کد خبر: 220802143140
جهانروزنامهسیاست

«عصراقتصاد» گزارش می دهد؛ فاجعه در «الشفاء»

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت، بیمارستان الشفا در غزه دیگر به عنوان یک مرکز پزشکی فعالیتی ندارد.تدروس ادهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: متاسفانه این بیمارستان دیگر به عنوان یک مرکز درمانی و بهداشتی کارایی و فعالیتی ندارد.

جهان نمی‌تواند ساکت بنشیند درحالیکه بیمارستان‌هایی که باید مکان‌های امنی باشند به صحنه مرگ، ناامیدی و اضمحلال تبدیل شوند.

عصراقتصاد- وی با تاکید بر اوضاع وحشتناک در این بیمارستان خاطرنشان کرد که در سه روز گذشته این بیمارستان با کمبود آب، برق و وضعیت ضعیف اینترنت روبرو شده و دیگر نمی‌تواند مراقبت‌های جدی درمانی را ارائه کند.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین با تاکید بر درخواستش برای برقراری آتش‌بس در غزه گفت:‌ متاسفانه تعداد مرگ و میر بیماران به شدت افزایش داشته‌است.

وزیر بهداشت فلسطین با ارائه گزارشی از وضعیت هولناک بیمارستان الشفا، ارسال کمک‌ها به این بیمارستان و یا انتقال بیماران به مصر را تنها راه‌حل فعلی برای این وضعیت دانست.

می الکیله، وزیر بهداشت فلسطین در بیانیه مطبوعاتی اظهار کرد: با تدوام حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نیروهای اشغالگر در بیمارستان‌های نوار غزه به ویژه بیمارستان‌ الشفا مرتکب جنایاتی می‌شوند، این ارتش بیمارستان‌ها را تخلیه نمی‌کند بلکه زخمی‌ها و بیماران را برای مرگی قطعی به خیابان‌ها می‌اندازد و این تخلیه نیست بلکه اخراج با زور اسلحه است.

الکیله در ادامه گفت: فاجعه‌ای در بیمارستان‌ها در حال وقوع است و در حال حاضر بیماران بدون اینکه درمانی دریافت کنند، جان خود را از دست می‌دهند، از جمله کودکان و سالمندان دچار بیماری‌های کلیوی که در خانه‌هایشان بدون اینکه دیالیز برایشان انجام شود، می‌میرند.

او در ادامه تایید کرد که تا این لحظه ده‌ها بیمار از جمله چند نوزاد نارس در داخل بیمارستان الشفا به دلیل قطعی برق و نبود تجهیزات پزشکی جان خود را از دست دادند.

این مسؤول فلسطینی افزود: تمام ۳۰۰۰ بیمار سرطانی که در بیمارستان اطفال الرنتیسی و بیمارستان ترکیه تحت مداوا بودند، پس از آنکه اشغالگران آنها را از بیمارستان بیرون کردند، رها شدند تا جان خود را از دست دهند.

وزیر بهداشت فلسطین ادامه داد: تمامی زنان باردار و دارای شرایط ویژه بارداری در غزه در معرض خطر هستند و درمان و خدمات پزشکی دریافت نمی‌کنند و آنهایی که در آستانه زایمان هستند، فردی که به آنها هرگونه خدمات پزشکی ارائه کند، نمی‌یابند.

الکیله در ادامه گفت: بیماران و زخمی‌ها نمی‌توانند خود را به بیمارستان الشفا برسانند و بسیاری از آنها به دلیل خونریزی و یا دریافت نکردن دارو و درمان مورد نیاز، جان خود را از دست می‌دهند.

این وزیر فلسطینی تاکید کرد: کادر پزشکی بیمارستان الشفا نمی‌توانند بین بخش‌ها و ساختمان بیمارستان رفت‌وآمد کنند چراکه یک پهپاد به سمت هر کسی که در داخل بیمارستان حرکت کند، تیراندازی می‌کند.

او در ادامه گفت: خطر دیگری که جان بیماران را تهدید می‌کند و احتمال بروز یک فاجعه انسانی را به دنبال دارد، این است که کادر درمان نتوانستند اجساد ۱۰۰ شهید را دفن کنند و این اجساد در حیاط بیمارستان در حال متلاشی شدن هستند و تعدادی سگ ولگرد به برخی از آنها حمله‌ور شدند و علاوه بر آن زباله‌های پزشکی نیز در داخل بخش‌ها انباشته شده‌اند.

الکیله افزود: در نتیجه حملات رژیم اشغالگر به ساختمان بیمارستان، بیماران بار دیگر روی تخت‌ها زخمی می‌شوند و به دلیل قطع برق بیمارستان، ذخیره خون موجود در بخش‌ها در حال فساد بوده و کادر پزشکی دیگر قادر نیستند واحدهای خون را برای بیماران و زخمی‌ها استفاده کنند و کادر درمان و بیماران علاوه بر تمامی این مشکلاتی که دارند، غذایی برای خوردن ندارند و آب بیمارستان نیز قطع است.

او در پایان گفت: در حال حاضر راه‌حل این است که برق، تجهیزات پزشکی، دارو و سوخت در اختیار بیمارستان قرار داده شود و یا اینکه شرایطی برای تخلیه ایمن بیماران و انتقال بیماران به مصر جهت درمان فراهم شود چراکه بیمارستان‌های غزه قادر به ارائه خدمات به بیماران بیشتر نیست.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا