کد خبر: 210203159034
اخبار شرکت هااقتصادانرژیتولید و بازرگانیصنعت و معدن

۸۰ درصد تولیدات حوزه نفت و گاز در حد استاندارد یورو است

بنابر اعلام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد تولیدات حوزه نفت و گاز در حد استاندارد یورو است.

عصراقتصاد: مهندس جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در گفتگو با عصر اقتصاد درباره میزان تولید بنزین و اینکه آیا کیفیت بنزین مورد تایید سازمان ملی استاندارد است، گفت: در تولید بنزین سرجمع حدود ۱۰۷ تا ۱۱۰ میلیون لیتر تولید در کشور داریم و حدود ۷۵ درصد آن از نظر کیفیت در حد استاندارد بنزین های یورو است.

بنزین تولیدی ما هم در بخش گوگرد هم در بخش اولوفین و هم در بخش آروماتیک، استانداردهای یورو را کامل پوشش می دهد، فقط یکی از بنزین های ما تولید معمولی دارد که این بنزین معمولی سایر شاخص های زیست محیطی را کاملا پوشش می دهد. بحث اکتان بنزین در بنزین سوپر است که آن هم در پروژه ای که در پالایشگاه تهران است که از حدود ۶ تا ۷.۵ میلیون و با استاندارد یورو اضافه خواهد شد. شیراز هم امسال از شهریور ماه به بهربرداری می رسد و تحت پوشش قرار می گیرد و بنزین یورو خواهد داشت .

سالاری در ادامه گفت: تعمیرات اساسی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در فاز سوم داریم که اگر اقدامات آن انجام شود تحت پوشش قرار می گیرد. واحدهای بنزین سازی دیگری از جمله در پالایشگاه آبادان داریم که آن بخش هم اگر اصلاح شود دیگر در بحث بنزین کاری برای انجام دادن نداریم .

وی افزود: در حوزه نفت و گاز هم حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد تولیداتمان در حد استاندارد یورو تولید می شود، بقیه مجموعه که یک بخش آن آبادان است بودجه آن پیش بینی شده که از محل افزایش ظرفیت آن تامین نقدینگی شود که در واقع فاز ۲/۲ هم بتواند به عملیات اجرایی برسد و آن فاز هم اگر اجرا شود عملا حدود ۲۰ میلیون واحدی که در آنجا تولید می شود نیز به به حد استاندارد می رسد .

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: پالایشگاه های کوچکی همچون کرمانشاه چون ظرفیت آنها پایین است را از روش های دیگری که برای آن پروژه تعریف کرده اند امیداریم به سرانجام برسانیم .

وی همچنین درباره زمان اجرایی شدن پالایشگاه شهید سلیمانی گفت: پالایشگاه شهید سلیمانی در آذرماه سال گذشته مجوز شورای اقتصاد را دریافت کرد که بر اساس آن ۴۵۰ هکتار زمین خریداری شد و در اختیار سهامداران قرار گرفت و بر اساس آن هیات مدیره شکل گرفت که ۱۹ جلسه هیات مدیره برگزار شد. همچنین بخش طراحی بنیادی تشکل و مشاور طراحی بنیادی انتخاب شد و پس از آن پالایشگاه به سه فاز تقسیم شد و مدارک طراحی بنیادی به صورت بخش به بخش تمام شد که بتوانیم در گام فاز به فاز عملیات اجرایی را دنبال کنیم .

سالاری افزود: طراحی بنیادی بخش اول رشد قابل توجهی داشت و اسناد مناقصه در قالب یک لیست کوتاه برای پیمانکار تنظیم شد که بر اساس آن لیست کوتاه، پیمانکار صاحب صلاحیت بتواند به آن وارد شود .

وی درباره سهام پالایشگاه شهید سلیمانی اظهار کرد: پالایشگاه در این بخش صرفا ده درصد سهامدار است و در واقع ۹۰ درصد سهام در اختیار بانکها و سایر شرکتها است. اخیرا در هیات مدیره مجموعه پالایشگاه درخواستی مطرح بود که سهامداران تامین نقدینگی کنند و منابعشان را پرداخت کنند چون پیش بینی شده برای نیاز سال جاری حدود ۱۸۰ میلیون دلار یعنی حدودا ۸۰ همت نیاز به نقدینگی داشتند که ما جلساتی را با سهامداران و هیات مدیره داشتیم که تامین نقدینگی کنند که بر اساس این تامین نقدینگی بتوانند از ماه آینده عملیات اجرایی پروژه را شروع کنند .

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button