کد خبر: 160403165258
جامعه و فرهنگروزنامه

۵ عادتی که استرس شغلی را کنترل می کند

مهدی فتحی مقدم

امروزه فشارهای کاری یکی از ویژگی های رایج در سبک های زندگی حرفه ای مختلف است و برای بسیاری از کارکنانی که در ابتدای کار خود هستند یا فاقد تجربه و تخصص قبلی هستند، غلبه بر آن دشوار است.

گزارش شرایط کاری جهانی ۲۰۲۴ از گالوپ نشان داد که ۴۹ درصد از کارمندان در ایالات متحده و کانادا از استرس رنج می برند.

احساس فشار درونی فرد به طور کلی منجر به اغراق در واکنش‌های او می‌شود و اگر این فشارها با احساس ترس همراه باشد، موضوع پیچیده‌تر می‌شود، بنابراین فرد شروع به تفکر بیش از حد و چرخش در دایره‌های باطل عدم اطمینان و بزرگنمایی مشکلات می‌کند.

سپس، ترس شخص را وادار می کند تا سؤالاتی مانند “اگر ارتقاء مورد نظرم را دریافت نکنم چه می شود؟” اگر نتوانم آن وظیفه را انجام دهم چه؟ اگر سر وقت به قرار ملاقات برسم چه؟

این سئوالات باعث می شود احساس اضطراب و عدم اطمینان چند برابر شود، زیرا احساسات منفی میل فرد به فرار را تحریک می کند و غریزه دفاعی او را در برابر خطرات احتمالی تحریک می کند، اما این واکنش ها تا زمانی که فرد بتواند در چارچوب عقلانیت و تعمق با آنها مقابله کند، مطلقاً منفی نیستند.

یادگیری نحوه برخورد با فشارهای کاری و به طور کلی احساسات منفی که ممکن است نادرست باشد ، از تأثیر منفی فرد از آنها جلوگیری می کند و باری را که سیستم عصبی او متحمل می شود در نتیجه تفکر در مورد بسیاری از سناریوهای خطر که بر اساس آن درک می کند، کاهش می دهد.

۵ عادتی که به جلوگیری از تأثیر استرس شغلی بر زندگی حرفه ای شما کمک می کند

افزایش آگاهی و توجه: انسان باید در مواقعی که تفکرش به اغراق، دور شدن از عقلانیت و بیش از حد به مسائل منفی می اندیشد، آگاهی و توجه خود را افزایش دهد.

حتما عینی فکر کنید: این عمل مستلزم آن است که فرد سؤالات «چه می‌شد اگر» را رهگیری کند و با سؤالات عینی دیگری در مورد شواهدی که احتمالات منفی را که او به آن فکر می‌کند یا ترس‌هایی که او را کنترل می‌کنند پشتیبانی می‌کنند، مواجه شود.

آهسته تر: آهسته کردن سرعت به فرد کمک می کند تا به وضوح ببیند که چه زمانی احساسات و افکار منفی به سراغش می آیند و تا زمانی که شواهد جدیدی برای تعیین اینکه آیا آنها موجه هستند یا صرفاً وسواس هستند، از پرسیدن سوال خودداری کند.

سوالات منفی را با سوالات مثبت مقابله کنید: این عادت به سادگی در این جمله خلاصه می شود: “نگاه کردن به نیمه پر لیوان وقتی شخصی در مورد چیزهایی مانند اینکه اگر نتواند در مصاحبه شغلی قبول شود چه می شود، باید به سوال مخالف فکر کند، اگر من واقعاً موفق شدم”. آن را پاس کنم؟

به یاد داشته باشید و دوباره فکر کنید: توانایی به خاطر سپردن رویدادها، موقعیت ها و سوالات قبلی به ردیابی موارد ترس بیش از حد و تفکر منفی و آموختن از درس های آموخته شده در آن زمان کمک می کند.

و بالاخره شاید مهم ترین درس در این مورد این باشد که فرد بداند به کدام خطرات بارها و بارها فکر کرده و در نهایت پس از خسته کردن ذهنش رخ نداده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا