کد خبر: 06020023720
بازارروزنامه

۲ دلیل گمرک برای ترخیص نشدن محموله مرغ

معاون گمرک ایران دو دلیلی که باعث ترخیص نشدن گوشت مرغ در گمرک شده را تشریح کرد.

مهرداد جمال‌ ارونقی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا درباره ترخیص نشدن محموله ۹۰ تنی گوشت مرغ در گمرک اظهار کرد: ایستایی محموله گوشت مرغ در گمرک به دو دلیل است. اول اینکه هنوز کد رهگیری بانک یا همان ساتا صادر نشده است در نتیجه کالا قابل ترخیص نیست اما با توجه به حساسیت موضوع و اینکه کالا فسادپذیر است سعی بر این است که این محموله در حداقل زمان از گمرک ترخیص شود بنابراین با ترخیص کالا بدون کد رهگیری بانک موافقت شده‌ است.

او با بیان اینکه موضوع دیگر اخذ مجوز دامپزشکی است، ادامه داد: اخذ مجوز قانونی دامپزشکی از سوی صاحب کالا الزامی است و از آنجایی این کالاها به صورت مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط است گمرک بدون این مجوز به هیچ‌عنوان نمی‌تواند اجازه ترخیص کالا را بدهد. به طور قطع اگر مجوز قانونی کالا و مجوز دامپزشکی برای این کالا صادر شود، در حداقل زمان ممکن نسسبت به ترخیص کالا اقدام می‌کنیم.

معاون گمرک ایران درباره احتمال صادر نشدن مجوز از سوی دامپزشکی گفت: در این صورت حالت‌های مختلفی متصور است و بستگی به چند عامل دارد اما اگر مجوز دامپزشکی درباره این کالا صادر نشود، احتمالا محموله مرجوع خواهد شد.

توضیح سازمان دامپزشکی

مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور هم دلیل تاخیر در ترخیص مرغ‌های وارداتی را اطمینان از سلامت آن‌ها عنوان کرد و افزود: ما امین سلامت سبد غذایی مردم هستیم و اجازه نداریم این مهم را به خطر بندازیم حتی اگر این مرغ‌ها برای شرکت‌های دولتی باشد.

مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور درباره دلیل تاخیر در ترخیص مرغ‌های مانده در گمرک، گفت: طبق ماده ۹ قانون سازمان دامپزشکی کشور وقتی کالای اساسی وارد کشور می‌شود باید در مرز مورد آزمایش قرار گیرد تا میزان تطابق آن با الزامات بهداشتی کشور  مورد بررسی قرار گیرد تا پس از اطمینان از سلامت اجازه ترخیص داده شود.

حمید نجار ادامه داد: پس از آزمایش کالا چند مسیر متفاوت می‌توان برای آن متصور شد، مسیر اول کالا سلامت باشد که اجازه ترخیص داده می‌شود اما مسیر دوم آزمایش‌ها نشان دهد کالا به هر دلیلی بار میکروبی بالایی دارد در این مسیر محصول تنها بعد از سالم‌سازی اجازه عرضه پیدا می‌کند، به طور مثال در مرغ اگر بار میکروبی بالا باشد مرغ مجوز انتقال به کارخانه سوسیس و کالباس‌سازی دریافت می‌کند تا با حرارت، سالم‌سازی و پس از آن امکان عرضه پیدا کند.

نجار تصریح کرد: مواردی نیز وجود دارد که کالا سطح آلودگی بالایی دارد یا نشانه‌های از بیماری در آن دیده می‌شود یا اینکه آلوده به فلزات سنگین و مواد شیمیایی است، در این صورت اجازه ترخصی به هیچ شکلی داده نمی‌شود.

به گفته او سازمان دامپزشکی در صورت بالا بودن سطح آلودگی یا مشاهده نشانه‌های بیماری سازمان دامپزشکی دو گزینه در پیش روی صاحب کالا قرار می‌دهد، گزینه اول مرجوع کردن کالا به کشور مبدا و گزینه دوم معدوم‌سازی است.

نجار یادآور شد: معدوم‌سازی نیز قانون خود را دارد و باید آن نیز تحت نظارت شدید سازمان دامپزشکی انجام شود.

او انتقادات وارده به سازمان دامپزشکی برای تاخیر در ترخیص مرغ‌های وارداتی را غیرقابل پذیرش دانست و افزود: ما امین سلامت سبد غذایی مردم هستیم و اجازه نداریم این مهم را به خطر بندازیم. حتی اگر این مرغ‌ها برای شرکت پشتیبانی امور دام باشد که یک شرکت دولتی است.

نجار افزود: قانون و مسئولیت در برابر سلامت مردم به ما اجازه نمی‌دهد در برابر هیچ شرکتی چه دولتی و چه خصوصی استثناء قائل شویم.

او تصریح کرد: سالانه هزاران تن کالای اساسی وارد کشور می‌شود و هر نوع بی‌دقتی یا سهل‌انگاری سازمان دامپزشکی بر سلامت آن‌ها می‌تواند بهای سنگینی به دنبال داشته باشد.

نجار درباره آخرین نتایج آزمایشات سلامت مرغ‌های وارداتی گفت: نمونه‌برداری‌ها در حال انجام و آزمایش‌ها در جریان است ما از شرکت پشتیبانی امور دام می‌خواهیم تا حصول اطمینان قطعی ما از سلامت مرغ‌های وارداتی صبور باشد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا