تاخیر ۲ ماهه در پرداخت یارانه دارو
بنابر اعلام رئیس سازمان غذا و دارو، تا خرداد ۱۴۰۲، ۱۲ هزار میلیارد تومان بابت دارویاری به ما تخصیص دادند و به مراکز درمانی تزریق شد. بعد از این هنوز پرداختی صورت نگرفته و باید بابت تیر و مرداد، ۸ هزار میلیارد تومان دیگر میدادند که هنوز پرداختی نداشتهاند.
به گزارش عصراقتصاد، سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست روایت سلامت در دولت مردمی به تشریح عملکرد و دستاوردهای حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی در دولت سیزدهم پرداخت.
محمدی افزود: در یکسال اخیر بسیاری از کمبودهای دارویی گذشته شامل سرمهای تزریقی و شست وشو و آنتی بیوتیکها برطرف شد و امسال هم تلاش می کنیم که با تولید داروهای بیماران خاص، مشکلات آنها را حل کنیم ضمن اینکه واردات در این زمینه نیز ادامه دارد.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: اکنون تولید داروی فاکتور هشت برای بیماران هموفیلی به تولید انبوه رسیده و مشکلی نیز در رابطه با داروهای بیماران پیوندی وجود ندارد و کمبودها برطرف شده است.
وی ادامه داد: امروز ۹۹ درصد از داروها در کشور تولید می شود و رشد چهار برابری در صادرات اقلام دارویی در دولت سیزدهم را داشتیم و طبق برنامه ریزی ها تصمیم داریم که با ارتقای تامین و تولید مواد اولیه دارویی، میزان صادرات را به ۲۰۰ میلیون دلار ارتقا دهیم.
محمدی گفت: مواد اولیه زنجیره مقدم بر تولید دارو است و از سوی دیگر یکی از عاملترین زنجیره ها، توزیع دارو است که تکمیل آن از افتخارات دولت سیزدهم به شمار می آید.
وی با اشاره به اضافه شدن ۲ هزار داروخانه به مجموع داروخانه های کشور، افزود: زیاد شدن تعداد داروخانه ها مدنظر ما نیست زیرا برخی از آنها از طریق فروش اینترنتی اقدام به عرضه داروهای سقط جنین بصورت غیر مجاز می کنند که می تواند تبعات خطراتی برای مردم دارد.
متادون در داروخانه ها بفروش نمی رسد
وی در مورد عرضه داروی متادون در داروخانه ها اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشنهاد کرد که متادون در داروخانه ها عرضه شود اما این اقدام انجام نشد و سازمان غذا و دارو در این زمینه هنوز ورود نکرده است.
وی تاکید کرد: مراکز ترک اعتیاد اقدام به عرضه متادون می کنند و هنوز در داروخانه به فروش نمی رسد.
بدهی ارزی به تجهیزات پزشکی نداریم
محمدی در پاسخ به بدهی سازمان غذا و دارو به تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: این سازمان به دلیل اینکه خرید و فروشی انجام نمی دهد، هیچ بدهی ارزی به تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ندارد.
وی همچنین در واکنش به از بین رفتن قرنیه برخی بیماران بر اثر استفاده از قطره های چشمی نامرغوب اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که در این زمینه موردی به ما گزارش نشده ولی موضوع را حتما پیگیری می کنیم.
وی تصریح کرد: تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، نیازمند همکاری سایر دستگاهها و نهادها است تا این زنجیره دچار مشکل نشود، سال گذشته اعتبارات مورد نیاز ما کامل تامین نشد ، بطوریکه برای طرح دارویار ۱۲ همت تخصیص یافت در حالیکه انتطار ما سه برابر این رقم است.
وی ادامه داد: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تا خرداد ۱۴۰۲، ۱۲ هزار میلیارد تومان بابت دارویاری به ما تخصیص دادند و به مراکز درمانی تزریق شد. بعد از این هنوز پرداختی صورت نگرفته و باید بابت تیر و مرداد، ۸ هزار میلیارد تومان دیگر میدادند که هنوز پرداختی نداشتهاند.
محمدی ادامه داد: پرداختیها باید تداوم داشته باشد تا در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشویم.
به گفته محمدی ، امسال مالیات تولیدات داخلی در محصول نهایی سه درصد و برای مواد اولیه این نرخ ۲ درصد درنظر گرفته شد و حقوق گمرکی هم در قانون بودجه ابلاغ شد و برای تجهیرات پزشکی به یک درصد مالیات بر ارزش افزوده کاهش یافت.
وی تصریح کرد: امسال حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون دلار حواله ارزی برای دارو انجام شده ولی انتظار ما دو برابر این رقم است.
وی با اشاره به وضعیت پایدار شرایط دارویی کشور، اظهار داشت: اکنون کمبودهای دارویی کاهش یافته و شرایط بهتری داریم هرچند قانع نیستیم و باید پیگیری ادامه یابد تا نقدینگی مورد نیاز برای سرمایه در گردش تامین شود.
اهدای سالانه ۲ هزار میلیارد تومان به بخش سلامت از سوی خیران
در ادامه مدیرکل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰، سالی ۲ هزار میلیارد تومان مشارکت خیرین را در حوزه سلامت داشتیم که در سال ۱۴۰۱ به ۸۰ درصد ارتقا یافت.
محمد جواد حیدری پور، افزود: بیشترین کمک خیران در حوزه درمان بوده ولی امسال سرمایهگذاری در بخش آموزش و پژوهش و پیشگیری در اولویت است.
وی اظهارداشت: در دولت مردمی سعی داریم مشارکت بیشتر مردم و بنگاههای اقتصادی را در حوزه سلامت شاهد باشیم، عدالت و شفافیت، اولویت بهداشت و پیشگیری و تمرکز بر مناطق کم برخوردار کشور محورهای موردنظر ما در این دوره است.
وی افزود: در حال برنامه ریزی برای طراحی ابر برنامه ای هستیم تا مشارکت های مردمی را سندسازی کنیم و همه می توانند بطور لحظهای مشارکتها را مشاهده کنند.
شناسایی ۲۱ هزار خیر سلامت
حیدری پور تصریح کرد: شناسایی نزدیک به ۲۱ هزار خیرین سلامت و ایجاد بانک اطلاعات، امضای تفاهم نامه با سازمان اوقاف برای همکاریهای بیشتر، ارتباط با خیران خارج از کشور، برقراری ارتباط با بیش از سه هزار سازمان مردم نهاد از اعم اقدامات انجام شده است.
وی با بیان اینکه، خیران سلامت ۲۵ تا ۳۰ درصد در پروژه های عمرانی حضور دارند، افزود: مددجویی بیماران، تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی، مشارکت در ساخت پروژه های عمرانی، تامین هزینه در حوزه علم و دانش، همکاری با سازمان اورژانس کشور و راه اندازی مجمع خیرین اورژانس از دیگر فعالیت های در حال انجام است.
تشکیل شورای عالی خیرین
حیدری پور همچنین با اشاره به تشکیل شورای عالی خیرین در وزارت بهداشت، ادامه داد: گرایش مشارکت خیران از مدرسه سازی به سمت سلامت رو به افزایش است و خیران خارج از کشور دغدغه مند بوده و تمایلی برای مطرح شدن ندارند.