تأمین مالی اقتصاد کشور با فروش ۱۶۵ همت اوراق از سوی دولت
بنابر اعلام وزارت اقتصاد، برای تأمین مالی اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ در مجموع ۱۶۵.۴۴۸ میلیارد تومان شامل ۱۰۸.۴۴۸ میلیارد تومان به صورت فروش نقدی و ۵۷.۰۰۰ میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه اسلامی تأمین مالی انجام شده است.
به گزارش عصراقتصاد، وزارت امور اقتصادی و دارایی با انتشار گزارشی اعلام کرد: این وزارتخانه در ادامه اقدامات برای تأمین مالی اقتصاد کشور با هدف کاهش تبعات تورمی، خزانهداری کل کشور در سال جاری نسبت به انتشار و عرضه اوراق بهادار دولتی با استفاده از روشهای مختلف از جمله انتشار اسناد خزانه اسلامی و برگزاری بیست و چهار هفته عرضه اوراق بدهی میان بانکها، مؤسسات اعتباری غیربانکی و نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه (از قبیل صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای تأمین سرمایه) و یک مرحله پذیرهنویسی اوراق از طریق کارگزاری بانک مرکزی و سیستم مظنهیابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اقدام کرد.
بر اساس این گزارش، حسب تصمیمات اتخاذ شده در راستای تأمین مالی بهینه، بیست و چهارمین هفته عرضه اوراق بدهی برگزار شد که پس از اخذ سفارشهای خرید اوراق از متقاضیان یادشده در سامانههای بازار بین بانکی کارگزاری بانک مرکزی و مظنهیابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، در مجموع مبلغ ۴.۴۵۱ میلیارد تومان به صورت نقدی از محل فروش اوراق تأمین شد.
لازم به ذکر است با احتساب مبلغ و فروش اوراق در هفتههای قبل، تاکنون مجموعاً ۱۰۸.۴۴۸ میلیارد تومان دولت از طریق انتشار اوراق نقدی تأمین مالی کرده است.
شایان ذکر است در مقابل مبلغ تأمین شده از طریق انتشار اوراق نقدی در سال جاری به مبلغ ۱۰۸.۴۴۸ میلیارد تومان، تا کنون مبلغ ۱۸۵.۷۴۳ میلیارد تومان توسط خزانهداری کل کشور برای تسویه اصل و فرع اوراق در سال جاری پرداخت شده است که بر همین اساس مجموع نقدینگی جذب شده توسط دولت از طریق انتشار اوراق نقدی منفی میباشد.
جزئیات تصمیمات هیئت واگذاری در خصوص سهام چند شرکت دولتی
همچنین در چهارصد و دهمین جلسه هیئت واگذاری که بهریاست وزیر اقتصاد برگزار شد، نحوه واگذاری سهام دولت در چند شرکت از جمله پتروشیمی هگمتانه و ملی مس ایران مطرح شد و مورد تبادل نظر اعضای هیئت واگذاری قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۳۵/۵ درصد از سهام شرکت پتروشیمی هگمتانه متعلق به شرکت مادرتخصصی ملی صنایع پتروشیمی جهت واگذاری از طریق بازار سوم فرابورس و مزایده عمومی از مواردی بود که در این نشست مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
همچنین تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۱۰۰ درصد از سهام شرکت لوله گستر اسفراین متعلق به شرکت مادرتخصصی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران جهت واگذاری از طریق مذاکره و تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۲ درصد سهام شرکت ملی صنایع مس ایران متعلق به شرکت مادرتخصصی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدن ایران، جهت واگذاری از طریق بورس از دیگر مواردی بود که در نشست اخیر هیئت واگذاری مطرح و درباره آن تصمیمگیری شد.
همچنین اتخاذ تصمیم در خصوص واگذاری ۴۰ درصد از سهام شرکت عمران و مسکن سازان ثامن و ۳۰ درصد از سهام شرکت عمران و مسکن سازان شرق متعلق به شرکت مادرتخصصی بازآفرینی شهری ایران و نیز بررسی پیشنویس دستورالعمل حاکمیت شرکتی شرکتهای مشمول قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از سایر بندهایی بود که در نشست هیئت واگذاری مطرح و درباره آن تصمیمگیری شد.
در پایان این نشست نیز در خصوص اصلاحات پیشنهادی مرتبط با ضوابط نحوه انجام اصلاح ساختارهای بنگاهها، اصلاح آییننامه اجرایی شیوههای قیمتگذاری بنگاهها و اصلاح آییننامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی نیز مواردی از سوی اعضای حاضر در نشست مطرح شد و در نهایت مقرر شد این موارد در نشست آتی هیئت عالی واگذاری مجدداً مطرح و در خصوص آنها تصمیمگیری شود.