کد خبر: 260602138137
اخبار شرکت هااقتصادسلامت و رفاهصنعت و معدن

۲۰۰ میلیون دلار ارز به بازسازی صنعت دارو تخصیص یافت

مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار ارز برای بازسازی صنعت دارو خبر داد.

به گزارش عصر اقتصاد، محمد پیکانپور در نشست هم‌اندیشی چالش‌ها و راهکارهای پیش روی صنعت داروسازی در رابطه با منابع لازم برای بازسازی و نوسازی صنعت داروسازی تصریح کرد: وزارت صمت پذیرفته است که ۲۰۰ میلیون دلار را برای بازسازی و نوسازی صنعت در اختیار حوزه دارو قرار بدهد.

از تولیدکنندگان دارو درخواست کرده‌ایم که الگوی پیشنهادی خود را ارائه دهند زیرا منابع ما محدود بوده و نیاز است که نخست با توجه به کمبود دارو و سپس ترندهای تکنولوژی اولویت‌بندی شود.

او با بیان اینکه امسال با تلاش و زحمات تمامی اعضای زنجیره تأمین بسیاری گزارش‌های کمبود دارو کم شده است، اظهار کرد: برخلاف سال گذشته توانستیم جلوی کمبودهای حادی که سال گذشته وجود داشت را بگیریم و امیدواریم با همکاری‌ دستگاه‌های مختلف، پاییز را هم بدون هیچ کمبودی پشت سر بگذاریم.

مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: پرداخت منابع ارزی اگرچه امسال مطلوب نبود، اما در مقایسه با سال‌ گذشته وضع بهتری داشته است. بیش از ۱.۴ میلیارد دلار تخصیص‌ ارز به دارو و مواد اولیه صورت گرفته که ۵۰۰ میلیون دلار آن پرداخت شد.

همچنین ۵ ماهه اول امسال ۱۵۳ میلیون دلار برای شرکت‌های مواد اولیه تخصیص پیدا کرده است.

پیکانپور با بیان اینکه امسال ۳۱ خط جدید تولیدی راه‌اندازی شده است، گفت: اکنون ۶۹ داروی جدید (new to market) و نزدیک ۴۵ مولکول دارویی جدید که قبلاً در بازار وجود نداشت، وارد بازار شده است.

او همچنین در رابطه با وضعیت داروهای مشتق از پلاسما نیز گفت: ارسال پلاسما در ۵ ماهه نخست به ۳۴۰ هزار لیتر رسیده در حالی که در کل سال گذشته ۳۳۰ هزار لیتر به خارج از کشور ارسال شده بود، افزایش پلاسمای ارسالی ما این نوید را می‌دهد که وضع فاکتورهای مشتق از پلاسما بهتر شود.

مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به مباحث مختلف در رابطه قیمت‌گذاری دارو نیز بیان کرد: در حوزه قیمت‌گذاری، برخی از شرکت‌ها اعتراض داشتند که با آن‌ها جلسه برگزار و اسناد مختلف بررسی شد و سعی کردیم با شرکت‌های مختلف همکاری کنیم.

کاهش ۴۰ درصدی قیمت داروهای تک‌نسخه‌ای

پیکانپور با اشاره به الکترونیکی شدن مراحل ثبت درخواست داروهای تک نسخه‌ای و عدم نیاز به مراجعه حضوری به سازمان غذا و دارو یادآور شد: ضمن کاهش زمان تأمین داروهای تک‌نسخه‌ای‌ از ۴ ماه به یک ماه، قیمت آن نیز حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

او همچنین با اشاره به اهمیت صرف اعتبارات اختصاص داده شده به حوزه دارو در همان حوزه نیز تصریح کرد: گزارش‌هایی وجود دارد که برخی از شرکت‌های پخش منابعی که در اختیار آن‌ها گذاشته شده است را بیش از اندازه به حوزه مکمل اختصاص داده‌اند.

