کد خبر: 300302130473
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیروزنامه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ طلا جایگزین دلار می شود؟

گروه بانک، بیمه وبورس- مدتی قبل، شورای جهانی طلا گزارش داد که در سه ماهه اول، ۲۲۸.۴ تُن طلا به ذخایر جهانی اضافه شده است؛ این میزان، در مقایسه با سه‌ماهه چهارم، ۴۰ درصد کاهش، اما در مقایسه با سال گذشته، ۱۷۶ درصد افزایش داشته است.

همچنین رکورد جدیدی برای سه‌ماهه اول هر سال به ثبت رسید و رکورد قبلی سه‌ماهه اول را که در سال ۲۰۱۳ میلادی ثبت شده بود، ۳۴ درصد بالاتر برد.

بیشترین خریداران طلا در سه‌ماهه اول، مربوط به آسیا بودند. بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی سنگاپور با خرید ۶۹ تُن در جایگاه نخست و چین با ۵۸ تُن، ترکیه با ۳۰ تُن و هند با ۷ تُن طلا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به‌روزرسانی‌های بانک مرکزی روسیه نیز کاهش ۶ تُنی را در سه‌ماهه نشان می‌دهد (که احتمالاً به دلیل ضرب سکه است)؛ هرچند این میزان در مجموع ۲۸ تُن از سال گذشته بیشتر است.

دلار آمریکا به طور سنتی یکی از نقاط اتکای ذخایر بانک‌های مرکزی بوده است؛ اما افزایش اخیر تقاضا برای طلا به‌عنوان نشانه‌ای از دلارزدایی تلقی می‌شود، زیرا از دلار به‌عنوان سلاحی برای افزایش فشار مالی بر روسیه به دلیل جنگ این کشور با اوکراین استفاده شد.

 در عین حال، عباسی دوانی پیشنهاد داد: گرم طلا جایگزین دلار شود و یوان چین، روبل روسیه و ریال ایران برمبنای مرجع طلا مراوده اقتصادی داشته باشند.

فریدون عباسی دوانی، نماینده مردم در خانه ملت درباره اهمیت همگرایی اتحادیه پایاپای آسیایی با سایر اتحادیه‌های اقتصادی به خبرنگار ایبِنا گفت: ضعیف کردن و از بین بردن حاکمیت آمریکا در حوزه اقتصاد بین الملل نیاز به استفاده از پول جایگزین برای دلار دارد تا این کشور دیگر نتواند برای تحمیل اهداف سیاسی خود از آن بهره برداری کند.

عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی در همین‌باره با اشاره به پول واحد در اروپا بیان کرد: اروپایی‌ها دقیقا به همین دلیل درباره یورو به یک جمع بندی رسیدند، اما به دلیل وابستگی به آمریکا، در جایگزینی آن با دلار موفق نشدند.

البته برخی از کشور‌های اروپایی مانند انگلستان که پول خود را حفظ کرد، ساز تفرقه افکنانه زد زیرا به فکر استقلال اقتصاد کشور خود بود و دقیقا به همین دلیل از اتحادیه اروپا خارج شد که این مسئله خود یکی از دلایل عدم موفقیت اروپا در برابر آمریکا محسوب می‌شود.

نماینده مردم کوه چنار و کازرون در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون قدرت‌های دیگری غیر از آمریکا به لحاظ اقتصادی در دنیا به وجود آمده‌اند و موفق شده‌اند تا از حیث سرزمینی و سیاسی خود را به تثبیت برسانند و به پیشرفت‌های علمی و فن‌آوری قابل توجهی دست پیدا کنند.

قاعدتا چنین کشورهایی به دنبال تثبیت اقتصادی خود هستند، بنابراین ارتقای پول ملی در منطقه باید مورد توجه قرار گیرد و این ایده در دنیا به‌ویژه آسیا به وجود آمده که تبادل بین پول‌های ملی کشور‌ها انجام گیرد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در ادامه تصریح کرد: کاملا روشن است که تبادل پولی بین کشور‌های عضو اتحادیه باید با مرجعی غیر از دلار سنجیده شود.

یک پیشنهاد این است که گرم طلا جایگزین دلار شود و یوان چین، روبل روسیه، ریال ایران برمبنای مرجع طلا با هم قیاس و مبادلات با این روش انجام گیرد.

عباسی دوانی درباره تقویت تجارت بین کشور‌ها در نتیجه همگرایی با اتحادیه‌های بین المللی اظهارکرد: تجارت در نتیجه همگرایی با اتحادیه‌ها روی خواهد داد و بر اقتصاد کشور ما نیز تاثیر مثبت می‌گذارد، چراکه مبادلات به روز انجام خواهد شد و دلار کنار می‌رود.

وقتی معاملات با دیگر کشور‌ها با پول محلی انجام گیرد، این کار صادرات و واردات را به‌ویژه با کشور‌های همسایه راحت‌تر خواهد کرد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا