار غزه را افزایش داد، ۲۲۰۰ مایل دورتر حدود صد هزار نفر در تازه ترین تظاهرات در حمایت از آتش بس در نوار غزه شرکت کردند. بزرگی این تظاهرات با راهپیمایی شنبه گذشته در حمایت از فلسطین در انگلیس قابل مقایسه بود.
یکی از تفاوتها میان این دو تظاهرات، حال و هوای متنشنج تر راهپیمایی دیروز نسبت به راهپیماییهای قبلی بود که منعکسکننده رویدادهایی بود که در غزه رخ میدهد و خشم گسترده مردم از رویکرد دولت انگلیس به این درگیری را نشان می دهد.
قبل از این تظاهرات، جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه درخواستها برای آتشبس به وضعیت درگیری کمکی نمیکند موجب ناامیدی شد.
در میان شرکت کنندگان در راهپیمایی، هف مورالس ۵۶ ساله و مدیر یک شرکت حضور داشت که آمده بود تا انزجار خود را از دولت انگلیس اعلام کند. او گفت: «برای اولین بار در زندگیام از انگلیسی بودنم خجالت میکشم، به هر حال عمری از من گذشته است» وی افزود: «موضع کلی انگلیس وحشتناک بوده است – (موضع انگلیس) اجتناب از مشاهده نسل کشی در حال وقوع است”.
همسر او، نادیا ۵۶ ساله، نیز درگیر مسئله ای بود که ظاهراً بسیاری را در راهپیمایی خشمگین کرده بود: تصمیم انگلیس مبنی بر دادن رای ممتنع به قطعنامه روز جمعه سازمان ملل متحد که خواستار «آتش بس بشردوستانه» فوری در غزه بود. او در حالی که سرش را تکان می داد، گفت:”آنها حمایت از آتش بس را وتو کردند – وای.”
جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر خطاب به معترضان در میدان پارلمان گفت:”وقتی کودکان با سلاحهایی کشته می شوند که مستقیم وارد اتاقهای خانهشان می شوند، آیا درخواست آتشبس چیز زیادی است. این یک لکه ننگ ابدی است که دولت انگلیس رای ممتنع داد”.
در میان جمعیت عظیمی که پرچم بزرگ فلسطین را در دست داشتند، سعد میا ۴۷ ساله اهل لندن ابراز امیدواری کرد که حضور گسترده دیگری از معترضان بتواند بر دولت تأثیر بگذارد. او گفت: “دولت نماینده ماست – باید درخواست آتش بس کند. این چیزی است که اکثریت مردم می خواهند.”
مسئله دیگری که در اذهان معترضان قرار داشت، قطعی کامل ارتباطات با غزه بود که تماس بیشتر غیرنظامیان را با جهان خارج تقریباً غیرممکن کرده است.
شازمین نعیم ۲۴ ساله گفت می ترسد که این قطعی و خاموشی برای پنهان کردن جنایات جنگی اسرائیل طراحی شده است. وی گفت: “اسراییل این آزادی را دارد که هر کاری که می خواهد انجام دهد، زیرا تلاش می کند فلسطینی ها را از بین ببرد. روزنامهنگاران غزه که ما آنها را دنبال میکردیم ناپدید شدهاند، آنچه در حال وقوع است اصلاً ثبت نمی شود. ما می خواهیم حقیقت نشان داده شود.”
منبع:
https://www.theguardian.com/world/2023/oct/28/100000-join-london-march-against-strikes-on-gaza