طرح دارویار جزو هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر دولت قلمداد شود

مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه درخواست داده‌ایم که اعتبارات طرح دارویار جزو هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر دولت قلمداد شود، گفت: امیدواریم علاوه بر این موضوع دولت از سازمان برنامه و بودجه بخواهد که اعتبارات طرح دارویار یعنی عدد مصوب شده را به صورت منظم پرداخت کند.

پیکانپور در رابطه با آخرین وضعیت ذخیره راهبردی دارو نیز خاطرنشان کرد: دولت قبول کرده است که حدود ۸۳۵ قلم از ۳۵۰۰ قلم دارو در لیست داروهای استراتژیک قرار بگیرد و منابع برای آن اختصاص داده شود.

به صنعت دارویی که از افتخارات کشور است، توجه نشده است

رئیس سازمان غذا و دارو نیز در نشست خبری هشتمین نمایشگاه ایران فارما عنوان کرد که یکی از افتخارات جمهوری اسلامی صنعت دارویی است که آنطور که باید به آن توجه نشده است.

حیدر محمدی ادامه داد: برخلاف تمام سختی‌ها و مشکلات صنعت دارویی، صنعتی پیشرو است‌.چالش‌های موجود در صنعت مانع از پیشرفت صنعت نشده است.

او با بیان اینکه رشد صنعت دارو مثبت نبوده است، اما تولید داروهای داخلی و تکنولوژی‌های دارویی را شاهد بوده‌ایم، گفت: مشکلات تامین ارز و نقدینگی اواخر سال گذشته کام برخی از شرکت‌های دارویی را تلخ کرد اما برآورد می‌شود، شرایط مثبت‌تر است.

رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: همیشه مقامات اجرایی کشور و مسئولان سازمان غذا و دارو و دستگاه‌های مرتبط با حوزه سلامت دغدغه صنعت دارو و صنایع وابسته را داشته‌اند.

محمدی همچنین اعلام کرد که تاکنون ۲.۵ میلیارد دلار به حوزه سلامت تخصیص داده شده که حدود ۶۰ درصد آن مرتبط با حوزه دارو بوده است و حدود ۱.۷ میلیارد دلار ارز به وسیله شرکت‌ها خریداری و تامین شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان با اشاره به اینکه فاصله میان تخصیص و تامین ارز وجود دارد اما تلاش شده است تا به رقم ایده‌آل رشانده شود، گفت: از خرداد امسال با پیگیری‌های سازمان غذا و دارو شرایط صنعت دارو بهتر و هموارتر شده است.

برگزاری پانل‌ها و سمینارهای علمی برای ارتقای صنعت داروسازی در نمایشگاه ایران فارما

همچنین در این نشست خبری رئیس سندیکا صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بیان کرد: ۱۰ پانل با حضور مدیران اجرایی و اساتید دانشگاه در این پانل‌ها حضور دارند.

مهدی پیرصالحی ادامه داد: دو سمینار علمی تحت عنوان پزشکی فردی در صنعت داروسازی و سیستم مدیریت کیفیت در صنایع داروسازی با حضور مدیران و اساتید دانشگاه در ایران فارما بررسی می‌شود.

او بحث‌های سیاست‌گذاری، قیمت‌گذاری، نوآوری و هوش مصنوعی از جمله موضوعات اساسی مطرح‌شده در این پانل‌ها است.

این رئیس سندیکا با یادآوری اینکه نمایشگاه ایران فارما نمایش اقتدار و کارنامه یکساله صنعت داروسازی کشور است، ادامه داد: سلسله نشست‌های تخصصی با مدیران مربوط صنعت برای مطرح کردن چالش‌ها و مسائل متفاوت برگزار می‌شود.

پیرصالحالی از برگزاری ۷ کارگاه با موضوعات متعدد خبر داد و گفت: ۱۱ کارگاه در سالن ایران فارما کانکت با حضور شرکت‌های هند و چین و غیره برای گسترش ارتباطات خارجی و ارتقا صنعت دارو دایر می‌شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا